Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.03.2015 12:23

Sylwetka... napisał(a):
maniust napisał(a):Ogórkowa :D

w sumie dawno nie było... :)

.....i na wędzonych żeberkach. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2015 12:27

Po robocie wale na Wrocław, więc dziś na obiad będzie tylko sałatka, bo nic więcej z tego syfu McD nie da się zjeść :P
Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.03.2015 12:41

Sylwetka... napisał(a):No dobra micha na niedzielę zaplanowana :D ale...
podpowiedzcie co macie dziś na obiad :roll:

Ćwiartki kurczaka gotowane, z ryżem i sosem koperkowym + warzywa. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.03.2015 12:44

Sylwetka... napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):.......[/img]
:P :lol:

beedżis fajna sprawa, ale najlepszy gotowany ze trzy dni więc .... a ja dziś pomysłu nie mam :( :roll:

To może do tej ogórkowej :wink: naleśniki na słodko :P

Obrazek
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.03.2015 14:02

Może będzie lepiej z pracą...
za wp.pl

Obrazek

Generalnie z kościołem jest mi średnio po drodze, ale gdy widzę knura urbana przebranego za biskupa, to coś we mnie zaczyna protestować.....

Obrazek
Program został zdjęty z anteny. Po tym odcinku.

Splash Celebrity miał być hitem Polsatu, obejrzałem, ależ szmira.

Jeśli będzie drugi sezon, to zwątpię w ludzi. :mrgreen:

Dzień dobry.
:hut:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.03.2015 14:08

kaszubskiexpress napisał(a):Może będzie lepiej z pracą...

Yhm...jasne :roll: Wręcz uwielbiam takie rankingi.
To tak, mniej więcej, jak dane na temat bezrobocia.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 11.03.2015 14:42

:mrgreen: No i dzięki Wam ma plan obiadu na najbliższy tydzień :lol: Hvala :D

kaszubskiexpress napisał(a):Splash Celebrity miał być hitem Polsatu, obejrzałem, ależ szmira.

:hut:

Ja jak zobaczyłam zajawki tego czegoś to zwątpiłam, nawet nie podjęłam próby oglądania, i jak widzę to była bardzo dobra decyzja :lol:
Niedługo kończy nam się umowa "Polsatu" tak się zastanawiam czy w ogóle nie zrezygnować :roll:

Tylko nie będzie gdzie oglądać sportu, można niby relację w radyjku posłuchać ... ale jak komentuje Zimoch to jest obawa zawału serca :roll: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.03.2015 14:53

Widzę, że wy strasznie uwielbiacie się katować jakimś szajsem :D

Z zajawek programów których nie oglądam ze względu na to, co proponują, to polecam jeszcze te o szpitalach, szkołach, zdradach i seriale na TVN-ie i jedynce ;)

Acha, jeszcze miuzik z Janowskim i dowcipy Strasburgera :mrgreen:

EDIT: nie mam głośników, więc nie wiem co śpiewają, ale wygląda fajnie :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.03.2015 15:08

weldon napisał(a):EDIT: nie mam głośników...

Nic nie straciłeś. :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.03.2015 15:23

kaszubskiexpress napisał(a):Splash Celebrity miał być hitem Polsatu, obejrzałem, ależ szmira.

Jak oni wskakują :lol:
Podzielam zdanie. Widziałam w prawdzie tylko fragmenty, bo przełączałam w przerwach reklamowych tvnowskiego Mam Talent dla dzieci, ale i to wystarczyło, żeby stwierdzić, że większej żenady w telewizorni dotąd nie widziałam.

weldon napisał(a):dowcipy Strasburgera :mrgreen:

Dowcipy dowcipami, ale to co wygadują czasami uczestnicy programu bije Strasburgera na głowę.
najwieksze-kraje-swiata
po-rozpadzie-zsrr
mimi1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimi1 » 11.03.2015 15:40

Witam wszystkich Cromaniaków

Mieszkam w Splicie na stałe
Jestem również przedstawicielką towarzystwa polonijnego w regionie Dalmacji PTK POLONEZ
Promujemy kulturę polską od 2007 roku
Dlatego zwracamy się z wielka prośbą do zakochanych w tym pięknym kraju, jakim jest Chorwacja
O wpłacenie odpisu 1% podatku na rzecz Polskiego Towarzystwa Kulturalnego POLONEZ 8O
Celem naszym, ale myślę i Cromaniaków jest promocja kultury i obyczajów polskich
Dlatego bardzo będziemy wdzięczni Cromaniakom za 1% podatku

Poniżej zamieszczamy dane do PIT

W pozycji:
:arrow: :arrow: :roll: Cel szczegółowy 1% należy wpisać:
Polskie Towarzystwo Kulturalne "POLONEZ" Chorwacja 20-216 Kaštel Stari -
Cel szczegółowy: dofinansowanie projektów kulturalnych towarzystwa

Uwaga! Brak wpisu celu szczegółowego spowoduje, że pieniądze nie trafią do naszego Towarzystwa, a zasilą jedynie konto stowarzyszenia „Wspólnota Polska”.

Pozdrawiam ze słonecznego Splitu :papa:
W imieniu Polskiego Towarzystwa Kulturalnego POLONEZ
Monika Waligórska

PS. w tym roku zaprzszamy wszystkich na wyspę Solta 06.czerwca niezapomniane chwile podczas wakacji
mimi1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimi1 » 11.03.2015 15:50

dokładne dane dotyczące :D przekazana 1% na cel działalności polskiego towarzystwa POLONEZ w Chorwacji

Nasze Towarzystwo w porozumieniu ze Stowarzyszeniem „Wspólnota Polska” dzięki któremu zainteresowane osoby (polscy podatnicy) będą mogły za pośrednictwem SWP przekazać na nasze konto jednoprocentowy odpis od podatku.

Dla ułatwienia podajemy dane, które należy wpisać do formularza PIT-37 , PIT-36 lub PIT-36L ( w zależności od kategorii podatnika i sposobu w jakim rozlicza się z należnego podatku) i sposób wypełnienia formularza:

[Stowarzyszenie „Wspólnota Polska”
KRS: 0000034914
Cel szczegółowy 1%: Polskie Towarzystwo Kulturalne "POLONEZ" Chorwacja
20-216 Kastel Stari -
cel wspieranie projektów kulturalnych

PIT 37
Rubryka I Wniosek o przekazanie 1% podatku naleznego na rzecz organizacji pożytku publicznego (OPP)
pozycja 131: nr KRS 0000034914
pozycja 132: należy wpisać kwotę – 1% od sumy z pozycji 126 w deklaracji PIT (w przykładzie podano 20 zł. jako 1% podatku naleznego 2000 zł).
Rubryka J Informacje uzupełniające
Pozycja 133: cel szczegółowy 1% Polskie Towarzystwo Kulturalne „POLONEZ” Chorwacja 20-216 Kastel Stari cel wspieranie projektów kulturalnych

PIT 36
Rubryka P Wniosek o przekazanie 1% podatku naleznego na rzecz organizacji pożytku publicznego (OPP)
pozycja 310: nr KRS 0000034914
pozycja 311: należy wpisać kwotę – 1% od sumy z pozycji 126 w deklaracji PIT (w przykładzie podano 20 zł. jako 1% podatku naleznego 2000 zł).

Rubryka R Informacje uzupełniające
Pozycja 312: cel szczegółowy 1% Polskie Towarzystwo Kulturalne "POLONEZ" Chorwacja 20-216 Kastel Stari -cel dofinansowanie projektów kulturalnych
Uwaga! Brak wpisu celu szczegółowego spowoduje, że pieniądze nie trafią do naszego Towarzystwa, z

PIT 36L
Rubryka O Wniosek o przekazanie 1% podatku naleznego na rzecz organizacji pożytku publicznego (OPP)
pozycja 95: nr KRS 0000034914
pozycja 96: należy wpisać kwotę – 1% od sumy z pozycji 126 w deklaracji PIT (w przykładzie podano 20 zł. jako 1% podatku naleznego 2000 zł).

Rubryka P Informacje uzupełniające
Pozycja 97: cel szczegółowy 1% Polskie Towarzystwo Kulturalne "POLONEZ" Chorwacja 20-216 Kastel Stari -
cel wspieranie projektów kulturalnych
Uwaga! Brak wpisu celu szczegółowego spowoduje, że pieniądze nie trafią do naszego Towarzystwa,

Wszystkie zebrane w ten sposób fundusze zostaną przekazane na konto naszego Towarzystwa i ułatwią nam naszą działalność promocji polskiej kultury.
Na stronie naszego towarzystwa Polonez można przeczytac o naszej dotychczasowej działalności

Dziękujemy za zrozumienie
Zarząd PTK „POLONEZ”
Ostatnio edytowano 11.03.2015 16:11 przez mimi1, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.03.2015 16:03

Vjetar napisał(a):
weldon napisał(a):EDIT: nie mam głośników...

Nic nie straciłeś. :D

A propos:

Obrazek :D
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 11.03.2015 16:29

Sylwetka... napisał(a)::mrgreen: No i dzięki Wam ma plan obiadu na najbliższy tydzień :lol: Hvala :D

..ja to mam chociaż blisko a Mariusz z tą ogórczaną to trochę ma kilometrów.. Obrazek Obrazek
dzień dobry
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.03.2015 07:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 4390
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone