Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2013 10:00

weldon napisał(a):Ciekawe, czy Damian też podłogi wypastował :?
Obrazek ;)

Pies rzadko wchodzi do domu.
Janusz Bajcer napisał(a):Dzień dobry.
Lubię psy, koty ... i kociaki :D

Koty są dobre tylko się długo gotują :)

Dzień Dobry Bardzo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.12.2013 12:48

Czyżby wiosna ? :oczko_usmiech:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 12.12.2013 13:13

Dzień dobry

Jacek, Leon jak tam nasze Polskie plaże po ksawerym ?

Obrazek
Ostatnio edytowano 12.12.2013 14:01 przez auto_gt, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.12.2013 13:28

kozulka napisał(a):Superowa sztuka :D :D :D
Tyniec nieoceniony 8O 8O 8O

Najlepsza jaką widziałem. Tyniec rewelacyjny.

Sprzedaż biletów rozpoczęliśmy w drugiej połowie października a przez cały listopad i początek grudnia przepraszaliśmy za ich brak 8O

Na marcową edycję ( sprzedaż od ubiegłego czwartku ) sprzedaliśmy ponad 300 z 1100 biletów, pierwszego dnia ponad 100. Absolutny hit. Znam ludzi, którzy oglądali już kilka razy i chcą ponownie. 8O

auto_gt napisał(a):Jacek, Leon jak tam nasz Polskie plaże po ksawerym ?

Ksawery nie zrobił większych szkód, taki sobie wiaterek. Kaszubski pierd raczej :mrgreen:

Przed blokiem teściowej kolejny idiota się popisał :mrgreen:
Obrazek

Dzień dobry.
:hut:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2013 13:50

auto_gt napisał(a):Jacek, Leon jak tam nasz Polskie plaże po ksawerym ?

Urząd Morski w Szczecinie informuje o osunięciu skarpy umocnienia brzegowego na długości około 150 m wschodniego brzegu (basenu zimowego w remoncie), oraz pęknięciu płyt na długości około 50 na wysokości stacji nautycznej w Dziwnowie. W obwodach ochrony wybrzeża w Międzyzdrojach oraz powalonych zostało ok. 250 drzew, a Niechorzu 220 drzew. Uszkodzone zostały wały wydmowe na długości ok. 12 km w rejonie Rogowa i Mrzeżyna, Niechorza i Pobierowa, a także na długości ok. 2 km, głównie w rejonie Międzywodzia, Dziwnowa i Dziwnówka.

Cały tekst: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34 ... z2nGQz2p1m
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2013 14:07

Właśnie podali w w RMF-ie, że pracownicy NFZ i ZUS-u dostaną nawet do 900zł/os w bonach świątecznych !!!!!!!!!

A jak to jest u Was czy wasi pracodawcy też Wam dają bony?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.12.2013 14:15

Serce w pasy napisał(a):czy wasi pracodawcy też Wam dają bony?

U mnie się pracownicy zrzucają i zawsze coś tam dostaję ;)

A mówili, czy to jest forma premii czy, po prostu, zmuszanie pracowników do robienia zakupów w konkretnych sklepach poprzez wypłacenie cześci pensji w bonach płatniczych?
Jak to drugie, to mz zwykłe chamstwo, a jak premie to premie - jakiś system przyznawania istnieje, a ofiarowując bony można coś tam zawsze zaoszczędzić.

Niemniej, ja bym nie odmówił :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2013 14:19

weldon napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):czy wasi pracodawcy też Wam dają bony?

U mnie się pracownicy zrzucają i zawsze coś tam dostaję ;)

A mówili, czy to jest forma premii czy, po prostu, zmuszanie pracowników do robienia zakupów w konkretnych sklepach poprzez wypłacenie cześci pensji w bonach płatniczych?
Jak to drugie, to mz zwykłe chamstwo, a jak premie to premie - jakiś system przyznawania istnieje, a ofiarowując bony można coś tam zawsze zaoszczędzić.

Niemniej, ja bym nie odmówił :D

Z treści wypowiedzi wynikało, że jest to forma premii.
Ja też bym nie odmówił, lecz jest lekko niesmaczne, że pieniądze publiczne, zwłaszcza w "tych" instytucjach rozdaje się lekką rączką w takiej wysokości.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2013 14:32

Serce w pasy napisał(a):A jak to jest u Was czy wasi pracodawcy też Wam dają bony?

Jak jest sprzedaż to coś jest czyli na kokosy trzeba najpierw zarobić.
kozulka
Cromaniak

Postnapisał(a) kozulka » 12.12.2013 14:39

kaszubskiexpress napisał(a):
kozulka napisał(a):Superowa sztuka :D :D :D
Tyniec nieoceniony 8O 8O 8O

:D :D :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.12.2013 14:44

Serce w pasy napisał(a):jest lekko niesmaczne, że pieniądze publiczne, zwłaszcza w "tych" instytucjach rozdaje się lekką rączką w takiej wysokości.
Ja jestem nieobiektywny, bo moja lepsza połowa pracuje może nie w "tych", ale na państwowym i mz, to za tyle godzin, co tam siedzi i zasuwa, to należałoby się jej więcej :D

Jakby, z urzędu, dawali każdemu po 9 paczek jak leci, to byłby to obciach, natomiast z tego co wiem, to opracowane są specjalne systemy premiowania, które określają komu i co się należy.

A w budżetówce, jak to w budżetówce - zawsze będzie obraz całości rzutował na indywidualne postrzeganie pracowników.

Mnie bardziej wkurza nachalne upominanie się abonamentu RTV i przelewanie go na konta wszelkiej maści drewniaków w masowych produkcjach programów państwowych na przykład :)
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 12.12.2013 14:49

Serce w pasy napisał(a):Właśnie podali w w RMF-ie, że pracownicy NFZ i ZUS-u dostaną nawet do 900zł/os w bonach świątecznych !!!!!!!

To mi na socjal wygląda :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2013 14:51

weldon napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):jest lekko niesmaczne, że pieniądze publiczne, zwłaszcza w "tych" instytucjach rozdaje się lekką rączką w takiej wysokości.
Ja jestem nieobiektywny, bo moja lepsza połowa pracuje może nie w "tych", ale na państwowym i mz, to za tyle godzin, co tam siedzi i zasuwa, to należałoby się jej więcej :D

Jakby, z urzędu, dawali każdemu po 9 paczek jak leci, to byłby to obciach, natomiast z tego co wiem, to opracowane są specjalne systemy premiowania, które określają komu i co się należy.

A w budżetówce, jak to w budżetówce - zawsze będzie obraz całości rzutował na indywidualne postrzeganie pracowników.

Mnie bardziej wkurza nachalne upominanie się abonamentu RTV i przelewanie go na konta wszelkiej maści drewniaków w masowych produkcjach programów państwowych na przykład :)

Ja bym się jednak zastanowił nad tym, że w instytucji, w której nie ma na leczenie dzieci bądź w ZUS-ie, który właśnie w złodziejski sposób będzie dotowany przez OFE rozdaje się.

Gadanie po próżnicy.

Dziś również podali, że wynajęto firmę do wywieszania flag przed urzędami za jedyne 150tyś zł miesięcznie :))

To już jest hicior :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 12.12.2013 15:35

Mówiłem, że jestem nieobiektywny :D

Serce w pasy napisał(a):wynajęto firmę do wywieszania flag przed urzędami

A ja swoją wieszam sam i za darmo :roll:

:D

Ja tam nie wiem, czy to wypada, czy nie wypada.
Mz czym innym jest instytucja, a czym innym ludzie tam pracujący.
Jeżeli im się należy, to przecież ich nie ukarzesz za to, że ktoś debilnie układa budżet instytucji, czy jej program?

To tak, jakby bić kierowcę, że MZK ma mało sprawnych autobusów :D
Co innego jak kierowca pijany ;)
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 12.12.2013 16:59

Dzień dobry.
Po prostu :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko