Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.11.2013 11:09

longtom napisał(a):
do Poznania

26.11 mam w planach Kościan, znalazłem tam samochód, który mnie zainteresował.
Nie zważam na tabelkę, która wkleiłem niedawno :mrgreen:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 15.11.2013 11:16

kaszubskiexpress napisał(a):
longtom napisał(a):
do Poznania

Kościan dla Wielkopolan to tak jak Tworki dla Warszawiaków, więc uważaj. :)

Jakbyś wracał przez Poznań, a nie obwodnicą to się odezwij. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.11.2013 11:18

longtom napisał(a):Kościan dla Wielkopolan to tak jak Tworki dla Warszawiaków, więc uważaj. :)

Jakbyś wracał przez Poznań, a nie obwodnicą to się odezwij. :wink:

Muszę sprawdzić kto sprzedaje :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 15.11.2013 11:29

kaszubskiexpress napisał(a):
longtom napisał(a):
do Poznania

Przeżegnaj się lewą ręką zanim coś z Poznańskiego wytargasz , ile tam jest hurtowni części używanych z ochroniarzami łysych jak kolano .... :?:

Po auto jak masz kasę to jedź do Niemiec ,Belgi, Dani - wybierz "prywatny " sprzedawca w mobile.de tylko nie kupuj od turków .

Te graty co jadą do polski na lawetach maja 400 tysięcy i od razu cofają licznik na 115 , 136 - 3 letni i 10 letni ma taki sam przebieg - ciekawe nie ? , lub są rozwalone i składane z trzech , lub ,i wszystko naraz .

Potem ogłoszenie funkiel-nówka nie śmigana :mrgreen:

Ja kupiłem ostatnie auto z sieci peugeot gwarantowany , miałem na fakturę i rok gwarancji - alternator padł zrobili za FREE ( 800 zł naprawa )

ale więcej diesla nie kupię NIGDY !
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 15.11.2013 11:40

auto_gt napisał(a):ale więcej diesla nie kupię NIGDY !

True, true.
Chyba, że jakiegoś z połowy lat 90-tych
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 15.11.2013 11:45

auto_gt napisał(a):Po auto jak masz kasę to jedź do Niemiec ,Belgi, Dani - wybierz "prywatny " sprzedawca w mobile.de tylko nie kupuj od turków .

Te graty co jadą do polski na lawetach maja 400 tysięcy i od razu cofają licznik na 115 , 136 - 3 letni i 10 letni ma taki sam przebieg - ciekawe nie ? , lub są rozwalone i składane z trzech , lub ,i wszystko naraz .

Potem ogłoszenie funkiel-nówka nie śmigana

Mogę się tylko podpisać.
Sami kupiliśmy auto w niemieckim komisie, a nasi przyjaciele dwa.
I taki paradoks - podobne samochody (rocznik, przebieg, wyposażenie), oczywiście też bezwypadkowe, serwisowane, garażowane :mrgreen:, sprowadzane przez pośredników zawsze były w ofertach internetowych tańsze niż te, które my sami przywoziliśmy :roll: , normalnie charytatywnie działają :lol:.
Zresztą znajomy handlarz, który udostępniał nam lawetę, pokazał na miejscu parę bitych samochodów i poopowiadał co i za ile można z tym zrobić i za ile to potem pójdzie w kraju.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 15.11.2013 11:57

Na dzisiaj najlepszy silnik to 2,0 T benzyna alternatywnie 1,8 T i najlepiej Japończyk .

Turbo benzyniaki posiadają moment obrotowy jak w dieslu już od dolnych obrotów , piękny gang i cisza w samochodzie .
Nie powodują tak szybko uszkodzeń w sprzęgle , kole dwumasowym i poduszek zawieszenia silnika .
Nie kupować TSI niewypał pękają głowice .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2013 12:04

auto_gt napisał(a):Po auto jak masz kasę to jedź do Niemiec ,Belgi, Dani - wybierz "prywatny " sprzedawca w mobile.de tylko nie kupuj od turków .

... i oczywiście trafisz na samochód sprzedawany przez pierwszego właściciela, starszą panią która jeździła nim raz w tygodniu do pracy, robiła regularne przeglądy i pozbywa się, ponieważ za mało pali ;)

A większość handlarzy samochodów ściąganych z zachodu to durnie nie znający języka, nie mający w Niemczech, Holandii i Danii kontaktów wyłapujących takie okazje tylko chodzących po szrotach i ściągających do Polski połówki samochodów, które zespawają zaraz po przekroczeniu granicy 8)

Ciekawe, że szwagier regularnie jeżdżący do pracy na zachodzie, notabene aktualnie do jakiejś fabryki Audi, jeszcze na to nie wpadł :roll:

:lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.11.2013 12:06

Kubica miał wypadek - trzeba było Barana zostawić w aucie...a tak rów i chyba koniec.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.11.2013 12:14

Potem ogłoszenie funkiel-nówka nie śmigana :mrgreen:

Podpisuję się pod tym obiema rękami. Przez mobile.de kupowałem dwukrotnie. 100% satysfakcji. :wink:

Dzień dobry wszystkim.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2013 12:21

walp napisał(a): Przez mobile.de

de.mobile? ;)

OK, OK. po prostu nie lubię Niemców i nie mam do nich zaufania :D

Ale ja w ogóle dziwak jestem i kupiłem używanego w Polsce, w dodatku diesla i jeszcze jestem zadowolony 8)

:D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 15.11.2013 12:40

weldon napisał(a):

de.mobile? ;)

Ale ja w ogóle dziwak jestem i kupiłem używanego w Polsce, w dodatku diesla i jeszcze jestem zadowolony 8)

Można i mobile.pl , mobile.be , mobile.it :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.11.2013 12:48

weldon napisał(a):

de.mobile? ;)

Też ich nie lubię, ale jak mam alternatywę: kupić z de.mobilu polskiego bądź aus Deutschland, wówczas "lubię, nie lubię" nie gra tu roli. :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2013 13:14

Odpukać, na razie nie chce mi się zmieniać :)

A Niemcy mają problem. A z nimi, zdaje się, Czesi, Hiszpanie ...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.11.2013 13:30

weldon napisał(a):Odpukać, na razie nie chce mi się zmieniać :)

A Niemcy mają problem. A z nimi, zdaje się, Czesi, Hiszpanie ...

Czytałem o tym, ale ja obecnie nie fałwejem :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko