weldon napisał(a):Przy Północnym i Powązkach korki jak zawsze - w piątek już przed ósmą rano do Północnego miał kilka kilometrów - za to mam wrażenie, że jednak coraz więcej osób korzysta z nieźle zorganizowanej komunikacji autobusów cmentarnych.Serce w pasy napisał(a): Mam takie wrażenie, że przez rozciągnięcie tego święta na trzy dni i ludzi mało na cmentarzach i ruch na drogach mniejszy.
Wiesz Piotrek może jak mieszkasz w danym mieście i chcesz dojechać na jeden cmentarz to jest ok, ale jeśli masz tak jak ja, do odwiedzenia cztery różne cmentarze w czterech różnych miastach to zaczynają się schody. Kilkanaście dużych zniczy, kilka kwiatów doniczkowych etc to rozwiązanie z szeroko rozumianą komunikacją zbiorową nie jest najlepszym rozwiązaniem.
W piątek ok 13.00 odwiedziliśmy cmentarz miejski na opolskiej Półwsi i nie staliśmy w żadnym korku, miejsce parkingowe znaleźliśmy bez większego kłopotu, a i ludzi było mniej niż zwykle. Zachęceni powyższym pojechaliśmy pod Opole na następny cmentarz i sytuacja była podobna.

.png)
.png)
.png)