napisał(a) kaszubskiexpress » 26.08.2013 09:03
weldon napisał(a):Mnie też dupli w okresie przemian ustrojowych, wlazłem za komuny, wylazłem za demokracji

Na początku do oficerów zwracałem się Obywatelu Kapitanie, pod koniec służby Panie Kapitanie
Oficer polityczny zamienił się w oficera d/s humanitarnych

mimo, że był to ten sam skur....l
weldon napisał(a):Ale nie w Bydgoszczy. Dobrego garba miałem

Przed poborem dostałem "powołanie" do podniesienia kategorii prawa jazdy do C jeszcze w cywilu ( wtedy tzw trójki ), tak robili czasami. Niestety byłem łobuzem i poczęstowałem liściem sąsiada

( wprowadził się do sąsiedniego domu kilka tygodni przed liściem

). Dostał packę, bo był chamski wobec mojej mamy, która zwróciła mu uwagę, że ten
wykiperował żwir w taki sposób, że przysypał ukochane róże mojej mamy, po naszej stronie ogrodzenia.
Po czasie okazało się, że to płk wojsk inż we Wrocławiu, z którym pożegnano się waśnie za stosunki międzyludzkie, tzn miał gdzieś ludzi. Niestety miał kontakty. Liść był w piątek a ja we wtorek o 11.00 w jednostce.

bez kategorii "3".
walp napisał(a):Bydgoszcz wyróżnia się jako ośrodek wojskowy w kraju. Przez kilka dekad siedziba władz Pomorskiego Okręgu Wojskowego.
Służyłem w 5 Kołobrzeskim Pułku Zabezpieczenia Pomorskiego Okręgu Wojskowego. Miałem na stanie 4 Uazy, z których 2 nigdy nie widziałem. Dobrze, że w tym czasie nie było wojny, bo walczylibyśmy linkami holowniczymi.
Jacek S napisał(a):Przy Stawku 12?

Obeszliśmy cały park, świetne miejsce. Może coś wkleję, jak znajdę chwilę.