Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 06.08.2013 07:50

Dzień Dobry i zarazem gorący... 8:45 a tu w pomieszczeniu 25 stopni ( jak żyć) ;-).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.08.2013 07:51

25 to i ja mam w pomieszczeniu, zwłaszcza od nasłonecznionej strony :D

Dzień dobry :)

auto_gt napisał(a):Za 2 dni wyruszam zobaczyć to wasze Trójmiasto , tylko pogoda się coś psuje w prognozach ...

Uważaj na Pirata ... Oczywiście nie naszego :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.08.2013 07:58

weldon napisał(a):25 to i ja mam w pomieszczeniu, zwłaszcza od nasłonecznionej strony :D

Dzień dobry :)

auto_gt napisał(a):Za 2 dni wyruszam zobaczyć to wasze Trójmiasto , tylko pogoda się coś psuje w prognozach ...

Dzięki , jadę z Chołkiem więc mi nie napstrykają ... chyba :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.08.2013 08:08

fotograf123 napisał(a):Dzień Dobry i zarazem gorący... 8:45 a tu w pomieszczeniu 25 stopni ( jak żyć) ;-).

Już po urlopie?
Szybko zleciało.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 06.08.2013 08:26

Jacek S napisał(a):
fotograf123 napisał(a):Dzień Dobry i zarazem gorący... 8:45 a tu w pomieszczeniu 25 stopni ( jak żyć) ;-).

Już po urlopie?
Szybko zleciało.

Co po urlopie do 17 tego siedzimy.... :D

na 3 dni nie przyjechałem...
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 06.08.2013 08:31

U mnie w pomieszczeniu, od słonecznej strony, 30 stopni na plus.....ktoś przebije :oczko_usmiech:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.08.2013 08:42

Dzień dobry!

Od paru dni się wyspać nie mogę. Mimo zaciągania rolet zewnętrznych mam w sypialni 27 stopni! Nawet w nocy nie da się mieszkania wychłodzić.
A w szkole uczyli, że mieszkamy w strefie klimatu umiarkowanego.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.08.2013 08:58

auto_gt napisał(a):
weldon napisał(a):

Dzięki , jadę z Chołkiem więc mi nie napstrykają ... chyba :)

Piotrowi chyba chodzi o tego idiotę.....
Obrazek

Jeśli chodzi o pogodę, to bez względu na to jak będzie wyglądać reszta sierpnia ten sezon należy uznać za bardzo udany. Na południu w maju i w czerwcu lało, ale u nas mimo, że nie było tropików, to świeciło najczęściej słońce. Lipiec chwilami upalny.

Niedawno policjant odsuwał rogatkę a teraz zrobiła to panienka w samochodzie tyle, że samochodem.

Dzień dobry.
:hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.08.2013 09:03

auto_gt napisał(a):Dzięki , jadę z Chołkiem więc mi nie napstrykają ... chyba :)

Żeby On ci nie napstrykał ;)

Zamiast Hołka, weź Pachołka.
I to solidnego ;)

marze_na napisał(a):A w szkole uczyli, że mieszkamy w strefie klimatu umiarkowanego

Ja mam umiarkowany, ciepły, przejściowy.
Koppen twierdził, że na Wiśle znajduje się granica podziału klimatycznego Europa/Azja 8)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.08.2013 09:10

Przed chwilą w TVN24 podano, że karetka jadąca z ofiarą wypadku zawróciła w połowie drogi, zostawiła gościa na poboczu w miejscu wypadku, bo w drodze do szpitala.................zmarł.

Może przepisy a może debilizm i chęć wykręcenia się od papierkowej roboty.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.08.2013 09:53

kaszubskiexpress napisał(a):Niedawno policjant odsuwał rogatkę a teraz zrobiła to panienka w samochodzie tyle, że samochodem.

Jak oglądam ten film to po pierwsze primo to dróżnik zaspał (czy tam jakiś automat jest?)
A pani się wystraszyła to drugie primo.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.08.2013 09:56

Światłą włączają się znacznie wcześniej, więc paniusia zaspała. Tam jest automat.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.08.2013 10:13

To automat za późno zamyka. Pani spokojnie sobie wjechała i zobaczyła pociąg - dopiero za nią szlaban zaczął się zamykać.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 06.08.2013 10:19

cześć....dziecię z tatą przeniosło się do Zadaru zaraz następnego dnia,ponieważ miejscówka zaklepana przez internet okazała się tragiczna....temperatura w pokoju (1) nie do znisienia...Marta spała na balkonie...do morza daleko daleko - konieczny dojazd samochodem i nudy....pojechali za moją radą szukać w ciemno i już na pierwszej stacji pan z karteczką pokazał i im apartament ...5 min do plaży...dwu pietrowy....góra 2 pokoje...dół kuchnia i salonik...wszędzie klima i więcej atrakcji co Marta lubi...cieszę się bo był już podłamana....czyli po raz kolejny potwierdza się fakt -jechać w ciemno jeśli nie ma się swojego sprawdzonego miejsca
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.08.2013 10:30

Na takich przejazdach najpierw jest sygnał dźwiękowy i świetlny i już nie ma prawa wjechać. Rogatki opuszczają się w ostatniej fazie ze względów bezpieczeństwa, jakaś furmanka musi mieć czas na zjechanie z przejazdu.

Paniusia spanikowała gdy zobaczyła pociąg, więc sygnalizacja była widoczna i słyszalna od co najmniej kilkunastu sekund.

Zapłaci za szkody, nie dlatego, że zachowała się poprawnie, ale dlatego, że nie chciało jej się zatrzymać, wtedy gdy powinna.

:hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko