Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.06.2013 08:49

Dzień dobry.

Ciepło, słońce z trudem się przebija, ale może da radę.
:hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2013 08:57

marze_na napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
marze_na napisał(a):Dzień dobry ze szpitalnego wyrka 8).

Niech ktoś wreszcie wyłączy ten deszcz!

A Ty co znowu nawywijałaś ?

Oj tam znowu :) Czekam już na wypis. Wychodzę do domu uboższa o więzadło krzyżowe.
Sport to zdrowie ;).

Z tym da się żyć. Ja nie mam 50% więzadeł w lewej nodze i po kilku latach wróciłem na narty.
Życzę rychłego powrotu do pełnej sprawności.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2013 08:58

kaszubskiexpress napisał(a):Dzień dobry.

Ciepło, słońce z trudem się przebija, ale może da radę.
:hut:

Byle by 19-tego było słońce

Woda w Wiśle coraz wyższa

http://krakow.naszemiasto.pl/galeria/op ... ze-zdjecie
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 06.06.2013 09:33

Dzień dobry

Powodzi nie będzie.........tak mówią(oficjalnie).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2013 09:38

Polacy na wakacjach.

Podczas nadchodzących wakacji najpopularniejszym miejscem wszystkich wyjazdów zagranicznych ma być Chorwacja (14 proc.). - To jest najbliższy słoneczny kraj, do którego możemy dojechać samochodem. A z tej formy transportu korzysta prawie 80 proc. Polaków

No i problem, bo wychodzi na to, że Cro jest najbliżej, a nie, że fajne :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.06.2013 11:15

Cześć i czołem :D
Matko bosko weldon gdzieś Ty te Sporty wykopał :?: kiedyś kumpel do szkoły przyniósł takiego ciętego z metra, a tak z pół metra miał :mrgreen: - się pół klasy obsztachało :lool:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2013 11:25

Jak cięte, to już były Klubowe.
Sporty były przed kryzysem, potem były Starty, tak na początku lat osiemdziesiątych, a te na wagę to Klubowe :D

A propos śmieci - jak wspomniał Kiepura, ustalone ceny 8 złotych od osoby powstały na podstawie uchwały radnych, którzy dziś, po otworzeniu dokumentów przetargowych, zwołali sesję rady, żeby ceny urealnić do tych, jakie podali oferenci.

Tak więc, faktycznie, może się to zmienić w górę, ale podobno niewiele, gdzieś do 9 złotych przy segregacji.

Gorzej, bo zadałem proste pytanie, czy mam już rozwiązywać umowę ze starym odbiorcą odpadów i kiedy mi przywiozą nowe pojemniki i dowiedziałem się, że:
- dziś będzie rada
- rada uchwali nowe stawki
- stawki pójdą do powiatu, do akceptacji
- potem pójdą do wojewody do zatwierdzenia
- potem będzie rozpatrywany przetarg
- po wygranym przetargu firma zwycięska oznajmi jak i kiedy dostarczy pojemniki i odbierze pierwsze śmieci.

Jednym słowem, nie śpieszcie się z rozwiązywaniem umów, bo możecie z miesiąc, dwa czekać na pierwszy, gminny, odbiór odpadów, a wiecie, lato idzie, gorąco będzie, muchy się zlecą ... :mrgreen:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 06.06.2013 12:04

Dzień dobry
Słoneczko świeci, jakby się zrobiło troszkę cieplej :D
http://tnij.org/darlowoplaza
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.06.2013 12:46

weldon napisał(a):A propos śmieci - jak wspomniał Kiepura, ustalone ceny 8 złotych od osoby powstały na podstawie uchwały radnych, którzy dziś, po otworzeniu dokumentów przetargowych, zwołali sesję rady, żeby ceny urealnić do tych, jakie podali oferenci.

Albo druga opcja. W przetargu wygrała firma krzak albo pociotek wójta albo gminna spółka, która zysk ma w duszy, bo liczą się stołki.

Siedzę w tej branży i słów mi brakuje, żeby opisać sposób, a jaki gminy wdrażają nową ustawę śmieciową, o samej ustawie nie wspominając.

Pewne jest tylko jedne, taniej już było :twisted: .

Serce w pasy napisał(a):Z tym da się żyć. Ja nie mam 50% więzadeł w lewej nodze i po kilku latach wróciłem na narty.
Życzę rychłego powrotu do pełnej sprawności.

Ja starciłam przednie krzyżowe, też w lewej nodze. Ale będę je rekonstruować, planuję wczesną wiosnę. Na razie chcę nareszcie normalnie pochodzić, bo przez pięć miesięcy prawie zapomniałam jak to jest :wink: .
No i do Chorwacji trzeba pojechać :D .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2013 13:21

Niestety w 1997r nie było możliwości rekonstrukcji. A teraz już mi się nie chce. Przynajmniej wiem kiedy się pogoda zmieni:)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.06.2013 13:43

kurtka na wacie .

Dzień dobry .

a mnie coś lewe kolano boli i tak dziwnie jak na nie stanę ... wybieram się do lekarza i dotrzeć nie mogę ...
Obrazek
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 06.06.2013 16:21

co jest na tym zdjęciu 8O

w poniedzialek do pracy......i fajnie
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2013 17:21

marze_na napisał(a):Albo druga opcja. W przetargu wygrała firma krzak albo pociotek wójta albo gminna spółka, która zysk ma w duszy, bo liczą się stołki.

Odpada. Takiej zawiści i wygryzania się jak u mnie to chyba nigdzie nie ma.
O tyle dobrze, że trudno zrobić coś na lewo, gorzej, bo trudno w ogóle coś zrobić.

Rada się zbiera bo żadna oferta przetargowa - oferty są jawne - nie mieści się w budżecie i trzeba nowe stawki ustalić.

hajduczek napisał(a):w poniedzialek do pracy......i fajnie

I fajnie :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.06.2013 17:55

weldon napisał(a):
marze_na napisał(a):Albo druga opcja. W przetargu wygrała firma krzak albo pociotek wójta albo gminna spółka, która zysk ma w duszy, bo liczą się stołki.

Odpada. Takiej zawiści i wygryzania się jak u mnie to chyba nigdzie nie ma.
O tyle dobrze, że trudno zrobić coś na lewo, gorzej, bo trudno w ogóle coś zrobić.

Rada się zbiera bo żadna oferta przetargowa - oferty są jawne - nie mieści się w budżecie i trzeba nowe stawki ustalić.

Firmy, z którymi mam zawodowo kontakt działają w innych rejonach kraju (i nie mówię tylko o Dolnym Śląsku). Jak patrzę jakie oferty wygrywają w niektórych gminach to zastanawiam się jakim cudem można za takie pieniądze wykonać te zlecenia zachowując chociaż minimum rentowności. Zdarza się zaproponowana cena niewiele przewyższa koszt składowania odpadów w instalacji. A gdzie sprzęt, paliwo, ludzie?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2013 18:01

Nie widziałaś, kilka postów wcześniej dałem linka do dokumentów przetargowych :)

Spoko, nasze forum w porównaniu z łomiankowskim to ostoja spokoju i ciszy :D
Tutaj radny na siłownie nie może pójść, bo będzie miał zarzut że poszedł do tej,
a nie do innej, ponieważ ... wiadomo o co chodzi ;)

A tak w ogóle to miałem dziś dość bliskie spotkanie z klępą :D
Z małym chodziła koło mnie, ale jak zobaczyła, że się łosiątkiem zainteresowałem,
to i spotkanie zaczęło być zbyt bliskie :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko