Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.06.2013 09:18

Żaru ciąg dalszy, prognozy burzowo-gradowo-sztormowe tradycyjnie się nie sprawdziły :mrgreen:

Jadę na Kaszuby cienia szukać.

Miłego dnia.
:hut:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 02.06.2013 09:40

Dzień dobry.

Temperatura komfortowa,czasami wyjży słońce.

Miłego dnia.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 02.06.2013 10:09

Dzień dobry.
Od świtu nieźle lało i grzmiało.
Teraz się trochę uspokoiło, ale chyba nie na długo. :(
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 02.06.2013 10:22

Dzień dobry
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.06.2013 11:37

dzien dobry....albo raczej nie....zbieram siły fizyczne i psychiczne na sprzątanie toalety i pokoju mamy .....muszę zdjąć ortezę bez względu na to co się stanie....powód ....domyślcie się ,nie będę psuła wam apetytu :( .......
ale tak apropo wszyscy mi się dziwią co ja tak każdą wolną chwilę przesypiam....nie wiem może to faktycznie nienormalne ale psycha mi siada i tak się ratuję :( .......och gdzie te czasy kiedy z chęcią biegałam z martą i aparatem po łąkach.....powiem tylko tyle -biedna Marta
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 02.06.2013 11:58

hajduczek napisał(a):dzien dobry....albo raczej nie....zbieram siły fizyczne i psychiczne na sprzątanie toalety i pokoju mamy .....muszę zdjąć ortezę bez względu na to co się stanie....powód ....domyślcie się ,nie będę psuła wam apetytu :( .......
ale tak apropo wszyscy mi się dziwią co ja tak każdą wolną chwilę przesypiam....nie wiem może to faktycznie nienormalne ale psycha mi siada i tak się ratuję :( .......och gdzie te czasy kiedy z chęcią biegałam z martą i aparatem po łąkach.....powiem tylko tyle -biedna Marta

Obrazek
W życiu są chwile gorsze i lepsze, to niestety istna amplituda. Jeżeli czujesz, że jest ciężko, dołek, to na pewno przyjdzie odmiana. :)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.06.2013 12:51

w chorobie alzheimera niestety nie działa ta amplituda ........ogólnie wiadomo ,że może być tylko gorzej....i tak jest ......:(....i niestety inne rzeczy przestają cieszyć....wstanie rano z łóżka....powrót do domu......wszystko to jest jeden wielki stres ,bo nie wiadomo co tym razem zastanę.
Gości do domu już od wieków nie zapraszam.....bo pewnych zapachów nie da się usunąć.....a najgorsze są słowa które ciągle słysze "ale wiesz to trzeba zrozumieć ,bo to chora osoba".....tak ja to wiem ,ale ja niestety też jestem tylko człowiekiem i w dodatku nie ze stali......moimi jedynymi przyjaciółmi stały się antydepresanty i tabletki uspokajające....
przepraszam za ten post pełen goryczy ,bo zazwyczaj staram się być mimo wszystko radosna i nie okazywać tego co czuję naprawdę....ale czasem i ja nie daję rady
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.06.2013 13:25

Miecia napisał(a):Jakieś czarne chmury się zbierają 8O

Viola, współczuję, a tyle razy swojej powtarzam żeby na nic nie właziła :?
:?

Asia moja mama nie musi na nic wchodzić...alzheimer.....zdejmuje np.pieluchę którą jej zakładam i załatwia się na podłogę....i na tym się poślizgnęła.......
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.06.2013 14:38

Dzień dobry...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2013 15:18

Dzień dobry :D

(21) :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 02.06.2013 15:26

hajduczek napisał(a):
Miecia napisał(a):Jakieś czarne chmury się zbierają 8O

Viola, współczuję, a tyle razy swojej powtarzam żeby na nic nie właziła :?
:?

Asia moja mama nie musi na nic wchodzić...alzheimer.....zdejmuje np.pieluchę którą jej zakładam i załatwia się na podłogę....i na tym się poślizgnęła.......

Twoja, tak :?
Moja dla odmiany.......szczęśliwie nie alzheimer......ale uparta jak.....nie wolno jej na nic włazić.....i jeszcze paru rzeczy, a robi wszystko na odwrót :?
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 02.06.2013 18:31

Ależ Wam zazdroszczę ładnej pogody!
U nas leje...leje...leje... Zaczynają się powodzie... :?
I zimno do tego.

Ja chcę lata :!:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.06.2013 18:55

Basiulinek napisał(a):U nas leje...leje...leje... Zaczynają się powodzie... :?
I zimno do tego

Dajcie mi tego Naukowca co ocieplenie klimatu ogłaszał ,

jak ja mu kopa zasadzę to resztę badań na księżycu będzie prowadził . :evil:

Dobry wieczór od jutra do pracy :lol: , jakby komuś się pomyliło przypominam to poniedziałek :mrgreen: .

haiduczek .....

Możemy cię tylko wesprzeć na duchu , jedni mają miód , inni smród , sprawiedliwości nie ma .

Mogę Ci tylko powiedzieć ,że kolega z bloku gdzie kiedyś mieszkałem ma matkę sparaliżowaną już 11 lat leży jak kłoda i wszystko przy niej robi on .... tego nie sposób przewidzieć ani uniknąć , nie wiemy co jest nam pisane , wytrwałości ... złamania w tym wieku bardzo słabo się zrastają , nieraz wcale ...

po burzy zawsze świeci słońce :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 02.06.2013 18:59

Heniu.....ja mam wrażenie, że Ty czasami do mnie pijesz :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.06.2013 19:01

auto_gt napisał(a):Dajcie mi tego Naukowca co ocieplenie klimatu ogłaszał

Klimat, a pogoda to kompletnie różne rzeczy :roll:

Zarąbiste pokazy sokolników dziś oglądałem.
Chyba zostanę fanem ptaków łownych :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko