Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.04.2013 09:34

Jacek S napisał(a):
Omena twierdzi, że od wtorku wiosna.
:)

Popielcowego, czy tłustego, bo wiesz te z rodziny omenowatych są tak wiarygodne, jak proroctwa majów :wink:

Dzień dobry.

Gdańsk z góry.
:hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.04.2013 09:35

kaszubskiexpress napisał(a):Gdańsk z góry.

Strach zajrzeć, żeby jakich komentarzy nie było potem, że Warszawa na Gdańsk z góry patrzy ;)

auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 05.04.2013 09:45

kaszubskiexpress napisał(a):
Gdańsk z góry.

a czemu na jezdniach nie widać pasów ?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.04.2013 09:49

auto_gt napisał(a):a czemu na jezdniach nie widać pasów ?

Bo tu same inteligentne jeżdżą, my z pasami i bez pasów wiemy, ze trzeba się prawego krawężnika trzymać. :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 05.04.2013 10:06

auto_gt napisał(a):a czemu na jezdniach nie widać pasów ?

Bo tu same inteligentne jeżdżą, my z pasami i bez pasów wiemy, ze trzeba się prawego krawężnika trzymać. :wink:

"CHYBA ŻE PO PROND" na dwupasmówkę wjedzie :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.04.2013 11:24

Jacek S napisał(a):
Omena twierdzi, że od wtorku wiosna.
:)

Popielcowego, czy tłustego, bo wiesz te z rodziny omenowatych są tak wiarygodne, jak proroctwa majów :wink:

Wtorek popielcowy?
Kiedy to?

:mrgreen:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 05.04.2013 11:41

Jacek S napisał(a):
Wtorek popielcowy?
Kiedy to?

przed środą

dzień dobry :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2013 11:50

Janusz Bajcer napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Dzień Dobry Bardzo
Normalnie dobudzić się nie mogę, ja już nie wiem co robić, żeby się rano chciało wstać

Wcześniej kłaść się spać :oczko_usmiech:

Nie da rady :evil:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.04.2013 11:53

fiolek napisał(a):
Jacek S napisał(a):
Wtorek popielcowy?
Kiedy to?

przed środą
Laną, ma się rozumieć ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.04.2013 12:07

weldon napisał(a):
Laną, ma się rozumieć ;)

Albo palmową :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 05.04.2013 12:41

Piotrze NO I JAK ?

KOPIĄ TĄ DZIURĘ W CAŁYM W STOLICY ?

bo kawałek rury znaleźli , to firma drogowa zarobi krocie i tak zgodnie z prawem trwoni się pieniądze ,a Centrum Dziecka nie ma na leczenie biednych chorych dzieci
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.04.2013 13:08

- Jeżeli okaże się, że jest to zwykła rura, to wtedy przeprosimy pasażerów. A jeżeli okaże się, że są to bomby, to saperzy zapewne nie zdecydują się ruszać jej w trakcie, kiedy odbywa się ruch na lotnisku, i prawdopodobnie poczekamy do nocy i będziemy to wówczas wyciągać - powiedział rzecznik.

Ja zawsze mieszkałem przy drodze na Kazuń, gdzie są poligony saperskie, to się przyzwyczaiłem do tych ciężarówek, które ciągle niewybuchy woziły :)

Dziś jest tego mniej, ale prawdopodobieństwo, że to jednak jest bomba, zwłaszcza w miejscu, gdzie Niemcy mieli swój arsenał lotniczy, jest spore i lepiej nie ryzykować ;)

Mi się zdarza jeszcze dziś, chodząc po Kampinosie, jakieś żelastwo znaleźć - jak widać, jeszcze ani razu go nie kopnąłem, tłumacząc sobie, że to rura :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 05.04.2013 13:26

Pewnie masz tu rację ...

jednak idąc tą myślą , jakby wziąc detektor metalu to cała WaWa jest do rozkopania bo "PRAWDOPODOBIEŃSTWO" istnieje i jest zagrożenie ...

Nie lepiej zbadać grunt jakimś skanerem sejsmografem radarem i po ukazaniu obrazu stwierdzić co to ?

Dobre będzie jak się okarze ,że przy ostatnich remontach ktoś "se" rurę podłączył do zbiorników na lotnisku :papa:
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 05.04.2013 14:12

Dzień dobry.
Czas zacząć łykendzik :P
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.04.2013 14:13

Wg tego, co mówili robotnicy, po ruszeniu tej "rury" wyleciał z niej biały dym.

Identycznie mieli jakiś czas temu, jak znaleźli bomby lotnicze nafaszerowane starym fosforem, więc wolą uważać.
Lotnisko jest dość mocno ruchliwym miejscem, więc wolą go nie zatrzymywać, tym bardziej, że terminal jest wyłączony z ruchu, ale też dlatego właśnie się dowiedzieliśmy o tym znalezisku.

Faktycznie, tego jest tak dużo, że wspominają o tym zazwyczaj tylko przy takich bardziej "widowiskowych" okazjach, jak lotnisko czy jak półtonowa, a pół roku później 300-kilowa bomba na budowie metra, które sparaliżowały miasto :)

Ja się przyzwyczaiłem.
Bardziej istotne są takie informacje, jak znalezienie starych piwnic w Ogrodzie Krasińskich - prawdopodobnie po XIX-wiecznym pałacu Badenich.
No ale piwnice nikogo nie zainteresują, więc się dziennikarzyny na zwykłą bombkę uparli.
W sumie, śnieg leży, to bombka pasuje jak najbardziej :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko