Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2012 13:57

Cześć i czołem :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2012 13:59

kaszubskiexpress napisał(a):Ja dostałem skierowanie na początku września ...

Acha ... Ja rzadko korzystam z lekarzy, ale dziewczyny muszą.
Mam jakieś, ale nie wiem jakie, ubezpieczenie rodzinne wykupione i korzystamy.

Ponieważ nie badałem się ze ... lata ;) to stwierdziłem, ze sobie porobię te wszystkie badania okresowe,
a z tym ubezpieczeniem to niemal od ręki poszło.

Przedtem to było trochę niewygodne, bo specjaliści byli rozrzucenie po całej Warszawie,
ale od jakiegoś czasu ci, co nas najbardziej interesowali są albo w Łomiankach, albo tuż przy przystanku metra,
więc nie ma problemów z dostaniem się na badania, czy na leczenie.

Z taka normalna służba zdrowia to miałem ostatnio trochę do czynienia - choćby jak siostra rodziła - to, nie powiem, mile zaskoczony byłem.

Ale, odpukać, od lekarzy to z daleka.

Nawet z rodzonym wujkiem, w razie czego, się rzadko spotykam :D

Cześć Leszek. A jak twoje zdrówko?

Szalejesz na tym obijaczu bioderek? :D
kozulka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozulka » 13.12.2012 14:44

Dzień doberek :D :D :D

A mnie "strzelił" dzisiaj 1000-ny pościk :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 13.12.2012 15:21

Dzień Dobry :D
Dzisiaj od nastu lat wreszcie poruszałem się komunikacją miejską ( dosłownie wszystkim włącznie z metrem, SKM i Kolejami Regionalnymi) i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2012 15:44

Kozulka - brawo :D

witpol napisał(a):Dzisiaj od nastu lat wreszcie poruszałem się komunikacją miejską ( dosłownie wszystkim włącznie z metrem, SKM i Kolejami Regionalnymi) i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony :wink:

O, kurcze, nieźle.

Moje dziecko często tak jeździ: eŁ-ka, metro, autobus lub SKM-ka lub regionalne, potem drugi autobus i abarot, identyczny zestaw w drugą stronę to tż nie narzeka :)

Dla mnie to czarna magia. Kiedyś pomagałem babce przy wejściu do metra bilet skasować, bo ona tak, jak ja - zmotoryzowana, tylko jej się samochód zepsuł - to ciekawe doświadczenie było :D
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 13.12.2012 16:00

weldon napisał(a):Kozulka - brawo :D

witpol napisał(a):Dzisiaj od nastu lat wreszcie poruszałem się komunikacją miejską ( dosłownie wszystkim włącznie z metrem, SKM i Kolejami Regionalnymi) i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony :wink:

O, kurcze, nieźle.

Moje dziecko często tak jeździ: eŁ-ka, metro, autobus lub SKM-ka lub regionalne, potem drugi autobus i abarot, identyczny zestaw w drugą stronę to tż nie narzeka :)

Dla mnie to czarna magia. Kiedyś pomagałem babce przy wejściu do metra bilet skasować, bo ona tak, jak ja - zmotoryzowana, tylko jej się samochód zepsuł - to ciekawe doświadczenie było :D

Miałem bilet dobowy i dla ułatwienia do metra zjechałem windą :wink: (nie wiedziałem, jak przejść przez bramki :oops: )
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.12.2012 16:18

witpol napisał(a):Dzień Dobry :D
Dzisiaj od nastu lat wreszcie poruszałem się komunikacją miejską ( dosłownie wszystkim włącznie z metrem, SKM i Kolejami Regionalnymi) ........ :wink:

Auto się zepsuło :roll: :wink:

ps. ciekawostka pogodowa......rano wyjeżdżając do pracy 6.45 na termometrze minus 5 stopni........powrót 15.30 na termometrze minus 7 stopni :roll: :(
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 13.12.2012 16:24

Nie, ale od rana musiałem się poruszać po kilku dzielnicach w krótkim czasie i uznałem, że szybciej będzie komunikacją. Nie myliłem się. Np. przejazd z Ochoty na Pragę trwał SKM 15 min, co byłoby niemożliwe samochodem :roll:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.12.2012 16:26

witpol napisał(a):Nie, ale od rana musiałem się poruszać po kilku dzielnicach w krótkim czasie i uznałem, że szybciej będzie komunikacją. Nie myliłem się. Np. przejazd z Ochoty na Pragę trwał SKM 15 min, co byłoby niemożliwe samochodem :roll:

No tak.......w Stolicy, to pewnie szybciej komunikacją miejską.......ja po swoim mieście wolę poruszać sdię autem :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.12.2012 16:33

Miecia napisał(a):ps. ciekawostka pogodowa......rano wyjeżdżając do pracy 6.45 na termometrze minus 5 stopni........powrót 15.30 na termometrze minus 7 stopni :roll: :(

Bezchmurne niebo?

:wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.12.2012 16:35

Jacek S napisał(a):
Miecia napisał(a):ps. ciekawostka pogodowa......rano wyjeżdżając do pracy 6.45 na termometrze minus 5 stopni........powrót 15.30 na termometrze minus 7 stopni :roll: :(

Bezchmurne niebo?

:wink:

nie zupełnie.......pogodowo podobnie rano i po południu :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 13.12.2012 20:37

mirko napisał(a): Śnieg :? Śnieg = koniec świata 8O
Mirko ale mnie rozbawiłeś, z tą ilością śniegu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Załączniki:
zima2012002[1].jpg
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.12.2012 21:31

mirko napisał(a):
Bocian napisał(a):Śnieg w zimie, to podstawa :) Oby padało jak najwięcej.

Śnieg :?
Śnieg = koniec świata 8O
Dzień dobry?

śnieg , masz ile chcesz :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
klik to się powiększą .

A to nie jest max możliwości Polskiej aury :)

Dzień dobry
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 14.12.2012 06:18

Jak ten czas leci :roll:
już koniec tygodnia, i...........można by rzec, że za tydzień święta 8O :D ........przynajmniej długi weekend :D

Dzień dobry :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.12.2012 06:35

Dzień dobry !

Drugi :) , było - 14 st. idzie odwilż

Dieselek stoi na podwórzu i dzielnie zapala co rano co znaczy że z silnikiem nie jest źle :)

Miesiąc się kończy i koniec remontów , n a r e s z c i e ! .

Jak to żonka mówi ,: "ale się roboty przewaliło " 8O .... się ? ja to niby na kanapie przespałem ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko