Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.12.2012 14:09

Serce w pasy napisał(a):
Bocian napisał(a):Śnieg w zimie, to podstawa :) Oby padało jak najwięcej.

A po co on komu w mieście. Niech sobie będzie w górach a w miastach już niekoniecznie.

Śnieg już tak ma, że jak pada ... to gdzie podadnie, widocznie nie rozróżnia miasta i gór :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2012 14:15

Janusz Bajcer napisał(a):.............. widocznie nie rozróżnia miasta i gór :wink:

Durny jakiś
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.12.2012 14:20

Serce w pasy napisał(a):
Bocian napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Mieszkam w mieście, tylko w domu i muszę sobie odśnieżać.
Ale pocieszam się, że mój brat ma gorzej bo musi jeszcze odśnieżać jakieś 50-70metrów drogi dojazdowej do posesji. :twisted:
Mimo, że tez mieszka w mieście.

No to trzeba było mieszkać w bloku :) Twój wybór :)

A jakby nie było śniegu w mieście to miałbym pełnię szczęścia.

Patrząc na ilości krytycznych wpisów pod informacjami o odśnieżaniu w mieście, to nie jesteś w tym odosobniony :D

Ja nie lubię mieszkać w bloku, bo jak popatrzę, jak tam się ludzie tłuką między sobą o odśnieżanie miejsc parkingowych, kiedy ja mam do wyboru na zaparkowanie dwie ulice, podjazd i garaż, to mi ich strasznie żal :lol:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.12.2012 14:26

weldon napisał(a):Ja nie lubię mieszkać w bloku, bo jak popatrzę, jak tam się ludzie tłuką między sobą o odśnieżanie miejsc parkingowych, kiedy ja mam do wyboru na zaparkowanie dwie ulice, podjazd i garaż, to mi ich strasznie żal :lol:

W blokach też są garaże :mrgreen: . I podjazdy.
Ale cholera podjazd musimy sami odśnieżać :evil: :wink: .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.12.2012 14:33

Ba, są bloki i ... bloki ;)

U nas, właśnie, coś dupło w bloku i jedna osoba nie żyje :/

EDIT: już trochę wiadomo, o co chodzi - jeden facet najpierw drugiego nożem pojechał, a potem rzucił w siebie granatem :roll:
To ja ju wolę odśnieżać, niż mieć takie atrakcje :?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.12.2012 16:41

kaszubskiexpress napisał(a):Jak było Panie Jacku ?

Nie wiem... :cry:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.12.2012 17:55

weldon napisał(a):[Ja nie lubię mieszkać w bloku, bo jak popatrzę, jak tam się ludzie tłuką między sobą o odśnieżanie miejsc parkingowych, kiedy ja mam do wyboru na zaparkowanie dwie ulice, podjazd i garaż, to mi ich strasznie żal :lol: [/color]

Nie jest to żaden problem. Poprostu czekam kiedy ludzie przed blokiem odsnieżą miejsca parkingowe. Wyczekuję patrząc przez okno kiedy wyjadą na zakupy ( W końcu jeść coś muszą). Jak wyjadą to ja szybko wjeżdzam w ich miejsce i mam odsniezony parking. Pozdrawiam
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.12.2012 18:11

Tak mi się przypomniało w temacie odśnieżania ...

Gdzie jest auto?

Obrazek

Nasze?

Obrazek

2 godziny później :mrgreen:

Obrazek

To były największe opady śniegu jakie w życiu widziałam :lol: .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.12.2012 18:36

darek1 napisał(a):
weldon napisał(a):[Ja nie lubię mieszkać w bloku, bo jak popatrzę, jak tam się ludzie tłuką między sobą o odśnieżanie miejsc parkingowych, kiedy ja mam do wyboru na zaparkowanie dwie ulice, podjazd i garaż, to mi ich strasznie żal :lol: [/color]

Nie jest to żaden problem. Poprostu czekam kiedy ludzie przed blokiem odsnieżą miejsca parkingowe. Wyczekuję patrząc przez okno kiedy wyjadą na zakupy ( W końcu jeść coś muszą). Jak wyjadą to ja szybko wjeżdzam w ich miejsce i mam odsniezony parking. Pozdrawiam

Wystarczy, że wcześniej wrócisz z pracy i zajmiesz miejsce rano odśnieżone przez sąsiada :)

Z obserwacji własnych jeszcze bardzo mi się podoba sytuacja, kiedy odśnieża się garaż,
zasypując śniegiem wjazd sąsiada - oczywiście na drugi dzień masz przed własnym górę śniegu :D

Pewnie, że mieszkając w bloku tak się nie odczuwa zimy ;)

marze_na napisał(a):Nasze?

I co? Było wasze? :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.12.2012 18:36

weldon napisał(a): już trochę wiadomo, o co chodzi - jeden facet najpierw drugiego nożem pojechał, a potem rzucił w siebie granatem :roll:

Nie rzucił granatem, tylko wybuchło mu coś , co miał w dłoni.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.12.2012 18:42

weldon napisał(a):
Z obserwacji własnych jeszcze bardzo mi się podoba sytuacja, kiedy odśnieża się garaż,
zasypując śniegiem wjazd sąsiada - oczywiście na drugi dzień masz przed własnym górę śniegu :D

To znamy z autopsji :twisted:
A że my zazwyczaj odśnieżamy ostatni, to oprócz "własnego" śniegu mamy jeszcze ten, który przerzucił sąsiad.

weldon napisał(a):
I co? Było wasze? :D

Na szczęście, bo mąż by zrobił komuś nie lada przysługę :lol: .
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.12.2012 19:06

marze_na napisał(a):
To znamy z autopsji :twisted:
A że my zazwyczaj odśnieżamy ostatni, to oprócz "własnego" śniegu mamy jeszcze ten, który przerzucił sąsiad.
.

ja rano odśnieżyłem przed garażem ,nie padało, a jak wróciłem z pracy ,to siąsiad już zdążył mi podrzucić :evil:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.12.2012 19:12

marze_na napisał(a): 2 godziny później .
coś słabiutko to szło :D
Załączniki:
DSC00012[1].jpg
Ostatnio edytowano 10.12.2012 19:38 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 10.12.2012 19:15

a tak było rano w Wiśle :D

Obrazek

Witam wieczorkiem :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.12.2012 19:20

Bocian napisał(a):
weldon napisał(a): już trochę wiadomo, o co chodzi - jeden facet najpierw drugiego nożem pojechał, a potem rzucił w siebie granatem :roll:

Nie rzucił granatem, tylko wybuchło mu coś , co miał w dłoni.

Trotyl? ;)

A mi zamarzły spryskiwacze :/
Co ciekawe, ponieważ płyn jest bez dolewek, minus 22, nagle odpaliły z przodu, a z tyłu dalej sa zamarznięte.

Chyba muszę posprzątać w garażu :D

W tej Wiśle to tak samo jak u mnie - mało wody :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko