Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.11.2012 17:29

Janusz Bajcer napisał(a):... najpierw stwierdził, że ten aresztowany bardzo dobrze by zrobił gdyby przeprowadził zamach

Niektórzy twierdzą, że to najbardziej by uderzyło w TychOdKsiężyca, bo oni są najbliżej TegoOdPomyłek, więc ja, kurcze, już nic nie rozumiem :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.11.2012 18:27

Janusz Bajcer napisał(a):
auto_gt napisał(a):.

To samo usłyszałem dzisiaj od kolegi z pracy ... :roll:

jajca wychodzą , bo prócz niego jest cyt. 2 zatrzymanych w tym jeden na wolności :) :lol: spryciarze

"już machlaczą , jak u nas z nawozami " - cyt słowa Kargula :)

Witaj Kiepura , po tej bajce będzie się lepiej spać .
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 20.11.2012 19:23

Zamachu nie wolno robić, natomiast "tych" trzeba w końcu kulturalnie pożegnać :D
Dobry wieczór
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 20.11.2012 20:33

weldon napisał(a):
więc ja, kurcze, już nic nie rozumiem :mrgreen:

Bo to Monty Python jest :mrgreen: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.11.2012 20:38

marze_na napisał(a):Dobry wieczór. Nareszcie koniec pracy :!: :D

O urzędnikach piszecie? Hmmmmmmmmm, z racji wykonywanej pracy mogłabym długo :mrgreen:.
Spotkałam życzliwych i nieżyczliwych, kompetentnych i niekompetentnych (żeby nie napisać tumanów), miłych i gburowatych, służbistów i takich z ludzką twarzą też. Kiedyś prowadziłam nawet swój prywatny ranking i najwyżej oceniani byli ci z celnego :lol: .
auto_gt.

Właśnie w celnym tyle spędziłem, a gburowatość Panów celników po prostu dramat.

Dzień Dobry Bardzo
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.11.2012 21:00

Serce w pasy napisał(a):... gburowatość Panów celników po prostu dramat.

"Celna" uwaga ;)

Nie dość, że terroryści, to jeszcze łażą mi po mieście takie dziwaki,
co zamiast kupić sobie gumkę, jak człowiek, to całe automaty do sprzedaży prezerwatyw kradną :D

A na dodatek uruchomili 11 nowych, wielofunkcyjnych radarów.
Zastanówcie się, zanim tu samochodem się pojawicie :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.11.2012 21:34

weldon napisał(a):
A na dodatek uruchomili 11 nowych, wielofunkcyjnych radarów.
Zastanówcie się, zanim tu samochodem się pojawicie

Na rogatkach Fotobloker :mrgreen:
A wiecie że istnieją takie ramki rejestracji z żaluzjami ??! sterowane z pilota .

Dawać w pedał do Wawy - 300 k. - spali jakieś 36-40 litrów w obie str.= 200-240 zeta -4-5 godzin , do tego fotoradary , radary mobilne na trasie ,ewentualne mandaty , możliwość stłuczki , czy nawet utraty zdrowia, życia.

Samolot z Rzeszowa ok. 400 zł w obie strony , czas lotu 40 minut . Logicznie się opłaca

Problem tylko z wyskokiem na Janki i zabraniem zakupów ... samolotem :)?

Pieniądze podatników idą na fotoradary do skubania pieniędzy podatników , dlaczego się na to godzimy ?

Na Queens w NY był taki przypadek ,że gostek po otrzymaniu mandatu z foto jeździł po okolicy i ze strzelby rozwalił wszystkie pudła - zostały tylko słupy :) .
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.11.2012 21:55

auto_gt napisał(a):
Na Queens w NY był taki przypadek ,że gostek po otrzymaniu mandatu z foto jeździł po okolicy i ze strzelby rozwalił wszystkie pudła - zostały tylko słupy :) .

Bo to taki kowboj był... jak Ty :wink:

Dobry wieczór.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.11.2012 22:31

greenrs napisał(a):
Bo to taki kowboj był... jak Ty :wink:

Dobry wieczór.

Ani kowboy ani kozak , ani góral . :lol:
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 20.11.2012 22:42

weldon napisał(a):....

Ileż to krzywdy mógł zrobić.
Tam ciągle wycieczki łażą, zwłaszcza szkolne i zwłaszcza jak się posiedzenia odbywają :/

padłem :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.11.2012 23:44

auto_gt napisał(a):Pieniądze podatników idą na fotoradary do skubania pieniędzy podatników , dlaczego się na to godzimy ?

Fotoradary skubią tych podatników, którzy przekraczają dozwoloną prędkość ... i bardzo dobrze :lol: :idea:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.11.2012 05:58

Dzień dobry :)

pt napisał(a):padłem :lool:

Wody się napij ...

Janusz Bajcer napisał(a):
auto_gt napisał(a):Pieniądze podatników idą na fotoradary do skubania pieniędzy podatników , dlaczego się na to godzimy ?

Fotoradary skubią tych podatników, którzy przekraczają dozwoloną prędkość ... i bardzo dobrze :lol: :idea:

O takim badziewiu bym nie wspominał.
Te wielofunkcyjne radary służą przede wszystkim (i to skutecznie) rozładowaniu ruchu na skrzyżowaniach.
Łapanie na prędkość w korkach to zysku nie przyniesie, natomiast łapią za jazdę bez pasów, za rozmowy telefoniczne, a, przede wszystkim, za wjeżdżanie na skrzyżowanie na żółtym lub nawet czerwonym świetle i blokowanie go, jak również takie hopki, jak skręcanie w prawo z pasa dla jadących na wprost i co tam jeszcze można wymyśle, żeby stać się palantem blokującym płynność ruchu.
No i robią to jednocześnie w wielu kierunkach na wielu samochodach naraz oraz natychmiast wysyłają sygnał do centrali.
Bywało, że ludzie dostawali mandaty dzień w dzień, zanim zorientowali się, że są codziennie namierzani za to samo :D

Z początku też wielu narzekało, że pieniądze z mandatów się głupio wydaje, ale jak testowe radary rozładowały ważne skrzyżowanie, to przestali margać.

System się sprawdził, teraz ustawiają 11, też w ważnych punktach i kasy to one nie zrobią, bo się ludzie ich boją, za to korków nie będzie.
No, chyba, że przyjezdnych będą łoić, dlatego uprzedzam ;)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.11.2012 06:00

Hmmm.....a mnie się czasem zdarza wcisnąć gaz :roll:

Chyba muszę autko na myjnię porzuciłć :D

Dzień dobry :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.11.2012 06:29

Z tego co słyszałem, to już masz gdzie pocisnąć ;)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.11.2012 06:32

weldon napisał(a):Z tego co słyszałem, to już masz gdzie pocisnąć ;)

A co slyszales :?:

Autostradą nie jeżdżę :D

Jadę do pracy :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko