Jacek S napisał(a):weldon napisał(a):Macie specjalną rampę do przywalania?
Piotrek - jeszcze kilka słów w temacie
Kłopoty z promami. Do kolizji dochodzi co kilka lat
Warto pamiętać, że promy Steny Line wypływają z Gdyni codziennie, więc te kilka kolizji to tylko niewielki procent wszystkich rejsów.
Kocham dziennikarzy, za ich zdolność zawracania d...y, nic nie wartymi informacjami.
To ja większe kłopoty mam z butami, niż są z tymi promami
Rozumiem, żeby tak się działo raz w tygodniu ... no, raz w miesiącu, ale że co, nie wiem, tysiąc rejsów?
W Warszawie otwierają kładkę dla pieszych.
Niby nic specjalnego, ale robią to ... od kilku miesięcy
Co ciekawe, to ludzie sami sobie ja w końcu otworzyli i zaczęli nią chodzić - dziwne, bo się nie pozabijali przy tym, ani żadnej krzywdy nie zrobili - więc jakiś dziennikarz się tego dopatrzył i napisał stosowny artykuł, po którym podjechała ekipa i kładkę zamknęła.
A zamknęła, bo inny dziennikarz napisał, że tam się może coś popsuć.
Nie, żeby coś było źle, ale kto wie ...
W związku z tym, zaczęto powoływać kolejne komisje i żądać kolejnych zaświadczeń, że wszystko jest w porządku.
Dziennikarze zwietrzyli dobry interes i zaczęli drążyć sprawę, no bo, skoro jest dobrze, to po co te komisje i zaświadczenia?
Perpetuum mobile się zrobiło, a ostatnio zażądali zaświadczenia z ... uwaga:
sanepidu
Kurde, nie wiem, ludzie będą lizać poręcze, czy jak?
Nie mam pojęcia. Zresztą jakiś WysokoPostawionyUrzednikKtóryOdpowiadaZaKładkę, tez nie wiedział po co, ale dupokrytkę warto zawsze mieć
Oczywiście dziennikarze, którzy zaczęli sprawę, teraz krzyczą, że się sprawa strasznie przeciąga
I tak oto, na jednej z bardziej ruchliwych ulic, co jakiś czas, zapala się czerwone światło i zatrzymuje pół Warszawy, żeby sobie jakiś pieszy mógł na druga stronę przejść
Paranoja z tym kontrolowaniem i podejrzeniami, że może coś się stanie.
Niby nigdy nic się nie stało, ale warto się pomartwić - przynajmniej jest o czym pisać
Dlatego zawsze się cieszę, że coś się udaje otworzyć, bo tych otwierających to mało, a tych mendzących to chodzą tłumy

.png)
.png)