Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 23.09.2011 12:29

Ja się cieszę, że nie muszę do późna siedzieć :twisted:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2011 12:39

Wszystko ma swoje, jak to mówią, zady i walety ;)
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 23.09.2011 12:40

:mrgreen:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 23.09.2011 12:48

Dzień Dobry,
dobrze, że zaczyna się weekendzik, odpocznę od tego wstrętnego monitora i zrelaksuję się na działeczce, pogoda chyba dopisze :?:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2011 13:04

A ja zamówiłem sobie z punktów Statoilowych takie cudo ciekawe jak się sprawdzi ;) wyczyściłem sobie tym samym kartę z punktów bo przerzucam sie na Orlena - ponoć mają najlepszego Diesla dla CRDI ;)
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 23.09.2011 13:18

Leszek Skupin napisał(a):A ja zamówiłem sobie z punktów Statoilowych takie cudo ciekawe jak się sprawdzi ;) wyczyściłem sobie tym samym kartę z punktów bo przerzucam sie na Orlena - ponoć mają najlepszego Diesla dla CRDI ;)

Zanim się przeniesiesz, to lepiej TUTAJ sprawdź, czy za tyle punktów dostaniesz taką fajną nagrodę
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2011 13:22

A ja właśnie się zastanawiam na zakupem tego.

Musze coś małżonce sprawić, ale takiego, żeby i mi się przydało, a tu jest nie tylko fotografowanie i filmowanie pod wodą, ale też GPS, co by mi akurat pasowało.

Tyle, że nie wiem jak z jakością zdjęć.

Żeby nie było tak, że głupia małpka za dwie stówy byłaby lepszym rozwiązaniem :/
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2011 13:29

witpol napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):A ja zamówiłem sobie z punktów Statoilowych takie cudo ciekawe jak się sprawdzi ;) wyczyściłem sobie tym samym kartę z punktów bo przerzucam sie na Orlena - ponoć mają najlepszego Diesla dla CRDI ;)

Zanim się przeniesiesz, to lepiej TUTAJ sprawdź, czy za tyle punktów dostaniesz taką fajną nagrodę

Wiesz co :?: Za przeproszeniem pier....ę nagrody :lol: naprawa układu paliwowego w CRDI - 5 kPLN - nagrody za te pieniądze sam se wybiorę :mrgreen:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2011 13:35

weldon napisał(a):A ja właśnie się zastanawiam na zakupem tego....

Fajne cudeńko.... ale i tak nie sprawdzałbym jak walnie o kamienie :lol:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 23.09.2011 13:36

Leszek Skupin napisał(a):
witpol napisał(a):

Wiesz co :?: Za przeproszeniem pier....ę nagrody :lol: naprawa układu paliwowego w CRDI - 5 kPLN - nagrody za te pieniądze sam se wybiorę :mrgreen:

Sądzisz, że na Orlenie jest lepsze paliwo? Myślę, ze wszystko zależy od ajentów stacji lub ich pracowników
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 23.09.2011 13:39

weldon napisał(a):
Musze coś małżonce sprawić, ale takiego, żeby i mi się przydało...

Ach, ci mężczyźni :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2011 13:39

Mam informacje, że gość przejechał na CRDI 250 tys km tankując na Orlenie i nic mu się z samochodem nie działo.... masz takie info od kolegi który tankował gdzie indziej :?:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2011 13:42

Leszek Skupin napisał(a):Fajne cudeńko.... ale i tak nie sprawdzałbym jak walnie o kamienie :lol:

Z półtora metra ... Na żwirek w Cro wystarczy.
Niektórzy narzekają, że "tylko" do 5 m, a ja potrzebuję coś na ... ja wiem? Pół metra? :D

Ważniejsze że pływa (w przeciwieństwie do konkurencji) i że wytrzymuje deszcz, śnieg, niskie temperatury ...

Żona potrzebuje kompakta, a mi szkoda kupować coś, z czego nie będę korzystał.
GPS-a mi brakuje.

A obraz? Chyba styknie. Matryca CCD, więc nawet większy zakres tonalny powinienem mieć, niż teraz.
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 23.09.2011 13:47

Leszek Skupin napisał(a):Mam informacje, że gość przejechał na CRDI 250 tys km tankując na Orlenie i nic mu się z samochodem nie działo.... masz takie info od kolegi który tankował gdzie indziej :?:

Szczerze mówiąc od zawsze miałem benzyniaka (jakoś nie pale się do diesla), w związku z tym nie mam zdania. Moi znajomi zawsze tankują diesle na Shelu
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2011 13:57

sroczka66 napisał(a):Ach, ci mężczyźni :wink:

Póki co, to wyciągnie go ze dwa, trzy razy do roku, a resztę czasu będzie leżał w szufladzie, a to szkodzi akumulatorkom, które powinny być regularnie ładowane i rozładowywane, więc, jak widzisz - poświecę się
i nie dam mu się popsuć :D

A ja tankuję w LukOil'u, w Auchan (na tej mi się najlepiej jeździ), a ostatnio jakąś nową markę mi otworzyli - to, zdaje się, tak i"tani" Orlen, czy coś tam ...

Co jakiś czas przepłuczę tym lepszym dieslem z Shella lub Neste.

Odpukać - nawet z jakimś czymś, czego nie potrafią mi zlokalizować - pali bez pudła, już z 60-80 tysięcy, czyli od zrobienia świec, wtrysków i pompy.

Te nowe maja gorzej, z tego co się orientuję i byle czego tam się nie wleje. Niektóre benzyny podobno też. Zdaje się, że Mazdki Cxy nie tolerują 95 oktanów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko