Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.06.2011 11:42

Nowy kupiłem. Poprzednie są zawiązane :D

Podobno:

Chorwacki półwysep Peljeˇsac, gdzie zieleń z malowniczych wzgórz schodzi do Adriatyku, łączy ląd z Korczulą, wyspą, na której urodził się Marco Polo, i odcina dostęp do morza Bośni i Hercegowinie, której granica przebiega zaledwie kilka kilometrów na północ. Działająca w tym malowniczym rejonie agencja nieruchomości zamieściła niedawno osobliwe ogłoszenie – średniowieczna wieś, która znajduje się w środku tego górzystego półwyspu, chce się sprzedać nowemu właścicielowi. Wieś liczyła kiedyś 200 mieszkańców, ale kamienista Dalmacja – nie licząc miejscowości nad samym morzem – wyludnia się, a jej mieszkańcy ochoczo przenoszą się do miast. Tak samo chce postąpić kilku ostatnich mieszkańców. Za pół miliona dolarów chętnie pozbędą się swoich zabytkowych domów i za uzyskane ze sprzedaży pieniądze kupią mieszkania lub małe domki w Splicie albo Dubrowniku.

Robimy zrzutkę? Można by i wakacje spotkania forumowe robić za jednym zamachem :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.06.2011 12:04

Dzien dobry...spaceru nie będzie ..pada.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2011 12:07

weldon napisał(a):Nowy kupiłem. Poprzednie są zawiązane :D

Podobno:

Chorwacki półwysep Peljeˇsac, gdzie zieleń z malowniczych wzgórz schodzi do Adriatyku, łączy ląd z Korczulą, wyspą, na której urodził się Marco Polo, i odcina dostęp do morza Bośni i Hercegowinie, której granica przebiega zaledwie kilka kilometrów na północ. Działająca w tym malowniczym rejonie agencja nieruchomości zamieściła niedawno osobliwe ogłoszenie – średniowieczna wieś, która znajduje się w środku tego górzystego półwyspu, chce się sprzedać nowemu właścicielowi. Wieś liczyła kiedyś 200 mieszkańców, ale kamienista Dalmacja – nie licząc miejscowości nad samym morzem – wyludnia się, a jej mieszkańcy ochoczo przenoszą się do miast. Tak samo chce postąpić kilku ostatnich mieszkańców. Za pół miliona dolarów chętnie pozbędą się swoich zabytkowych domów i za uzyskane ze sprzedaży pieniądze kupią mieszkania lub małe domki w Splicie albo Dubrowniku.

Robimy zrzutkę? Można by i wakacje spotkania forumowe robić za jednym zamachem :D

Był już taki pomysł Masowa ucieczka do Cro :wink: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.06.2011 12:11

Janusz Bajcer napisał(a):Był już taki pomysł Masowa ucieczka do Cro :wink: :lol:

Pamiętam też, że kupowaliśmy jakąś chałupę, ale cała wieś na Paljesacu to jest to :lol:
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 18.06.2011 12:34

Dzień dobry ! Oj słoneczka to chyba dzisiaj nie będzie :cry:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 18.06.2011 13:04

Dzień dobry

pochmurno i chłodno, ale nie pada :) .....jeszcze
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 18.06.2011 13:08

weldon napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Był już taki pomysł Masowa ucieczka do Cro :wink: :lol:

Pamiętam też, że kupowaliśmy jakąś chałupę, ale cała wieś na Paljesacu to jest to :lol:

Swietny pomysl!!! Ja sie dorzuce :wink:

I dzien dobry! Leje,leje,leje i konca nie widac............ :(
I zimno,13 stopni.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 18.06.2011 16:05

Jacek 206 napisał(a):Dzień dobry, pogoda akurat do spania, niestety trzeba wstawać :wink:.
Dzisiaj temat ranny konie, to coś wrzucę.
Obrazek

czy to twój (twoja) :) czy tylko pozuje do fotki :wink: ....młody chyba jeszcze ,co nie ????

Serce w pasy napisał(a):

Violuś ja Tobie też bym wszystko naprawił za darmo :)

he...he...tak....tak....tak się mówi jak się jest daleko..co nie :lol: :wink: ....uważaj ,bo przyjadę z czymś do naprawienia :wink: .....ale dzięki za chęci :D

Piotr jakie wesele 8O ....jak to :!: ...a zadanie....moje konie :wink: :lol: ....żarcik :wink: ....baw się dobrze.....

Krzysztof i Lidia -wam też dobrej zabawy :)

jadłam dziś takie coś

Obrazek

się to nazywa :brzoskwinia paraguaya.......ma malusią pesteczkę i delikatniejszy smak nią zwykła brzoskwinia ....smaczne :D
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 18.06.2011 18:19

hajduczek napisał(a):

jadłam dziś takie coś

Obrazek

się to nazywa :brzoskwinia paraguaya.......ma malusią pesteczkę i delikatniejszy smak nią zwykła brzoskwinia ....smaczne :D

a ja dzis tez takie owoce kupilam :D

ale jeszcze nie sprobowalam - czas to zmienic :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 18.06.2011 18:25

Basiulinek napisał(a):
hajduczek napisał(a):

jadłam dziś takie coś

a ja dzis tez takie owoce kupilam :D

ale jeszcze nie sprobowalam - czas to zmienic :wink:

jeśli lubisz brzoskwinie to będzie Ci smakowało :D .....smacznego
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 18.06.2011 18:30

hajduczek napisał(a):

czy to twój (twoja) :) czy tylko pozuje do fotki :wink: ....młody chyba jeszcze ,co nie ????

Klacz kuzyna, a imię jej "Croatia". :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 18.06.2011 18:32

Jacek 206 napisał(a):
hajduczek napisał(a):

Klacz kuzyna, a imię jej "Croatia". :wink:

czyli może zostać forumową maskotką :lol:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 18.06.2011 18:46

koniki miodzio :)
a jak koniki to wiadomo.... zaraz z Violą się kojarzy ;)
"Croatia" piękne imię i na maskotkę w sam raz się nadaje :D

Violka ,jak żyję tak pierwszy raz widzę takie owoce :)
.... myślałam że to jabłka
....podobne :)

a dzisiaj....
moje chłopaki na jakąś imprezkę wybyli
40 lat czegoś tam ;)
jeden grał a drugi porządku pilnował :lol: ....
Damian znawca to będzie wiedział o czym mówię ;)

Dzień dobry :D
a może już ........ Dobry wieczór
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 18.06.2011 18:54

cześć Jolka.....dawno Cie ie było ,ale tak bywa :wink: ....owoce na żywca wygladaja jak zdepnieta brzoskwinia :) .....i mają typowedla brzoskwiń "
futerko"
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 18.06.2011 19:39

hajduczek napisał(a):cześć Jolka.....dawno Cie ie było ,ale tak bywa :wink: ....owoce na żywca wygladaja jak zdepnieta brzoskwinia :) .....i mają typowedla brzoskwiń "
futerko"
Hej Viola :)
coś ostatnio nie tylko ja znikam ;)
mówisz zdepnięta hahhahha
zapytam w sklepiku zobaczymy czy "zatrybią" o jakim owocu gadam :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko