Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dym nad Dubrownikiem . Wczoraj pokazywano Dubrownik osnuty dymem z płonących zboczy widok nieprzyjemny a jeszcze to że są koczujący ludzie z dziećmi na lotnisku bo żaden samolot nie może ani lądować ani odlecieć z Dubrownika, jest to przerażające . Byliśmy w Dubrowniku w tym roku bardzo piękne miasto ,mam nadzieję że nie ucierpi z powodu tych pożarów. :
UTAN napisał(a):Czy ktoś jest bardziej w temacie? w piątek wyjeżdżam do Cro chciałam zacząć od rejonu Dubrownika jak co roku i nie bardzo wiem co robić
pożary Trudno tu coś poradzić mądrego.Jak wybucha pożar i dymi na Jadrankę to ją zamykają.Teraz ten pożar koło Dubrovnika jest pod kontrolą,ale to już piąty pożar więc nie wiadomo co jeszcze może się przytrafić.
Właśnie wróciłem z CRO. Góry nad Dubrownikiem wypalone do połowy. TO samo przy Makarskiej. Jednak akcje gaśnicze były naprawdę szybkie i sprawne. Jadrańska nie była zamknięta.
wróciliśmy już spory czas temu ale jakoś brak czasu.... Co do pożarów w Dubrowniku troche górek się spaliło ale w stronę lotniska już gorzej. My jak co roku spędzalismy tydzień a Plat tam spaliło się całe zbocza górskie, kamp na szczęście nie tkniety. Przejście graniczne w Grny Brgat i cały zajazd na gół spalone. Na szczęście nie było ofiar....