Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dwukierunkowy!!! tunel Pitve

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 05.10.2007 15:02

mutiaq napisał(a):Moje wspomnienia z tym tunelem kończą się na tym, że po obfitującym w wino wieczorze w Jelsie znajomy Chorwat zabrał mnie i koleżanki do Sv. Nedjelji.
To że jechałam przez tuel przypomniało mi 1 zdjęcie [koleżanka z przerażonym wzrokiem( :?: )] i --już po fakcie-- wycieczka "palcem po mapie", że to faktycznie na tej trasie ;-).
Mnie tam sie podobało :-P

chcesz powiedziec ze po winie do auta i....? :oops: [/b]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 05.10.2007 19:16

Marcin29 napisał(a):
mutiaq napisał(a):Moje wspomnienia z tym tunelem kończą się na tym, że po obfitującym w wino wieczorze w Jelsie znajomy Chorwat zabrał mnie i koleżanki do Sv. Nedjelji.
To że jechałam przez tuel przypomniało mi 1 zdjęcie [koleżanka z przerażonym wzrokiem( :?: )] i --już po fakcie-- wycieczka "palcem po mapie", że to faktycznie na tej trasie ;-).
Mnie tam sie podobało :-P

chcesz powiedziec ze po winie do auta i....? :oops: [/b]

nie wiem co masz na myśli? Ze po winie kierował? Czy że po winie i.... ? CO? - NIE :D
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 12.10.2007 10:58

Ewa Zuber napisał(a):
Eligiusz Przechodzki napisał(a):
Ewa Zuber napisał(a):Kto tam chociaż raz był, wie o czym piszę !

Jasna cholera, za 2 dni wyjeżdżam na Hvar i bardzo bym nie chciał przeżyć takiej przygody. Niestety, jest kupa debili, którzy porywają się "z motyką na słońce", a powinni albo siedzieć w domu, albo wynająć miejscowego kierowcę. 2 lata temu, gdy wjeżdżałem na sv. Jure, taki popaprany Czech o mało nie zepchnął mnie w przepaść, a jak zobaczył, co się dzieje, to zesztywniał i nie był w stanie siąć za kółko. Jadąc do Chorwacji, wkalkulowuję "w koszta" takie sytuacje, wkurza mnie jednak, gdy prowokują je durnie.
E>

Cześć ! Nie denerwuj się na zapas. Mam nadzieję, że to co nas spotkało w tunelu nie zdarza się często. Napewno masz przed sobą wspaniały urlop. Hvar jest piękną wyspą i nawet takie przeżycia po pewnym czasie opowiada się z uśmiechem na ustach. Życzę Ci oraz wszystkim, którzy będą z Tobą spędzać wakacje - niezapomnianych wrażeń ( zabrzmiało trochę prowokująco co :?: )

Witaj, Ewo,

Miałaś rację, urlop był wspaniały, chociaż pogoda na Hvarze od 6 do 11 września raczej nie dopisała (za zimno na kąpiel, ale do zwiedzania w sam raz). Tunel Pitve i drogi na wyspie, którymi na forum wielokrotnie straszono, to przysłowiowa bułka z masłem. Jechałem z Jelsy do Zawali, Ivan Dolac itd. na południu Hvaru w potwornym deszczu i żyję.
Wszystkim, którzy wybierają się na Hvar i mają jakie takie pojęcie o prowadzeniu samochodu radzę: jedźcie, nie słuchajcie panikarzy.
Pozdrawiam Cię i wszystkich, którzy udzielili mi dobraych rad przed urlopem.
Eligiusz
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Dwukierunkowy!!! tunel Pitve - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone