Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dom na uboczu.....

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
typ
Cromaniak
Dom na uboczu.....

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 20.02.2011 13:00

Od kilku lat jeździliśmy w okolice Makarskiej. Dom na uboczu, z dala od plaży, ale bardzo dobre warunki no i cisza, spokój, prywatność - dzieci mogły się "wybiegać". Dziś dzwoniłem do Marina i ma już cały lipiec i sierpień zajęty....... Czyżby odwrót od Egiptu, Grecji, Tunezji i wszyscy w tym roku jadą do Chorwacji?

Ma ktoś namiary na taki dom na uboczu? Nie musi być blisko plaży, możemy dojeżdżać samochodem, najważniejsze jest położenie, możliwośc dojazdu i zaparkowania, no i dobre warunki w samym domu. Nie może być to dom w zwartej zabudowie, musi być gdzieś poniżej Splitu, a najlepiej duużo poniżej :-).
O ile sama Makarska nie jest miejscem wymarzonym dla nas to jeździliśmy tam tylko dlatego, że mieliśmy możliwość mieszkania w tym domku na uboczu i wiedzieliśmy, że ciężko będzie coś podobnego gdzieś znaleźć. A plaże jakieś mniej zatłoczone zawsze się gdzieś znalazło.... Szczerze mówiąc wolałbym klimaty bardziej "Hvarovsko-Peljesaczowskie", tam łatwiej chyba o takie domy na uboczu - z nastawieniem na Peljesac, bo znajomi chcą trochę też pojeździć po Chorwacji, więc z Hvaru dochodziłby jeszcze koszt promu..... Nie musi być to dom położony aż kilometr od zabudowań, wystarczy 100-200 metrów wolnej przestrzeni :-)

Wiem, że będzie ciężko, ale może ktoś pomoże..... Namiary albo tutaj albo na maila:
mój nick na cro.pl małpa interia.pl
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.02.2011 15:54

Hmmmm poniżej Splitu to nie jest najbliższa znana miejscowość to Rogoźnica. Dom jest na uboczu położony w zadrzewionym ogrodzie. Działka do waszej dyspozycji. Obok mieszkają tylko właściciele do następni sąsiedzi oddaleni. No i nie musisz dojeżdżać do plaży bo plaże masz własną. Jest jeden mankament (betonowe półki na skałce) Dom jest do wynajęcia w całości ale wtedy ma prawo być tam max 12 osób lub dwa odrębne 2+2 i 8 osobowy z 4 sypialniami.
Ostatnio edytowano 21.02.2011 15:54 przez consett0805, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.02.2011 16:42

Proszę bardzo ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.02.2011 16:54

mkm a czemu zdradziłeś :) moje najbardziej ulubione miejsce w Cro? :D
Żartuję jeszcze nie jest moje :lol: więc każdy ma prawo. Orasac i jego okolice to mój nr jeden jak na razie w Cro
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.02.2011 17:18

Consett , przecież trzeba się dzielić z kolegami , nawet najlepszymi kawałkami Dalmacji ... Masz co raz lepszy gust :D
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 20.02.2011 17:25

mkm napisał(a):Proszę bardzo ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dzięki! Właśnie o to chodzi, już pisze maila, choć podejrzewam że to miejsce już jest zarezerwowane....
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.02.2011 17:27

typ napisał(a):
mkm napisał(a):Proszę bardzo ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dzięki! Właśnie o to chodzi, już pisze maila, choć podejrzewam że to miejsce już jest zarezerwowane....

W zeszłym tygodniu przełom czerwca z lipcem był jeszcze na pewno wolny :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.02.2011 18:56

mkm napisał(a):Consett , przecież trzeba się dzielić z kolegami , nawet najlepszymi kawałkami Dalmacji ... Masz co raz lepszy gust :D

Ten gust mam od 2001 roku kiedy ten kawałek Chorwacji pokazał mi szwagier. Potem w 2005 tam wróciłem, i pokazałem go bliskim znajomym. Niestety moja piękna dzika plaża została połknięta przez ekskluzywny hotel gdzieś miałem link.
o mam
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 20.02.2011 19:43

Typie
A to
i to
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.02.2011 19:57

Lauta jest super ... a Orgulę , brutalnie mi ukradłeś :wink:
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 20.02.2011 20:11

O ile dobrze pamiętam, kiedyś wrzuciłeś Orgulę na forum. Skopiwałem i mam, choć nigdy tam nie byłem. Może komuś się przyda.
A za kradzież - pszepraszam. To było przedostatni raz :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.02.2011 20:15

didik napisał(a):O ile dobrze pamiętam, kiedyś wrzuciłeś Orgulę na forum. Skopiwałem i mam, choć nigdy tam nie byłem. Może komuś się przyda.
A za kradzież - pszepraszam. To było przedostatni raz :lol:

To ci powiem , że byłem w bliskim sąsiedztwie Orguli ... za każym razem gdy popatrzyłem w tamtym kierunku , to normalnie gały wychodziły z orbit :D
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 20.02.2011 20:20

Może kiedyś tam się udam i obadam naocznie...
Na razie z Orguli to mam w kuchni całkiem niezłą olivę, właśnie o nazwie Orgula.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 20.02.2011 20:32

didik napisał(a):Typie
A to
i to

Lauta wygląda bardzo klimatycznie, tylko ilość miejsc za mała...
Orgula jest na wyspie, ale komunikacja jest w miarę dobra, nie wiem tylko czy standard nie jest zbyt wysoki jak na nasze kieszenie :-)
Orientujesz sie jaka jest przybliżona cena za 1 dzień w sezonie?
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 20.02.2011 20:38

W temacie cen Orguli i zreszta Lauty nie pomogę, nie mam pojęcia. Nie byłem tam.
Może mkm coś podpowie.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone