Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dodatkowe ubezpieczenie w RTVeuroAGD

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 20.05.2010 15:14

Witam

Czy ktoś z was miał do czynienia z dodatkowe ubezpieczeniem sprzętu w RTVeuroAGD?
Chodzi mi o wariant rozszerzony (dodatkowo 25%) bo samo dodatkowe ubezpieczenie tj przedłużona gwarancja to wydaje mi się totalnym bezsensem.

Co wy na to?
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 20.05.2010 15:55

Witam

Wziąłem tę opcję przy zakupie lodówki.

"Podobno " ma mi to gwarantować bezstresowe użytkowanie ;)
Korzystać z tego ubezpieczenia jeszcze nie musiałem i obym nie musiał.

Pozdrawiam
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 20.05.2010 16:16

taurus napisał(a):
"Podobno " ma mi to gwarantować bezstresowe użytkowanie ;)

Własnie
"Podobno" poszerzony wariant gwarantuję naprawę lub w razie jej nieopłacalności wymianę nowego towaru na nowy w razie awari, wypadku ... ubezpieczonego towaru.

Nie wiem jak lodówka ale jeżeli ubezpieczymy telewizor, laptop, aparat...itp. za 5 lat wypadnie on nam z rąk (np. przy przeprowadzce) wymienią nam na nowy :? Jeżeli nie będzie takowa naprawa możliwa, lub zaprzestaną produkcji tegoż przedmiotu :D
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 20.05.2010 16:43

http://www.honda.slask.pl/forum/viewtopic.php?t=25084 zaglądnij TU.. :wink: i TU http://forumprawne.org/ubezpieczenia/58 ... w-pzu.html może się przyda :wink: jak ci sprzęcicho z rąk wypadnie to raczej będzie nieszczęscie bo nie wymienią :cry: :wink:
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 20.05.2010 19:25

Jolanda napisał(a):jak ci sprzęcicho z rąk wypadnie to raczej będzie nieszczęscie bo nie wymienią :cry: :wink:

No nie wiem?

Te linki które podałaś to gość pyta o przedłużoną gwarancję, ja mówię o "UBEZPIECZENIA SPRZĘTU GOSPODARSTWA DOMOWEGO
ZAKUPIONEGO W RTV EURO AGD"

http://www.euro.com.pl/warranty/1650129 ... 4_2010.pdf

Wg. powyższego"
Zakres ubezpieczenia obejmuje pokrycie kosztów naprawy określonego w dokumencie ubezpieczenia
sprzętu lub wypłatę odszkodowania w wysokości kosztów wymiany sprzętu na nowy sprzęt, w przypadku
szkody całkowitej, powstałe w związku z wystąpieniem:
1) ...
2) w wariancie rozszerzonym – awarii sprzętu lub przypadkowego uszkodzenia sprzętu,
3) ...

Ja takowy mam

§ 10
1. Suma ubezpieczenia dla ryzyka awarii sprzętu oraz ryzyka uszkodzenia wskutek przepięcia prądu oraz
ryzyka uszkodzenia sprzętu wskutek nieszczęśliwego wypadku jest równa cenie detalicznej sprzętu
wskazanej w dokumencie zakupu sprzętu

awaria – uniemoŜliwienie uŜywania wskazanego w dokumencie ubezpieczenia sprzętu wywołane
nagłym i nieprzewidzianym zaprzestaniem prawidłowej pracy elementu lub zespołu sprzętu, powodujące
przerwanie jego funkcji lub unieruchomienie sprzętu wynikłe z przyczyn wewnętrznych pochodzenia:
mechanicznego, elektrycznego, elektronicznego, pneumatycznego lub hydraulicznego, które nie jest
spowodowane bezpośrednim działaniem człowieka oraz nie jest skutkiem uŜytkowania sprzętu w sposób
niezgodny z instrukcją obsługi

8) nieszczęśliwy wypadek – nagłe zdarzenie wywołane przyczyną zewnętrzną, wskutek którego
uszkodzeniu uległ ubezpieczony sprzęt, który w chwili tegoŜ wypadku był uŜytkowany w sposób zgodny
z instrukcją obsługi,

27) uszkodzenie sprzętu wskutek nieszczęśliwego wypadku – uniemoŜliwienie uŜywania wskazanego w
dokumencie ubezpieczenia sprzętu wywołane nagłym i nieprzewidzianym zaprzestaniem prawidłowej
pracy elementu lub zespołu sprzętu, powodujące przerwanie jego funkcji lub unieruchomienie sprzętu
wynikłe z nieszczęśliwego wypadku, jakiego doznał ubezpieczony sprzęt podczas jego normalnej
eksploatacji, zgodnej z instrukcją obsługi tego sprzętu,

Dużo ludzi kupuje tylko same przedłużenie gwarancji
W/g mnie głupota

Nie wiem może z wariantem poszerzonym też głupota?

Widziałem na własne oczy papieru z RTV.... jak ktoś reklamował towar (laptop) zakupiony 1,5roku temu (zniszczony ekran - pies pogryzł :D tak było napisane) i dostał nowy :o
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.05.2010 20:20

gego napisał(a):...zniszczony ekran - pies pogryzł :D tak było napisane) i dostał nowy :o

Pies pogryzł ekran 8O ... ciekawe jak to zrobił. Wierzysz w to ?

Nie bądź taki do końca ufny temu ubezpieczeniu. To ubezpieczyciel ma zarobić a nie TY. Ponadto sądzę, że ten nieszczęśliwy wypadek też jest obwarowany.
Np. czy wszytsko zrobiłeś aby temu zapobiec. Może sie okazać, że wina Twoja i ...bęc.
Jednak nie zaprzeczam, nie znam warunków, nie czytałem.
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 20.05.2010 20:31

woka napisał(a):
Pies pogryzł ekran 8O ... ciekawe jak to zrobił. Wierzysz w to ?
.

Czy wieżę :D

Nie zrozumiano mnie

Ja będąc w sklepie zadawałem pytania, na niektóre nie umano mi odpowiedzieć.
Po jakimś czasie kierownik wyjął (niezgodnie z prawem - ochrona danych...) teczkę z reklamacjami pisanymi przez klientów tego sklepu.
Podałem jeden z absurdalnych przykładów za które gość dostał odszkodowanie.
Większośc reklamacji była na uszkodzone tel. komórkowe - wszyscu dostali nową
Wszystko z tegoż ubezpieczenia

Widziałem - wiem

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone