Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Krakusów, Karkowan, Krakowiaków...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 27.07.2012 06:53

Mam pytanie co znających Kraków. Gdzie można sensownie zaparkować samochód aby zwiedzić krakowski Kazimierz?
Dotąd, wiele razy przejeżdżając przez Kraków nie miałem okazji zatrzymać się tam i zwiedzić Kazimierza. Teraz jest taka możliwość. Chcę gdzieś sensownie zaparkować na parę godzin, żeby było blisko i żeby nie wydać fortuny na parkomat... :)
Proszę o jakiś adres lub nazwę miejsca. Z góry dziękuję.
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 27.07.2012 07:09

Jeżeli preferujesz bezpłatne parkowanie to chyba najlepiej zaparkować na parkingu podziemnym przy Galerii Kazimierz przy ul. Podgórskiej. Otwierają go chyba od godz. 9:00. Stamtąd masz nie więcej niż 10 minut na Kazimierz.
Sam Kazimierz od jakiegoś czasu objęty jest płatną strefą parkowania.
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 27.07.2012 08:19

Jestem jak najbardziej za parkowaniem w Galerii Kazimierz, jednak trochę bliżej jest, gdy zaparkujesz w okolicach placu Emila Serkowskiego - przez most i już jesteś na Kazimierzu.
Na początku lipca przez dwa tygodnie musiałem tam parkować i nie było problemu z wolnym miejscem.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 27.07.2012 10:17

Serdeczne dzięki... :)
bóbr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bóbr » 27.07.2012 14:30

Możesz również stanąć na parkingu przy wydziale geodezji m.Krakowa -ul.Przy Moście i ul.Staromostowa.
Dalej przejdziesz nową kładką "Bernatka"- mostem zakochanych- przez Wisłę i jesteś na Kazimierzu ( na ul.Mostowej skąd idąc cały czas prosto dojdziesz do centrum starego Kazimierza)

Pozdrawiam

Radek
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 06.08.2012 08:16

Dziękuję wszystkim za pomoc. Rzeczywiście Galeria Kazimierz, a właściwie jej parking, okazała się być najlepszym rozwiązaniem.
Tomek
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 06.08.2012 09:22

Jako podziękowanie za pomoc, kilka zdjęć z moim spojrzeniem na Kazimierz...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone