Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dla rodziny 2+2, Brela, a może to co mam jest ok?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 28.01.2013 11:23

Mam 3 pewne namiary, w sensie takie, na które dostałam pełne informacje i generalnie potwierdzenie właścicieli, że są skłonni dany apartament wynająć. Chodzi mi o termin 12.08-22.08 dla 2 dorosłych i 2 dzieci ( 2,5 i 5,5 lat), góra 50 m od plaży, Podrace, Scit lub Stomarica.
Dwa lata temu byliśmy w Drasnicach, a tym roku strasznie nastawiłam się na Brele i nie chciałabym tego zmieniać.
Moją prośbę kieruję do was dlatego, że nie do końca przekonana jestem do tego co już mam:)

I apart. - Podraca - 20 m od plaży - 90 euro

II apart. - Scit - 50 m od płaży - 90 euro, ale w terminie od 10-20.08, a to wypada od soboty, wyobrażam sobie, że Jadranka będzie zapchana maksymalnie i wolałabym tego uniknąć

III apart. - Stomarica - 50 m od plaży - 60 euro, ale tu jest tylko jeden pokój i maluteńka kuchnia ( duży taras), a wolelibyśmy chyba jednak pokój dzienny i sypialnię, żeby było gdzie posiedzieć, gdy dzieci pójdą spać.

Jeśli możecie coś doradzić, to bardzo proszę tu, albo na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl .

A może te propozycje są adekwatne to moich oczekiwań? Nie chciałabym przekroczyć 100 euro za apart., ale nie ukrywam też, że i ta cena lekko mnie szokuje i wolałabym mniej:) Widzę jednak, że jeśli chcę tak blisko morza, to innej opcji niż ok. 100 euro nie ma..

Pozdrawiam
Ania
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 28.01.2013 12:03

Cześć,
wiem, że jeszcze kilka dni temu - co prawda na przełomie lipca i sierpnia - był wolny app. Solta (Brela, Scit 57). Cena to 69 eur. Problem polega na tym, że to w zasadzie pokój z łóżkiem małżeńskim + dostawka dla starszego dziecka (młodsze śpi z rodzicami). Jak chcesz to sprawdź u właścicieli bikin.sosic (at) gmail.com.
Pozdrav
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 28.01.2013 12:12

Ok, wiadomość już wysłałam. Dzięki. W sumie, to jestem chyba już w stanie wziąć pokój z kuchnią, zamiast pokoju i sypialni, bo różnice w cenach znaczne, a mam nadzieję w apartamencie za dużo siedzieć nie będziemy.
W zeszłym roku byliśmy z moim bratem i jego rodziną, więc koszty za apart. 2 sypialnie i salon inaczej się rozłożyły. Wtedy było to 120 e na pól
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.01.2013 12:17

Wieczorem i tak będziecie przesiadywać na tarasie a nie w pokoju ;)
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 28.01.2013 12:25

Problem zasypiania dzieci w jednym pomieszczeniu trochę większy:) Ale jeśli rozwiązanie tego problemu ma mnie kosztować 30-40 euro dziennie, to jednak nie jest problem:) Taniej wyjdzie przekupić dzieci
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 28.01.2013 13:33

Hej.
Na Waszym miejscu przełożyłbym sobie Brelę na przyszły rok.
Zaplanujecie sobie wczasy od ok. 20 czerwca i za tych 10 dni zapłacicie sporo taniej ,albo za te same pieniądze nawet bardziej komfortowo. :)

Dla przykładu my za noclegi czerwcowe ( nawet ten z 30.06 na 01.07!) płaciliśmy za 7 osób 119 Euro,za noclegi lipcowe już ponad 160Euro. W skali 10 dni czy dwóch tygodni różnica jest. :D

Nie mówiąc już o spokoju czy luzie na plaży.
Różnica między czerwcem a lipcem znacząca.

Z tymi odległościami do plaży to też jest różnie.
50 m. w Breli to mało nie jest ( często to 150-200 schodów :cry: ), chyba ,że w Soline- tam jest miejscami w miarę płasko.
Nie wiem jakie kwaterki bierzecie pod uwagę.

Niektóre kwatery mają składziki na sprzęt plażowy dostępne bezpośrednio z promenady ( na plaży Podrace wręcz prosto z plaży - nie pytałem korzystających z "piwniczki" Niemców z jakiego apartm.,ale wrażenie robi). Polecam.
Rewelka.
My zawsze zapakowani do granic możliwości- materace, leżaki,piłki , maski ,rurki... i to wszystko sruuu do składzika. Do pokoju wracała tylko lodówka i ręczniki do wysuszenia.
Tyle mogę doradzić.

Dzieci jeszcze w wieku przedszkolnym.
Sam trochę ten piękny wiek dzieci przespałem i jeździliśmy w środku sezonu.
W zeszłym roku po raz pierwszy zahaczyliśmy o czerwiec ( dzieci nie kończyły starej i nie zaczynały nowej szkoły ) skracając nieco dzieciom rok szkolny (bystrzaki są :wink: to i trudności szkoła nie robiła).

Też u moich pociech różnica wieku 3 lata.
Nasz system nauczania 3-letnie podst., gimn.,średnia dosyć nam te możliwości przed- i posezonowych wczasów komplikował.
W tym roku syn kończy gimnazjum i kicha .

Wiem. Dochodzi jeszcze praca. Ale jakby się dało pogodzić...
Myślę , że powinniście spróbować Breli przed sezonem, a w sezonie za dużo mniejszą kaskę może coś bardziej spokojnego.
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 28.01.2013 13:44

Gdyby to było takie łatwe:) Tak się składa, że w żłobku syna i w przedszkolu córki, to akurat sierpień jest wolny, a ja w pracy i tak sporo kombinując z terminami, najmniej obciążając innych, mogę wziąć właśnie w polowie sierpnia - choć widzę, że to akurat cenowo bez różnicy - początek, środek czy koniec sierpień.
Ostatni pobyt w Chorwacji własnie na przełomie czerwiec/lipiec był super terminem, ceny niższe, mniej ludzi, choć z każdym kolejnym dniem lipca coraz wiecej.
Teraz wiemy, że kosztem takiego terminu wydamy więcej kasy, ale podjeliśmy już decyzję, że mimo wszystko wolimy tam, niż w naszej kochanej rodzimej Polsce, niestety pogodowo bardzo nieprzewidywalnej, a równie drogiej, jeśli podliczyć ile trzeba podczas brzydkiej pogody wydać na inne atrakcje, typu chociażby basen.

A tak abstrahując od terminu naszych wakacji, ma ktoś może jeszcze jakąś wypróbowaną, miłą kwaterę blisko morza? Jeśli nie, to chyba zarezerwuje dzisiaj, jedną z tych, które mam... Widzę, że i ruch na forum coraz większy, więc pewnie i osób takich jak ja, rezerwujących teraz apartamenty jest więcej.. żebym nie została potem całkiem bez niczego, ale za kosmiczne ceny 8O
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 28.01.2013 14:03

Właśnie.
Nie brałem pod uwagę żłobka i przedszkola w okresie wakacyjnym.
U nas tego nie było ...
No i zestrojenie z pracą...
Możesz podać jakieś nazwy kwater?

Podrace ma "uniwersalne" położenie . To byłby mój wybór.
Różnorodne plaże- najbliższa Podrace, 5min. w kierunku centrum Punta Rata, a w kierunku Scit, Stomarica kilka fajnych zatoczek.
Spacerkiem promenadą do centrum jakieś 15 min. Super sprawa.
I te 20m bardziej do mnie przemawia niż 50.

Ale jesteście młodsi, a ja się na wczasach coraz bardziej leniwy robię. :)
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 28.01.2013 14:23

mam namiary na apartament w Marusici z basenem, ok. 160 schodków na plaże ( małą, kameralną, przytulną ze skałami stanowiącymi idealne schronienie dla dzieci w cieniu )Moja córcia w ub. roku miała 2,5 lat i było extra.....sama zasuwała po schodkach :) Jesteś zainteresowana podaję mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
P.S.
Cena 4 os. apartamentu to w sezonie 65 €.
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 28.01.2013 14:36

Chyba wcięło mi moją odpowiedź, więc napiszę jeszcze raz.

Chyba nie jesteśmy jeszcze "najstarsi", ale niestety dość zmęczeni dniem codziennym i chcielibyśmy na wakacjach po prostu odpocząć. W Drasnicach apartament był super, właściciele też, ale wyprawa na i z plaży, to była naprawdę wyprawa. Apartament był oddalony od morza 100 m, ale w linii prostej, a tak idąc było to ok. 250 m.

Niech trafi się taki dzień, że młody będzie miał bunt, moja 5 latka PMSa, to wolałabym mieć wtedy jednak blisko kwaterkę, gdy zastrajkują i nie będą chcieli się wspinać.

Na razie ciągle trzymam się kurczowo Breli, więc za namiar na Marusici uprzejmie i serdecznie dziękuję. Byliśmy w Breli przejazdem, dlatego teraz zapragnęłam jechać właśnie tylko i wyłacznie tam:) Wybaczcie małe zboczenie:)

Możesz podać maila, żeby podała namiar na tą kwaterę? Mnie te Podrace też chyba najbadziej przekonują.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.01.2013 14:41

annia.m napisał(a): dlatego teraz zapragnęłam jechać właśnie tylko i wyłacznie tam:) Wybaczcie małe zboczenie:)

to żaden chorobowy objaw :!: nie ma co się wstydzić :wink:

annia.m napisał(a):Możesz podać maila, żeby podała namiar na tą kwaterę? Mnie te Podrace też chyba najbadziej przekonują.

Jeśli ja mogę pomóc to wyślij:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
najlepiej 3 do porównania
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 28.01.2013 14:50

O !
Torac się odezwał -jakżeby inaczej. :wink:
Brelowy ekspert.

Jak już się zaoferował ,to go wykorzystaj na maksa. :smo:
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 28.01.2013 14:55

To mi się trafiło:) W takim razie, ekspert po części już wykorzystany, niech otworzy pocztę, wiadomość poszła 8)
Emeren
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emeren » 28.01.2013 14:58

My jedziemy do Podgory w srodku sezonu (od 13.07 dwa tygodnie). Za apartament 2+2 placimy 95 euro ;/...wiem ze sporo ale ze wzgledu na male dziecko chcemy byc blisko plazy. Przechodzimy przez deptak i juz :). Jak sie nam spodoba w Chorwacji to nastepnym razem wezmiemy cos tanszego. Wtedy mlodszy bedzie juz latwiej po schodach sie wdrapywal :).
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 28.01.2013 15:11

A w jakim wieku macie dzieci? Z tą bliskością plaży doskonale was rozumiem. Niestety, my rodzice małych dzieci musimy wyciągnąć z kieszeni trochę więcej, ale mieć dzięki temu także i więcej spokoju. Choć wyobrażam sobie i takich alpinistów i sportsmenów, którym żadne chorwackie wzniesienie, z dziećmi pod pachą nie jest straszne
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone