Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dentysta w Cro

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kosikm
Autostopowicz
Dentysta w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) kosikm » 03.04.2009 21:35

Mam pytanie, jak kształtują się ceny w Chorwacji usług dentystycznych? Jak z jakością tych usług i dostępnością?
Czy są prywatne gabinety i czy pracują w niedzielę.
Chciałem przylecieć na krótki urlopik z UK i zastanawiałem się czy można przy okazji wyleczyć zęby, wiadomo tutaj ceny są makabryczne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.04.2009 21:56

Jak wiadomo, Crolandia to już prawie Unia...zatem leć kosikm w sprawie leczenia próchnicy do Białorusi lub Korei Północnej... :twisted:
kosikm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kosikm » 03.04.2009 22:38

ale ty mądry jesteś. A wiesz o tym że różnica między UK a Polską jest razy10. Zanim coś napiszesz to się zastanów. A tak swoją drogą to bym poleciał nawet na Białoruś tylko że akurat mam za grosze lot do Zagrzebia i dla mnie to jak podróż autobusem godzina i mam w kieszeni 3 tys zł.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 04.04.2009 07:21

skoro tyle zarobiles na autobusie to dentysta w gb ci nie jest straszny.
a tak poza tym to dzien dobry na forum
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 04.04.2009 08:39

Moze to pomoze:
stomatologia estetyczna

:roll:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.04.2009 09:35

Z moich własnych doświadczeń: Gebinety prywatne (nie tylko stomatologiczne, ale i medyczne różnych specjalności) nie są tutaj aż tak "często, gęsto", jak w Pl; i może dlatego ceny, przynajmniej mnie "powalają" (w Pl stomatologicznie, ale i nie tylko, leczyłam się prywatnie, a tu, to, co tylko można "państwowo"). Jak w U.K dla Ciebie drogo, to "zrób" ząbki w Pl; Hr to nie jest kraj na "wycieczki stomatologiczne".
Pozdrawiam
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 04.04.2009 09:58

Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.04.2009 10:21

No tak..Niemcy, Szwajcarzy...,
ale o Polakach ani słowa...bo w Pl naprawdę jest taniej.
Z tego, co kojarzę, Niemcy po sąsiedzku leczą ząbki i w Pl... :)
Pozdrawiam
kosikm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kosikm » 04.04.2009 13:00

Dzięki za informacje. Chciałem tylko sprawdzić ponieważ czytałem artykuł o wyjazdach stomatologicznych właśnie do Cro itp, tylko brak było szczegółów. Akurat z mojej obecnej miejscowości mam takie połączenie lotnicze że tanio i bezpośrednio mogę polecieć do Zagrzebia a do Polski muszę się przesiadać przez co tracę czas i zwiększają się koszty. Ja wiem że to może się wydawać "sknerowskie" ale chciałem na chwilę wypaść w cieplejsze klimaty a jeśli przy tym bym mógł skorzystać z tańszych ale pewnie równie dobrych lub lepszych usług to czemu nie. Jednak muszę jeszcze trochę poszukać w necie, dzięki za linki. Pozdrawiam, a tak na marginesie jak z pogoda w kwietniu w Cro ? można się już kąpać ?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.04.2009 13:07

Pogoda w kwietniu w Hr baaardzo różnie. Zależy gdzie (kontynet? centralna Hr? wybrzeże? )
Kąpiel morska? Jeśli temeratura morza 13-15 st. (dane z dnia dzisiejszego) Ci nie przeszkadza, to kąpać się możesz..
Tu możesz sprawdzać na bieżąco (wszystkie dane nt. pogody; jest wersja anglojęzyczna; przejrzyj stronkę dokładnie: dane aktualne, statystyki, prognozy).

P.S. Wracając do "stomatologicznego turyzmu"; skoro masz tanie połączenia do Zagrzebia, to nie wiem, czy tam aż takie "cieplejsze klimaty"; gdybyś miał możliwość tanio polecieć na wybrzeże...do Zadaru, Puli, Splitu czy Dubrovnika.. to ewnetualnie można by mówić o połączeniu przyjemnego z pożytecznym.
Zagrzeb jak Zagrzeb - europejskie miasto, jakich wiele; klimat kontynentalny bez rewelacji...
Poza tym, zależy o jakich usługach stomatologicznych mówimy; jeśli drobne, to chyba nie bardzo się opłaca (trzeba doliczyć i koszty zakwaterowania); chyba, że mowa o "totalnym remoncie" i protetyce ...ale to tym bardziej wymaga dłuższego pobytu (zatem koszty pobytu rosną)..Należałoby przekalkulować, ale nie jestem przekonana, czy to ma sens.
Gdyby chociaż wchodziło w grę połączenie "stomatologicznego remontu" z uropem ...ale skoro tanie połączenia lotnicze masz tylko do Zagrzebia... ("wywczas" w Zagrzebiu...? raczej mało atrakcyjnie).

Pozdrawiam
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 14.04.2009 21:25

2-3 raz drożej niż w Polsce

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone