Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Deep Purple we Wrocławiu 1 maj 2009

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Deep Purple we Wrocławiu 1 maj 2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2009 12:53

Witajcie .. czy ktoś z uczestników forum wybiera się na koncert legendy rocka do Wrocławia 1 maja. Będzie to jedyny w tym roku koncert w Polsce. Przy okazji można by się na jakieś piwko umówić....
taka mała próbka ..jedna z najpiękniejszych ballad rockowych (według mnie).. jeszcze z Johnem Lordem na klawiszach...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.05.2009 07:31

Moich dwóch bliskich znajomych było (z gitarami) we Wrocku!
Padł rekord Smoke On The Water - ok. 6 tyś gitarzystów!!!
Grali razem z St. Morsem!
Poza tym koncert był z a j e b i s t y, czego się zresztą można było spodziewać\1
Morse daje czadu jak nigdy. Koleś dojrzał jako gitarzysta.
Gillan jeszcze daje radę, Pace wali w bębny jak młodzik i generalnie był czad.
To wszystko z ich relacji.
A ja osobiście słyszałem przez tel. kom. jak na bis grali Black Night.
To się k.. a nie starzeje!

Oby nasze dzieci i wnuki na starość miały takich dziarskich "dziadków" wśród swoich ulubionych artystów...
Ale obawiam się, że gdy moje wnuki zaczną się starzeć, to w UE i na świecie będzie już obowiązywać eutanazja po przekroczeniu np. 60 roku życia, a może nawet 55-tego.. :( . I na pewno ubiorą to w humanistyczne hasła pod tytułem "nie bądźmy egoistami, zróbmy miejsce innym... "
Psia dupa! Jak ja jestem losowi i Bogu wdzięczny, że moja młodość przypadła na tak piękne i w sumie pokojowe czasy , lata 70-te!
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 04.05.2009 19:11

Hehe ... jedna z tych 6 tys. gitar ... stoi w pokoju obok :)

(Pożyczyliśmy ją jednemu młodemu-znajomemu muzykowi.
Wrażeń z koncertu nie przyćmiła mu nawet utrata komórki z pociągu relacji Wrocław - Białystok)

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.