Już od ponad miesiąca śledzę to forum i jestem pod jego urokiem. Uważam, że robicie tu "kawał dobrej roboty", szczególnie dla takich osób jak ja, czyli debiutantów. W tym roku zdecydowaliśmy się razem z mężem i naszym 9-letnim synem spędzić wakacje w tym urokliwym kraju, jakim jest Chorwacja. Co roku staramy się odwiedzić inne miejsce i zawsze zobaczyć w nim to co najciekawsze. Nie jesteśmy typem plażowiczów raczej lubimy zwiedzać i poznawać nowe miejsca. Plaża i owszem, ale umiarkowanie. Idealnie to 1 dzień zwiedzania i 1 dzień plaży. Nasze plany to trzy tygodnie w Chorwacji, chcemy wyjechać ok. 1-2 lipca. W związku z tym mam parę pytań:
1. Zgodnie z tytułem mojego postu: czy możliwy jest do zrealizowania taki plan podróży? Wariant A: 1 tydzień w Crikvenicy - zwiedzanie Istrii (Pula), jezior Plitvice, wyspy Krk, może wypad do Wenecji; 2 tydzień w Primosten - zwiedzanie Trogiru, Splitu, wodospadów Krka, może Makarska; 3 tydzień okolice Dubrownika (Mlini?); zwiedzanie Dubrownika, Kotoru, może BiH. Wariant B: pierwszy tydzień zamiast w Crikvenicy, gdzieś na Istrii może Rabac, a Plitvice zwiedzić z noclegiem wracając do Polski? Reszta jak w wariancie A. Co wy doświadczeni bywalcy o tym myślicie? A może zaproponujecie inne opcje? Nie chcemy nocować na wyspach, może jedynie je odwiedzić.
2. Czy lepiej rozpocząć naszą podróż od Dubrownika, a zakończyć na północy Chorwacji czy odwrotnie?
3. Planujemy nocować w apartamentach (2+1), czy lepiej zarezerwować je wcześniej, czy jechać "w ciemno"; (zwłaszcza, że właśnie rozpocznie się sezon)?
4. A może macie jakieś namiary na fajne apartamenty w/w miejscowościach (2+1) odległość od plaży do 300m? Mój email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
5. Zamierzamy zabrać ze sobą jedzenie na ok. 2/3 pobytu, czy na nasz pobyt wystarczy po 1000 zł na tydzień bez szaleństw, ale ze zwiedzaniem, wyłączając oczywiście koszty podróży i noclegów, wyjazdu do Wenecji?
Uff ...
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i propozycje. Myślę, że na pewno jakieś pytania jeszcze mi się nasuną. Pozdrawiam

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)