Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy przepłaciłem?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiko
Croentuzjasta
Czy przepłaciłem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 28.05.2008 08:08

Witam!

Przelałem właśnie 100 Euro zaliczki za rezwrwację apartamentu w Basce na Krk-u. Jadę w ostatnim tygodniu lipaca i po długim namyśle zdecydowałem się na ofertę bezpośrednio z neta (kontakt bezpośrednio z właścicielem)

Cena określana przez niektórych jako "bandycka" 65 euro za dobę - w zamiam dostaję studio (sypialnia, wyposażona kuchnia, łazienka, przynależny kryty taras (coś ala altanka), klima, parking, wszystkie opłaty no i co najważniejsze 50 metrów do morza i centrum.

Po ubiegłorocznym wyjeździe w ciemno co prawda nad Balton i mordęgą związaną z chodzeniem od domu do domu z 1,5 rocznym dzieckiem w upale w poszukiwaniu lokalu - powidzialem sobie DOSYĆ TEGO! Teraz jadę na kompletmym lajciku - prosto do celu!

Pewnie pojawią się głosy, że na miejscu można taniej, że zawsze coś się znajdzie, ale no właśnie ale, zawsze jest jakieś ale? :lol:

Pozdrawiam
WIKO
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 28.05.2008 08:21

:D
Nie sądzę..że aż tak bardzo
Odległość od morza, usytuowanie willi, wygląd, zieleń, wyposażenie apartamentu, klimatyzacja - wszystko wpływa na cenę.
Zresztą wiesz, bo juz byłeś w Cro.
Ja płacę tyle, ale za apartament duży, do morza ok 100m, i w innym regionie.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 28.05.2008 08:26

Jak na Lipiec i standardy, które opisałeś jest to raczej dobra cena ;)
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 28.05.2008 08:35

Dzięki za słowa otuchy! :D

Jest jeszcze druga sprawa - nie łatwo jest znaleść kwaterę dla dwóch osób bo dzieciak jeszcze za mały żeby go liczyć za osobę. Nie było zbytnio w czym wybierać. Inaczej jest jak się "kumają" dwie rodzinki i biorą duży apartement, cena nie wiele wyższa a i rozłoży się na więcej osób.

W sumie to jestem zadowolony, bo lokal na fotkach wyglada zachęcajaco, a bliskość wszędzie to dla mnie podstawowe kryterium wyboru.
Ostatnio edytowano 28.05.2008 08:42 przez wiko, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2008 08:44

wiko napisał(a):.... sumie to jestem zadowolony, bo lokal na fotkach wyglada zachęcajaco, a bliskość wszędzie to dla mnie podstawowe kryterium wyboru.

I to jest najważniejsze, że Tobie pasuje.
A cena ? Cena jak cena - Baska nigdy do tanich nie należała, szczególnie w tym okresie.
Pozdrav
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 28.05.2008 16:08

ceny w Basce, szczególnie blisko centrum to KOSMOS(moim skromnym zdaniem troszku za drogo no ale.....), Miłego wypoczynku
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.05.2008 20:22

wiko napisał(a):Witam!

Przelałem właśnie 100 Euro zaliczki za rezwrwację apartamentu w Basce na Krk-u. Jadę w ostatnim tygodniu lipaca i po długim namyśle zdecydowałem się na ofertę bezpośrednio z neta (kontakt bezpośrednio z właścicielem)

Cena określana przez niektórych jako "bandycka" 65 euro za dobę - w zamiam dostaję studio (sypialnia, wyposażona kuchnia, łazienka, przynależny kryty taras (coś ala altanka), klima, parking, wszystkie opłaty no i co najważniejsze 50 metrów do morza i centrum.

Po ubiegłorocznym wyjeździe w ciemno co prawda nad Balton i mordęgą związaną z chodzeniem od domu do domu z 1,5 rocznym dzieckiem w upale w poszukiwaniu lokalu - powidzialem sobie DOSYĆ TEGO! Teraz jadę na kompletmym lajciku - prosto do celu!

Pewnie pojawią się głosy, że na miejscu można taniej, że zawsze coś się znajdzie, ale no właśnie ale, zawsze jest jakieś ale? :lol:

Pozdrawiam
WIKO

Z postu nie wynika ile osób bedzie mieszkało w apartamencie. Jeśli trzy osoby to cena bandycka.
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 28.05.2008 20:38

Apartament jest 2 + 1. Jak znajdziesz mi taniej w Basce w tym terminie przy samej plaży prawie w centrum ze wszystkim co trzeba(klima, parking na posesji,widok na morze, ładna chałupa itp) to stawiam ci browara (mogę nawet wysłać Ci go pocztą :lol: )

To jest chyba trochę tak jak z pokojem hotelowym - jedynka zawsze będzie droższa od dwójki czy trójki a dostajesz to samo!

8)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.05.2008 21:23

Wynajmem apartamentów rządzi prawo podaży i popytu. Pewnie jeśli ten apartament jest tak wyceniony to tyle jest wart. Jeśli kupujesz w biurze to się można zastanawiać ile oni marżują ,ale jeżeli kupowałeś go bezpośrednio to bym się nie zamartwiał.
Jeśli chodzi o szydercze opinię typu "że przepłaciłeś" to mnie to bawi, na szczegółowe pytania na co miałeś widok , ile metrów miałeś do morza? lub co pływało w wannie? itp. jest krępująca cisza lub konfabulację i wykrzywianie rzeczywistości.
Głowa do góry.
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 28.05.2008 22:30

WIKO - DON'T WORRY !!! i baw się dobrze ! ( po chorwacku - DOBRO SE PROVEDI ). :wink:
darek5w
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek5w » 29.05.2008 01:42

Powiem Ci dla porównania że na Ciovo w villi Jadran płacę 48euro doba/4osoby. Klima płatna oddzielnie. Ponoć 80 m do plaży.
Przełom lipca i sierpnia. Zaliczki też musiałem wpłacić 150 eu.
Pozdrawiam.
dzoony
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzoony » 29.05.2008 06:13

Z moich obserwacji wynika,że Ciovo jest najtańszym miejscem w jakim byłem w Chorwacji.2 lata temu za apartament 2+1 koniec czerwca początek września 25 E do plaży 50m.Szybciej jeździłem do Podgory i za taką cenę to dostaliśmy pokój 2 os. Jeżeli jedziesz do Chorwacji pierwszy raz to pewnie ci się tam spodoba,ale gdy byłeś szybciej na riwierze makarskiej lub okolicach Dubrovnika to Ciovo to żadna rewelacja( jak dla mnie).
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 29.05.2008 06:37

jadrankika napisał(a):WIKO - DON'T WORRY !!! i baw się dobrze ! ( po chorwacku - DOBRO SE PROVEDI ). :wink:

A czy ja powidziałem, że jestem niezadowolony. To mój czwarty wyjazd do Chorwacji i wiem jakie tam są realia. Wiem, że na samym południu można taniej, ale trzeba dołożyć kilkaset kilometrów tam i spowrotem, plus paliwo, opłaty autostradowe itp. Wyjdzie na to samo albo jeszcze drożej.

Baska na Krk-u rządzi się swoimi prawami - jest drogo wszędzie, ale to moj wybór i chcę tam być. W Starej Basce mogłem wynająć za 40 euro ale nie jestem jeszcze emerytem, żeby zaszywać się w głuszy!

Jestem w stanie dopłacić do tej ceny jeszcze 5 euro dziennie jak właścicelka zagwarantuje mi przez okres mojego pobytu piękną pogodę :lol:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 29.05.2008 09:30

wiko napisał(a):
jadrankika napisał(a):WIKO - DON'T WORRY !!! i baw się dobrze ! ( po chorwacku - DOBRO SE PROVEDI ). :wink:

A czy ja powidziałem, że jestem niezadowolony. To mój czwarty wyjazd do Chorwacji i wiem jakie tam są realia. Wiem, że na samym południu można taniej, ale trzeba dołożyć kilkaset kilometrów tam i spowrotem, plus paliwo, opłaty autostradowe itp. Wyjdzie na to samo albo jeszcze drożej.

Baska na Krk-u rządzi się swoimi prawami - jest drogo wszędzie, ale to moj wybór i chcę tam być. W Starej Basce mogłem wynająć za 40 euro ale nie jestem jeszcze emerytem, żeby zaszywać się w głuszy!

Jestem w stanie dopłacić do tej ceny jeszcze 5 euro dziennie jak właścicelka zagwarantuje mi przez okres mojego pobytu piękną pogodę :lol:

Zdrowe podejście :)
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 29.05.2008 12:20

wiko napisał(a):
jadrankika napisał(a):WIKO - DON'T WORRY !!! i baw się dobrze !

A czy ja powidziałem, że jestem niezadowolony.

Chyba żle mnie zrozumiałeś - nie chodziło mi o twoje "niezadowolenie" ,ale żebyś NIE PRZEJMOWAŁ SIĘ TYMI co machają Ci chorągiewką z napisem - PRZEPŁACIŁEŚ !! :?

Jeszcze raz -fajnych wakacji .
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone