napisał(a) janniko » 25.05.2010 14:27
dorotkastokrotka napisał(a):...Planuję wakacje w tym pięknym kraju choć tak naprawdę jestem bliska rezygnacji biorąc pod uwagę parę aspektów. ... potworne korki ... tłok, ze palca nie ma gdzie włożyć, wcale już nie jest tak tanio, ... Zabytki umówmy się klasy średniej, raczej bez łał.... ale co robić dalej? Jakoś nie interesują mnie wakacje spędzone leżąc plackiem na plaży a wieczorem do knajpy żeby się napić.
Dorotkostokrotko.
Masz zupełną rację. Chorwacja, Czarnogóra, Albania - to okropnie nudne kraje. Nic, tylko plażowanie i łażenie po średniej klasy zabytkach.. no i tłum i potworne korki.. i do tego drożyzna niesamowita!!!
dorotkastokrotka napisał(a): Szukam miejsc gdzie można bardzo aktywnie spędzić czas.Mam na myśli sporty wodne, jakieś parki rozrywki i wszystkie inne atrakcje prócz ciszy i spokoju.
Myślę, że dla zrealizowanie twoich potrzeb doskonały byłby Krym a wręcz idealne byłoby Soczi lub Adler (to takie ruskie kurorty.. kawałeczek dalej za Krymem).
Stosunkowo tanio, korków mało, bo drogi takie, że koniom podkowy odpadają... więc autek nie ma aż tak dużo (głownie wypasione 4x4 i Kamazy), całe ruskie wybrzeże to jak jeden wielki Park Rozrywki i nawet cyrk, wszyscy ciągle nawaleni i weseli ja Wilk i Zając. Ciszy raczej nie uświadczysz, chyba że padniesz po 3 stakanie Stolicznoj Wodki.. i wtedy już nic nie słyszysz i nic nie widzisz. Generalnie impreza NON STOP.
Z tym sportami wodnymi .. hm.. to nie wiem dokładnie jak to jest. Ponoć poprzerabiali wojennyje łodzie podwodne na katamarany i deski serfingowe.. i można sobie u diadi Wani za butyłkę Moskowskoj wynająć na cały dzień.. ale może to plotki.. dawno tam nie byłem...
Pomimo to, polecam gorąco. Wrócisz zachwycona i naprawdę wypoczęta.
A z Chorwacji wrócisz wynudzona, wyciszona i zarazem wkurzona..
więc nie marnuj czasu - wal do wschodnich braci!