Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy nie wieje zbytnio nudą?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 25.05.2010 08:26

Trzeba pojechać zobaczyć samemu trochę poczytać forum,nastawić się pozytywnie i będzie ok.Nikt nikogo nie będzie uszczęśliwiał na siłę.Jak nie Adriatyk no to Bałtyk z wodą po powodzi,wybór należy do Ciebie,udanego wyboru.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 25.05.2010 08:41

Jeżeli lubisz wałęsać się po miasteczkach fotografować a przy okazji skorzystać z uroków morza to jak najbardziej Chorwacja a z tego co zaobserwowałam w CRO jest więcej miejsc dla szaleńców niż dla samotników :lol:
Ale jeżeli masz na myśli dyskoteki na plaży długie spacery plażą parki rozrywki ,parki wodne to wybież Włochy ,Hiszpanię ,Francję :lol:
Jeżeli lubisz jeździć na rowerze to jedź do Holandii :lol:
W sezonie nie ominiesz korków są wszędzie :cry: :twisted: :twisted:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.05.2010 12:43

co do rowerów drogi przedmówco nie masz racji :) jeżeli się chce jeździć na rowerze można jeździć wszędzie, a w Holandii jest płasko czyli dla troszkę bardziej ambitnego bikera nuudno :) abstrahuję od widoków :) Ja i kilka znanych mi osób uwielbiamy jeździć w Chorwacji na rowerze :)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 25.05.2010 12:58

Z tymi rowerami w Holandii to był raczej żart... :)
mada10000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada10000 » 25.05.2010 13:57

Byłam we Włoszech ,rzeczywiście zakochalam się od pierwszego wejrzenia .W zeszłym roku bylismy w Chorwacji i nie wiem ,nie umiem porównać .Czy Włochy lepsze czy Chorwacja.
Każde miejsce ,które widzialam ma swój wlasny klimat.
Jestem zauroczona Chorwacją .Zabytki są super ,ale mi najbardziej odpowiada klimat .Chorwacja jest bardziej naturlalna jak dla mnie ,niż Włochy.Te urocze plaże .
Nudzić się można wszędzie ,nawet w kosmosie :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.05.2010 14:27

dorotkastokrotka napisał(a):...Planuję wakacje w tym pięknym kraju choć tak naprawdę jestem bliska rezygnacji biorąc pod uwagę parę aspektów. ... potworne korki ... tłok, ze palca nie ma gdzie włożyć, wcale już nie jest tak tanio, ... Zabytki umówmy się klasy średniej, raczej bez łał.... ale co robić dalej? Jakoś nie interesują mnie wakacje spędzone leżąc plackiem na plaży a wieczorem do knajpy żeby się napić.

Dorotkostokrotko.
Masz zupełną rację. Chorwacja, Czarnogóra, Albania - to okropnie nudne kraje. Nic, tylko plażowanie i łażenie po średniej klasy zabytkach.. no i tłum i potworne korki.. i do tego drożyzna niesamowita!!!

dorotkastokrotka napisał(a): Szukam miejsc gdzie można bardzo aktywnie spędzić czas.Mam na myśli sporty wodne, jakieś parki rozrywki i wszystkie inne atrakcje prócz ciszy i spokoju.

Myślę, że dla zrealizowanie twoich potrzeb doskonały byłby Krym a wręcz idealne byłoby Soczi lub Adler (to takie ruskie kurorty.. kawałeczek dalej za Krymem).
Stosunkowo tanio, korków mało, bo drogi takie, że koniom podkowy odpadają... więc autek nie ma aż tak dużo (głownie wypasione 4x4 i Kamazy), całe ruskie wybrzeże to jak jeden wielki Park Rozrywki i nawet cyrk, wszyscy ciągle nawaleni i weseli ja Wilk i Zając. Ciszy raczej nie uświadczysz, chyba że padniesz po 3 stakanie Stolicznoj Wodki.. i wtedy już nic nie słyszysz i nic nie widzisz. Generalnie impreza NON STOP.
Z tym sportami wodnymi .. hm.. to nie wiem dokładnie jak to jest. Ponoć poprzerabiali wojennyje łodzie podwodne na katamarany i deski serfingowe.. i można sobie u diadi Wani za butyłkę Moskowskoj wynająć na cały dzień.. ale może to plotki.. dawno tam nie byłem...
Pomimo to, polecam gorąco. Wrócisz zachwycona i naprawdę wypoczęta.
A z Chorwacji wrócisz wynudzona, wyciszona i zarazem wkurzona..
więc nie marnuj czasu - wal do wschodnich braci!
:sm:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.05.2010 14:35

Czy można się nudzić??? jak już ktoś napisał- to kwestia zorganizowania sobie (lub nie) pobytu...Nudzić można się wszędzie...nawet w Chorwacji....... :wink: My w zeszłym roku zobaczyliśmy Zadar,Jeziora Plitvickie, Kornati....Poza tym plaża.....wieczór kuchnia chorwacka serwowana nam przez gospodarza i.........Karlovacko...... :lol:
Obok nas mieszkali Polacy, którzy od rana do późnej nocy walili wódę i praktycznie nic nie zwiedzili... :roll:
Ale zarówno my jak i oni wyjeżdżali stamtąd.........zadowoleni! 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2010 14:47

anakin napisał(a):Czy można się nudzić??? jak już ktoś napisał- to kwestia zorganizowania sobie (lub nie) pobytu...Nudzić można się wszędzie...nawet w Chorwacji....... :wink: My w zeszłym roku zobaczyliśmy Zadar,Jeziora Plitvickie, Kornati....Poza tym plaża.....wieczór kuchnia chorwacka serwowana nam przez gospodarza i.........Karlovacko...... :lol:
Obok nas mieszkali Polacy, którzy od rana do późnej nocy walili wódę i praktycznie nic nie zwiedzili... :roll:
Ale zarówno my jak i oni wyjeżdżali stamtąd.........zadowoleni! 8)

Czyli Twój urlop cacy a sąsiadów be?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.05.2010 14:49

Powiedziałem,że MY i ONI wyjeżdżali zadowoleni!! Nie mnie oceniać jak kto spędza urlop..........Skoro komuś to odpowiada- nic mi do tego... Przedstawiłem jedynie dwa,jakże inne sposoby spędzania wolnego czasu.Tyle.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 25.05.2010 15:35

anakin napisał(a):Obok nas mieszkali Polacy, którzy od rana do późnej nocy walili wódę i praktycznie nic nie zwiedzili... :roll:

Czyli jednak i w Chorwacji można się dobrze zabawić!
:P
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.05.2010 15:45

janniko napisał(a):
anakin napisał(a):Obok nas mieszkali Polacy, którzy od rana do późnej nocy walili wódę i praktycznie nic nie zwiedzili... :roll:

Czyli jednak i w Chorwacji można się dobrze zabawić!
:P

Ot, ... mieli chłopy zdrowie. :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.05.2010 15:50

Obok nas mieszkali Polacy, którzy od rana do późnej nocy walili wódę i praktycznie nic nie zwiedzili...

Anakin, żebyśmy wiedzieli , że to wy to byśmy się razem napili... :):):)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.05.2010 16:00

Nic to................. :lol: :lol: :lol: Najważniejsze,że się dobrze bawiliście.... :wink: :wink: Ale może w tym roku się zdarzy......Nie jest powiedziane,że muszę zobaczyć cokolwiek więcej niż..............dno butli,nie??? :smo:
dorotkastokrotka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorotkastokrotka » 25.05.2010 16:39

Jeszcze raz dzięki za konkretne odpowiedzi. Teksty sugerujące jakąś moją ułomność typu, że nie wiem jaki status mają zabytki wpisane na listę międzynarodowego dziedzictwa kulturowego świadczą tylko o wypowiadających się. Nie jestem prostakiem i choć jestem młoda byłam prawie wszędzie. Lubię nowe ciekawe miejsca, a i jestem wybredna. Na forum proszę o trafne podpowiedzi, a nie uwagi na temat mojej osoby.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2010 17:18

dorotkastokrotka napisał(a): Na forum proszę o trafne podpowiedzi, a nie uwagi na temat mojej osoby.

Tu się witamy :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Czy nie wieje zbytnio nudą? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone