.png)
.png)
megidh napisał(a):Po okazaniu pracownikowi wypożyczalni dokumentów otrzymaliśmy taki samochodzik.
Mały, zwinny, wszędzie wjedzie
.png)
.png)
Podkręcasz zainteresowaniemajkik75 napisał(a):megidh napisał(a):A gdzie Cię poniosło w tę majówkę ?
Niedługo będzie relacja![]()
![]()
pozdrawiam, Michał
.Na wakacyjną jazdę takie małe autka są wystarczające.majkik75 napisał(a):FajnyMały, zwinny, wszędzie wjedzie
Jestem wielkim fanem wypożyczania właśnie takich samochodów.
Może faktycznie przechwaliłam pojemność fiacika 500. Obejrzałam dokładnie zdjęcia i wynika mi z nich, że znajomi nie trzymali nic na kolanach a pod nogami nie mieliby miejsca na postawienie tam czegokolwiek. Ale chyba pomiędzy nimi leżał plecak Waldka a ja trzymałam na kolanach mój plecak podręczny. I wydaje mi się, że osłona bagażnika widoczna na zdjęciach za siedzącymi znajomymi, była lekko uniesiona do góry. Wychodzi więc na to, że w bagażniku zmieściły się dwie kabinówki i dwie małe walizeczki bagażu podręcznego.piekara114 napisał(a):Tyle bagaży Wam for udało upchać ? To jestem pod wrażeniem, bo w naszej 500tce z Fuertu chyba byłoby to możliwe, bo 2 kabinówki ul już było pełno.
Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
.png)
megidh napisał(a):I właśnie nam musiała się przytrafić taka sytuacja, że pracownik wypożyczalni koniecznie chciał, abyśmy wykupili u nich ubezpieczenie, a jeżeli nie, to chcieli pobrać bardzo wysoką kaucję. Dobrze że wcześniej się zapoznałam z treścią vouchera i wiedziałam, jak postąpić, więc obyło się bez dodatkowych kosztów. Na karcie zablokowano mi jedynie 300 euro na poczet ewentualnych mandatów czy nieopłaconych parkingów.
.png)
megidh napisał(a):Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
.png)
Nawet nie musiałam prosić o pisemne wyjaśnienie, wystarczyło że pokazałam palcem ten zapis na voucherze, który miałam wydrukowany w wersji angielskiej. Pan sobie przeczytał, pokiwał głową i temat się skończył.wiola2012 napisał(a):megidh napisał(a):I właśnie nam musiała się przytrafić taka sytuacja, że pracownik wypożyczalni koniecznie chciał, abyśmy wykupili u nich ubezpieczenie, a jeżeli nie, to chcieli pobrać bardzo wysoką kaucję. Dobrze że wcześniej się zapoznałam z treścią vouchera i wiedziałam, jak postąpić, więc obyło się bez dodatkowych kosztów. Na karcie zablokowano mi jedynie 300 euro na poczet ewentualnych mandatów czy nieopłaconych parkingów.
Czyli po poproszeniu o pisemne wyjaśnienie pracownik zmienił zdanie i już ubezpieczenia nie wymagał?
Tak, w umowie był taki zapis:wiola2012 napisał(a):A ta kwota 300 euro była wcześniej w umowie zapisana?
To nie tak, bo gdybyśmy zdecydowali się poczekać pół godziny, to dostalibyśmy większe autko. Ale moja kuzynka nas namówiła i sami zgodziliśmy się na tego fiacika, więc nie możemy mieć pretensji do wypożyczalni. A autko fajne i prawie nówka, Jeszcze w nim pachniało nowością.Bbee88 napisał(a):Trochę nie fair, że dostaliście troszkę mniejsze auto niż mieliście dostać.
Ja zawsze mam stres przy wypożyczaniu auta i jak jest taka możliwość, to wolę korzystać z komunikacji publicznej. Ale nie zawsze jest to możliwe, więc jak mus, to mus i wtedy trzeba skorzystać z wypożyczonego auta. Nie mam jednak zbyt dużego doświadczenia w tym temacie. Do tej pory samochód wypożyczaliśmy tylko trzy razy w Grecji i tam nie było z tym żadnego problemu, bowiem wypożyczaliśmy z pełnym ubezpieczeniem, bez karty kredytowej i płatne gotówką przy podstawieniu auta. Po okresie wynajmu kluczyki zostawialiśmy w recepcji hotelu i już. Ale w Chorwacji wypożyczalni, w której moglibyśmy wypożyczyć samochód na takich samych zasadach niestety nie znalazłam.marze_na napisał(a):megidh napisał(a):Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
Wyszukanie to nie jest większy problem, trudniejsze może być być zaakceptowanie wyższej ceny za taki wynajem.
Święty spokój swoje kosztuje.
.png)
.png)
marze_na napisał(a):megidh napisał(a):Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
Wyszukanie to nie jest większy problem, trudniejsze może być być zaakceptowanie wyższej ceny za taki wynajem.
Święty spokój swoje kosztuje.
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży