Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czekoladki, ruskie zegarki, lody i eutanazja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 07.03.2009 20:11

Torac napisał(a):A możecie Szanowni forumowicze doradzić jaką kupić kamerę dla 9 latka(prezent komunijny). Zależy mi na bezawaryjności , prostocie w obsłudze , niezłej jakości filmowania itd.

Ja na komunię dostałam czekoladki i ruski zegarek...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.03.2009 20:28

Plumek napisał(a):
Torac napisał(a):A możecie Szanowni forumowicze doradzić jaką kupić kamerę dla 9 latka(prezent komunijny). Zależy mi na bezawaryjności , prostocie w obsłudze , niezłej jakości filmowania itd.

Ja na komunię dostałam czekoladki i ruski zegarek...

Ja drożdżówkę i kakao na plebani, a od Rodziców duże lody w cukierni...
Ostatnio edytowano 07.03.2009 20:59 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.03.2009 20:41

Plumek napisał(a): ... Ja na komunię dostałam czekoladki i ruski zegarek...

Plumku! Bo teraz świat do przodu idzie! Zastanów się.
Najwyższą wartością we współczesnym świecie jest POSIADANIE!
Więc chyba naturalną sprawą jest, że chcemy dać naszym dzieciom cokolwiek co mogłyby posiadać. Im wyższa wartość sprezentowanej rzeczy tym większa nasza miłość.
Nasi starzy po prostu wierzyli w jakieś bujdy, że trzeba tylko symbolicznie zaznaczyć akt wstąpienie w szeregi świadomych katolików jakimś drobnym upominkiem w stylu "ruski zegarek", a do tego na osłodę naszej goryczy wciskali nam badziewną czekoladkę.. ech.. Zacofani byli, ot co!
Teraz to dzieciakowi trzeba okazywać miłość, współczucie, tolerancję, dobroć, zrozumienie itp itd... a wszystko to popierać nie czczymi pouczeniami, prawieniem morałów i wciskaniem katolickiego kitu, lecz konkretnymi argumentami konsumpcyjnymi!
Na 18-tkę to trzeba będzie coś bardziej konkretnego. Może samochodzik jaki lub przynajmniej TV 58 cali + wypasiona konsola Playstation nr XXX itp.
Potem jeszcze tylko 40 tysiaków na ślub dla naszej pociechy, jakieś małe mieszkanko (na dobry start) i można już spokojnie będzie zająć miejsce w kolejce do eutanazji... no bo chyba już wyprujemy z siebie wszystkie flaki i nie będziemy nadawać się do w miarę normalnej egzystencji..
:P
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.03.2009 20:46

Łala, jak Ania zechce to może temat dowolnie zmienić :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.03.2009 21:14

A tak się wzbraniałem żeby nowy temat założyć :?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.03.2009 21:21

Torac napisał(a):A tak się wzbraniałem żeby nowy temat założyć :?

Jak Widzisz zupełnie niepotrzebnie....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2009 21:30

Torac napisał(a):A tak się wzbraniałem żeby nowy temat założyć :?

A w czym masz problem ?
Przecież Twoje pytanie jest we właściwym wątku - czyli tam, gdzie je zadałeś

A to co jest tu to nic innego jak "kosmetyczne" wyrzucenie kilku postów z cyklu OT :wink:
avensis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 07.03.2009 22:05

janniko napisał(a):

Więc chyba naturalną sprawą jest, że chcemy dać naszym dzieciom cokolwiek co mogłyby posiadać. Im wyższa wartość sprezentowanej rzeczy tym większa nasza miłość.
Nasi starzy po prostu wierzyli w jakieś bujdy, że trzeba tylko symbolicznie zaznaczyć akt wstąpienie w szeregi świadomych katolików jakimś drobnym upominkiem w stylu "ruski zegarek", a do tego na osłodę naszej goryczy wciskali nam badziewną czekoladkę.. ech.. Zacofani byli, ot co!
Teraz to dzieciakowi trzeba okazywać miłość, współczucie, tolerancję, dobroć, zrozumienie itp itd... a wszystko to popierać nie czczymi pouczeniami, prawieniem morałów i wciskaniem katolickiego kitu, lecz konkretnymi argumentami konsumpcyjnymi!
Na 18-tkę to trzeba będzie coś bardziej konkretnego. Może samochodzik jaki lub przynajmniej TV 58 cali + wypasiona konsola Playstation nr XXX itp.
Potem jeszcze tylko 40 tysiaków na ślub dla naszej pociechy, jakieś małe mieszkanko (na dobry start) i można już spokojnie będzie zająć miejsce w kolejce do eutanazji... no bo chyba już wyprujemy z siebie wszystkie flaki i nie będziemy nadawać się do w miarę normalnej egzystencji..

Dobre :D Ale niestety prawdziwe. :? Co niektórzy załamuja sie jak dostaja zaproszenie na komunie , 18 albo ślub. Wiadomo ze trzeba linie kredytową uruchomić bo taka imprezka słono kosztuje. A jak ktoś jest ojcem chrzestnym to faktycznie ma niewesoło. 8O
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 08.03.2009 09:04

avensis napisał(a):
janniko napisał(a):

Dobre :D Ale niestety prawdziwe. :? Co niektórzy załamuja sie jak dostaja zaproszenie na komunie , 18 albo ślub. Wiadomo ze trzeba linie kredytową uruchomić bo taka imprezka słono kosztuje. A jak ktoś jest ojcem chrzestnym to faktycznie ma niewesoło. 8O

Święte słowa zaproszenia na takie imprezy są tak postrzegane jak wizyta komornika w domu.
Oczywiście żartuję może niektórzy reagują w taki sposób przecież to tylko Polskie realia.
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 08.03.2009 10:09

hrehor napisał(a):Święte słowa zaproszenia na takie imprezy są tak postrzegane jak wizyta komornika w domu.
Oczywiście żartuję może niektórzy reagują w taki sposób przecież to tylko Polskie realia.

Nie kumam o co Ci chodzi w ostatnim zdaniu, chyba zapomniałeś wstawić kilku przecinków. A "polskie" piszemy z małej literki, bo to przymiotnik.

ooloo :lol: :lol:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 08.03.2009 11:06

My naszemu synowi nic nie kupujemy - zabieramy go na kilka dni w Karkonosze - kopalnia złota, miasteczko westernowe, Śnieżka, Szrenica, zamek Czocha, sztolnie w Kowarach. No i na zlot :)
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 08.03.2009 12:03

janniko napisał(a):

To jak zwężenie drogi, nim się zorientujemy gdzie to nastąpi, dopada nas katastrofa.
I oby się tak nie stało w realnym życiu codziennym, rodzinnym.

U boku wychowywane są małe "człowieczki przepoczwarzające" się z czasem w bestie, którym "stary rodzić" zawadza podczas uroczystej kolacji, gdy (te bestie, grube karki) goszczą "śmietankę" podjeżdżającą wypasionymi bm-wicami.
Dla takich kochanych dzieci podstawą bytu staje się posiadanie za wszelką cenę, nie ważne za jaką cenę, na czyjej krzywdzie zbudowane, komu wydarte w imię prawa.
I co wówczas, oddacie tych spracowanych, chorych niejednokrotnie niedołężnych rodziców do przytułku, dając im dużo kasy,uciszając w ten sposób swoje sumienie?

Pamiętajcie, że dopadnie was taki sam los!

Wielką karierę robią lekarze specjalności psychologii i psychiatrii, nieodzownie polecam skorzystanie z ich usług.

Dużych pieniędzy życzę, samych szczęśliwości!

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czekoladki, ruskie zegarki, lody i eutanazja
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone