Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czas przejazdu do Chorwacji -wasze doświadczenia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
galtex
Odkrywca

Postnapisał(a) galtex » 10.05.2008 19:49

Witamy :lol:
Wygląda to bardzo obiecująco
http://www.villa-adriana.com/hrvatski/foto.html
Tutaj masz troche zdiątek,tylko wątpie,czy będą wolne miejsca
Pisali,też na forum,że Ciovo jest zakorkowane i tłumy ludzi
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=223072#223072
Ostatnio edytowano 10.05.2008 20:53 przez galtex, łącznie edytowano 2 razy
meo14
Podróżnik

Postnapisał(a) meo14 » 10.05.2008 20:21

gość mi odpisał z tej willi SOSO że ma miejsca ,ale nie wiem co teraz mam zrobić jak dokonać rezerwacji ,nie śmiejcie się ale jeszcze nigdy tego nie robiłem.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2008 20:32

meo14 napisał(a):....ma miejsca ,ale nie wiem co teraz mam zrobić jak dokonać rezerwacji ,.....

normalnie :lol:
Skoro do niego pisałeś żeby zapytać czy coś ma to tą sama drogą odpowiadasz, że wchodzisz w to.
Gość poprosi Cię pewnie o wpłacenie zaliczki i po problemie.
jacusd
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jacusd » 10.05.2008 21:20

Gość z którym korespondowałeś ma konto w Polsce. Przeważnie wpłaca się 400 złotych zaliczki, i dostajesz potwierdzenie rezerwacji.
Miłych wakacji
Aneta.K
Cromaniak

Postnapisał(a) Aneta.K » 11.05.2008 10:14

My raz jechaliśmy przez Bośnie i więcej nie pojedziemy........widoki ok ale prawie co 4-5 km nas zatrzymywali i sprawdzali dokumenty i to jeszcze nic gdyby nie byli uzbrojeni!Ja raczej odradzam chyba że lubicie wysoki poziom adrenaliny.
Pozdrawiam!
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.05.2008 10:34

ancia napisał(a):My raz jechaliśmy przez Bośnie i więcej nie pojedziemy........widoki ok ale prawie co 4-5 km nas zatrzymywali i sprawdzali dokumenty i to jeszcze nic gdyby nie byli uzbrojeni!Ja raczej odradzam chyba że lubicie wysoki poziom adrenaliny.
Pozdrawiam!

Jejku!!! Ale przygoda!!! Uzbrojeni!!?? U nas to przynajmniej kwiaty wręczają podczas kontroli. Co 5 km kontrola , to ze 100 razy was zatrzymywali? :) Ja jechałem przez BiH 4 razy i nigdy nikt mnie nie zatrzymał. A już z bronią to w ogóle...
MWN
Cromaniak

Postnapisał(a) MWN » 11.05.2008 12:04

Może te uzbrojone kontrolwe jeszcze w czasach wojny. Ja też zjechałem całą BiH i nigdy nawet policji nie widziałem. O przepraszam, raz przyjechali bo był wypadek.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 11.05.2008 12:09

Z suszarkami w BiH chlopaków bylo widać w drodze z Mostaru.... 8)
kotwiczka
Globtroter

Postnapisał(a) kotwiczka » 11.05.2008 13:09

a po co tyle sięmęczyc skoro jest smolot ? :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2008 13:21

kotwiczka napisał(a):a po co tyle sięmęczyc skoro jest smolot ? :)

a po to :lol:
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 11.05.2008 19:20

Witam ziomali, no to ja sie przyłącze do dyskusji ,w tym roku postanowiliśmy pierwszy raz jechać do Chorwacji ,mam pewne obawy z rezerwacja ,znalazłem cos takiego może ktos z was zna to miejsce [ http://www.naadriatyku.pl/willa-soso/ ][/quot

Oglądałem tę twoją propozycję i cennik, i jeśłi ten cennik z 2007 jest aktualny, to propozycja warta uwagi.
Ale ja swoim sposobem i tak jeżdżę w ciemno i na miejscu szukam, oglądam, zwracam uwagę na to , jaki jest dostęp i zejście do wody Adriatyku ze względu na małe dziecko, a potem jeśłi mi się ,,plaża" spodoba, to szukam apartamentu, nigdy nie było z tym żadnego problemu, nawet w szczycie sezonu.
Pozdrav
Haweł
Cromaniak

Postnapisał(a) Haweł » 11.05.2008 19:53

żeby na miejscu nie chodzic na nogach w upale !!!
samart
Croentuzjasta

Postnapisał(a) samart » 11.05.2008 20:17

Witam
Spokojna jazda z małopolski zajmuje około 14-16 godzin via Split = 1290km
Oczywiście można obniżyć czas dojazdu, ale po co ?
Najlepiej wyjechać przed nawałem weekendowym (czwartek-piątek) lub po np.niedziela.
Kierowca bez zmiennika da spokojnie radę - trzeba tylko chwilę odpocząć,
celem rozprostowania kości, spożycia kawy i ewentualnych posiłków.
Największe obniżenie średniej podróży a Słowenii - gorsze drogi przez
miasta i miasteczka.

Znajomi robili przeloty poniżej 12 godzi, ale dla mnie to lekki hard core,
prędkości do 160-200km/h - dla mnie osobiście bez sensu :-(

powodzenia....
egipt3
Plażowicz

Postnapisał(a) egipt3 » 12.05.2008 09:21

Witam ja z cieszyna do trogiru jadę 14 godzin przejazd przez czechy austrię, słowenię.POZDRAWIAM.
Mariusz_M
Cromaniak

Postnapisał(a) Mariusz_M » 12.05.2008 11:53

Haweł napisał(a):

żeby na miejscu nie chodzic na nogach w upale !!!

Żeby można było wziąść z domu, to co do samolotu nie masz szans... będzie miał dziecko [a może masz] to ci limitu braknie na same zabawki :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi