napisał(a) Italiano » 04.06.2012 16:10
Muzułmanie czarnogórscy generalnie są w porządku,sa nachalni jak to sprzedawcy/restauratorzy w kulturze muzułmańskiej. Dla których podejście europejczyka zamowienie-zjedzeni- zapłacenie jest trudne do zrozumienia. To dla nich chyba niemal profanacja, oni muszą cie sami "zanęcić", podaać inne ceny dla bladej twarzy, nanieść ci rzeczy których nie zamówileś, na koniec otrzymujesz ceną z kosmosu jeżeli im na to pozwolisz. Tych z Hurgady jak dotąd nikt nie przebił

tamci to mistrzowie aż nóż się w kieszeni otwiera

. Jednak lubie muzułmańskie klimaty szczególnie na wschodzie bo zawsze z dzieciństwa przypoinają mi się baśnie z 1000 i jednej nocy

.No cóż ich podejście do środowiska i czystości jest nieco inne od europejskiego. Nie wiem jak w sezonie wygladaja te plaże. Ale nawet w Polsce te reklamówki, sznurki, folie by nie przeszły. A Rosjanie no cóż

również jak to ludzie wschodu posiadaja specyficzną dla siebie filozofie podejścia do życia.

nieco szokującą nawet dla Polaków również zawieszonych w kulturze słowianskiej. Ale cóż mieszanka bogactwa i walonek dało piorunującą mieszankę

. Opiszę fają sytuację później w mojej relacji jaką zaobserwowaliśmy w resteuracji w Herceg Novi

Ostatnio edytowano 10.03.2013 16:53 przez
Italiano, łącznie edytowano 2 razy