Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cromaniacy dają plamę...

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karolina Nowakowska
Globtroter
Cromaniacy dają plamę...

Postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 18.07.2008 10:18

Sporo jest tematów o nieuczciwych, upierdliwych i niemiłych chorwackich gospodarzach. To teraz dla odmiany-
Najpierw wymagający turysta z Polski dzwoni (kilkakrotnie) z tysiącem pytań,przedstawia swoje wymagania, targuje cenę. W końcu rezerwuje termin na 14 dni dla 10 osób za kwotę 100 euro.
Gospodyni nie pobiera żadnej zaliczki czy przedpłaty-bo uważa że jest to nie fer w stosunku do gości. Na trzy dni przed przyjazdem próbuje się dodzwonić do gości by wszystko potwierdzić- niestety telefon milczy albo rozmowa jest rozłanczana. Gospodyni która jest moją serdeczną przyjaciółką dzwoni do mnie i prosi bym ja zadzwoniła z Polski -oczywiście jak za magicznym dotknięciem różdźki telefon jest odbierany. Pan potwierdza że oczywiscie przyjazd aktualny, że jak najbardziej będą. Mimo to proszę by się odezwał do Chorwacji bo oni maja na to miejsce innych gości i nie wiedzą co robić. Oczywiście Pan nie oddzwania, bo po co...Wiec piszę do niego smsa by zadzwonił do gospodyni. Dumny turysta z Polski wysyła smsa-przyjazd nie aktualny!!!!

Kochani Cromaniacy błagam Was nie róbcie w ten sposób-ja rozumiem że są różne sytuacje życiowe, ale należy się choć odrobina szacunku tym ludziom, bo oni za zarobione przez wakacje pieniadze żyją przez cały rok. Trochę sie rozpisałam ale strasznie się wkurzyłam, bo wiem jakie to jest ważne i bolesne dla mojej gospodyni. Toteż nie zważając na powszechnie panujace obyczaje podaję adres zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link gdzie są numery do kochanej Any-może ktoś ma ochotę spędzić tam urlop od jutra do 1 sierpnia jest wolne. Pozdrawiam Karolina
Ostatnio edytowano 18.07.2008 11:41 przez Karolina Nowakowska, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2008 10:39

Wakacje w Chorwacji :lol: zapisane w ulubionych, może jak zrezygnuję z pobytów na kempingu - zadzwonię do Twojej Any :wink: :lol: :papa:
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 18.07.2008 10:50

Janusz Bajcer napisał(a):Wakacje w Chorwacji :lol: zapisane w ulubionych, może jak zrezygnuję z pobytów na kempingu - zadzwonię do Twojej Any :wink: :lol: :papa:

Telefon jak widać nie wystarczy, ważne żebyś pojechał ;)
A co do zachowania rodaków to wstyd i tyle. Jakby ktoś ich tak wyrolował (na miejscu apartament zajęty) to byśmy tu mieli prawdziwe story z toną pretensji.
fiedler
Odkrywca

Postnapisał(a) fiedler » 18.07.2008 10:53

he he .....
pierwsze co zrobiłem, to zapisałem w ulubionych :lol:
pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2008 10:59

Maciej napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Wakacje w Chorwacji :lol: zapisane w ulubionych, może jak zrezygnuję z pobytów na kempingu - zadzwonię do Twojej Any :wink: :lol: :papa:

Telefon jak widać nie wystarczy, ważne żebyś pojechał ;)
A co do zachowania rodaków to wstyd i tyle. Jakby ktoś ich tak wyrolował (na miejscu apartament zajęty) to byśmy tu mieli prawdziwe story z toną pretensji.

Jak zadzwonię i zarezerwuję - to pojadę i nie zrezygnuję. :lol:
Miłosz_S
Cromaniak

Postnapisał(a) Miłosz_S » 18.07.2008 11:00

Podoba mi się podejście Twojej gospodyni do gości. I ja zapisuję ten adres w ulubionych. Może za rok... :D
Swoją drogą Chorwaci przed takim zachowaniem są bezbronni.
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.07.2008 11:11

Miałem wątpliwą przyjemność rozmawiać o wyjeździe do Chorwacji ze studentami :? Otóż rezerwowali sobie kilka apartamentów w różnych częściach Chorwacji i dopiero debatowali, który będą wybierać (wyjazd był grupowy) no to im mówię, że chyba trzeba zrezygnować z rezerwacji jeśli na któryś się w końcu zdecydują, a oni na to do mnie: "A po co :?: Jak w jednym miejscu nie będzie się podobało to pojedziemy w drugie." No scyzoryk mi się w kieszeni otworzył i dym uszami poszedł :evil: . Oczywiście dostali zje..... ode mnie, że tak się nie robi, ale to niestety jest pokolenie "nowobogackich", które wszystko dostało od rodziców i nie szanuje niczego.

Współczuję właścicielce apartamentu, że na takich ludzi musiała trafić :(.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 18.07.2008 11:22

Poczułem się osobiście urażony stwierdzeniem zawartym w tytule :) To nie Cromaniak tylko jakiś patafian, Cromaniacy tak nie postępują.
Pozdrav.
Karolina Nowakowska
Globtroter

Postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 18.07.2008 11:39

Dziękuję za pozytywny odzew. Przepraszam urażonych. Od razu się uśmiecham jak czytam Wasze odpowiedzi -baaaaaardzo dziekuję.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.07.2008 11:44

Takie zachowanie jest niestety dosyć typowe wśród moich klientów. Oprócz sprzedaży prowadzę też wypożyczalnie bagażników, klienci już odzwyczaili mnie od rezerwacji telefonicznych. Zamawiali i ...oczywiście nawet nie dzwonili, że rezerwacja nieaktualna, a inni odchodzili do konkurencji. Teraz krótka rozmowa--wpłacasz zaliczkę i box czeka, nie wpłacasz i box nie czeka, proste.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 18.07.2008 12:29

Maciek, podaj mi proszę namiar na priva, mam pytanko do Ciebie. Prześlij przez Croplę. Pozdrav.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2008 12:52

"za komuny by tego nie było" jak mawiał jeden starszy Pan ode mnie. Normalnie powinien zostać wychłostany ten gość na pręgierzu miejskim przez tę rodzinę z Chorwacji.
mayorbien
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mayorbien » 18.07.2008 13:13

Dlatego trzeba barac zaliczke i to nim. 30 % bo zawsze się trafi jakis nieuczciwy turysta, który ma gdzieś plany i organizacje innych ludzi.
Takie zlewacto to się ma we krwi i trzeba być bałwanem żeby nie być na tyle odpowiedzilnym człowiekiem.
makosm
Odkrywca

Postnapisał(a) makosm » 18.07.2008 13:32

Nie wiem jakie są zwyczaje w Chorwacji odnośnie pobierania zaliczek, ale zgadzam się z przedmówcą że zaliczka to najlepsze wyjście. To jedyny sposób na takie zachowanie.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 18.07.2008 13:33

Karolina Nowakowska napisał(a):Gospodyni nie pobiera żadnej zaliczki czy przedpłaty-bo uważa że jest to nie fer w stosunku do gości. Na trzy dni przed przyjazdem próbuje się dodzwonić do gości by wszystko potwierdzić- niestety telefon milczy albo rozmowa jest rozłanczana. Gospodyni która jest moją serdeczną przyjaciółką dzwoni do mnie i prosi bym ja zadzwoniła z Polski -oczywiście jak za magicznym dotknięciem różdźki telefon jest odbierany. Pan potwierdza że oczywiscie przyjazd aktualny, że jak najbardziej będą. Mimo to proszę by się odezwał do Chorwacji bo oni maja na to miejsce innych gości i nie wiedzą co robić. Oczywiście Pan nie oddzwania, bo po co...Wiec piszę do niego smsa by zadzwonił do gospodyni. Dumny turysta z Polski wysyła smsa-przyjazd nie aktualny!!!!

Karolina... nie "dumny" ( ale jesteś uprzejma. Nie bój sie nazywać rzecz po imieniu), tylko durny, debilowaty, kretyn. Mowiąc bardziej wyraziście .... tylko po mordzie takiego (takich) lać.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Cromaniacy dają plamę...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone