Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cromaniacy dają plamę...

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacusd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusd » 18.07.2008 22:36

Polaczków niestety nie brakuje. Znajomi przez pół roku męczyli mnie żeby zabrać ich ich do Chorwacji, zarezerwowałem im apartament niedaleko naszego na swoje nazwisko, zaliczka w wysokości 100 euro została wpłacona (teraz widzę, że powinno być co najmniej trzy razy tyle), i co z tego, trzy tygodnie przed wyjazdem zameldowali mi, że nie jadą :evil: . Teraz to moje zmartwienie, ale stanę na głowie, żeby ktoś pojechał na to miejsce.
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 19.07.2008 11:07

Oj zgadzam się, że czasami robiąc komuś przysługę, sobie robisz kłopot.
Sama dużo rezerwuję u chorwackich przyjaciół dla innych i różnie z tym bywa. Najczęściej mało zdecydowani i robiący kłopot to są Ci co jadą pierwszy raz.
Poniekąd ich rozumię, bo jeżeli nie byli za granicą na wypoczynku to brak im odwagi i tradycyjnie wybierają Bałtyk. Ale słusznie Leszek zauważył, że i tak prym wiedzie mocna grupa, którym "się należy", apartamenty na nich czekają, a właściciele domów to tylko sprzątacze i służący do wykonywania żądań. Pomijam fakt, że wszystko przy okazji podlega krytyce: okolica, dom, gospodarz, no i kwota za apartament.
Kłania się stare i mądre zdanie: szanujmy innych to i nas będą szanować.
:D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.07.2008 11:39

Zachowanie jak najbardziej naganne, choć Chorwaci też mają swoje za uszami ogłaszając się w internecie :D Bo jak nazwać fakt podania, że dom znajduje się bezpośrednio przy plaży, z pominięciem faktu, że prowadzi do niej 126 schodów :) Widziałem taką reklamę w necie, a sam osobiście pamiętam, który był dom, bo dość charakterystyczny był :wink: Co w takim przypadku jeśli zarezerwowaliśmy coś takiego :?: Żądać odstąpienia od umowy i zwrotu zaliczki :?: :lol:
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 19.07.2008 20:32

Rysio napisał(a):Zachowanie jak najbardziej naganne, choć Chorwaci też mają swoje za uszami ogłaszając się w internecie :D Bo jak nazwać fakt podania, że dom znajduje się bezpośrednio przy plaży, z pominięciem faktu, że prowadzi do niej 126 schodów :) Widziałem taką reklamę w necie, a sam osobiście pamiętam, który był dom, bo dość charakterystyczny był :wink: Co w takim przypadku jeśli zarezerwowaliśmy coś takiego :?: Żądać odstąpienia od umowy i zwrotu zaliczki :?: :lol:

To nie zależy od narodowości tylko od charakteru :(
Cwanictwo stało się wszechobecne.Najgorsze że przoduje w tym młodzież.
Leszku S , oni zrozumieją co robią dopiero wtedy ,gdy sami znajdą się w odwrotnej sytuacji.
Szacunek dla innych ,to wartości często zanikające.
Dzis tak rzadko słychać " nie czyń drugiemu co tobie niemiłe"
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 21.07.2008 08:53

Zadałam sobie trochę trudu i prześledziłam posty Karoliny Nowakowskiej......i jak się okazało to w każdym poście poleca tę wyspę i tę kwaterkę......My tutaj bluzgamy i denerwujemy się na niedoszłych wczasowiczów......a może , może oni wcale nie istnieją....tylko kolejny temat żeby zareklamować wyspę. Wyspa super........reklamować i polecać warto ....ale dlaczego w taki sposób??Może się mylę ale takie mam właśnie odczucie..
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 21.07.2008 09:21

Faktycznie, ciut dziwnie to wygląda :roll:
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 21.07.2008 10:14

beatusia napisał(a):Zadałam sobie trochę trudu i prześledziłam posty Karoliny Nowakowskiej......i jak się okazało to w każdym poście poleca tę wyspę i tę kwaterkę......My tutaj bluzgamy i denerwujemy się na niedoszłych wczasowiczów......a może , może oni wcale nie istnieją....tylko kolejny temat żeby zareklamować wyspę. Wyspa super........reklamować i polecać warto ....ale dlaczego w taki sposób??Może się mylę ale takie mam właśnie odczucie..

Ja wiem że są rózne formy reklamy ale mysle że do tego by się nie posuneła.
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 21.07.2008 13:40

Reklamuję to miejsce bo od lat tam jeżdże-byłam w kilku innych miejscach ale tam czuję się najlepiej. Tym razem celowo zareklamowałam to miejsce bo wydaje mi się że to jedyny sposób żeby znaleźc zastępstwo. Jeszcze raz przepraszam wszystkich urażonych. :( A poza tym problem jest istotny bo jak się okazuje wiele osób tak robi, lub ma podobne doświadczenia.
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 22.07.2008 13:25

Więc niestety miałam rację;-(( :cry:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2008 13:40

Jeśli czuje sie związana z tym miejscem to reklamuje chcąc pomóc właścicielom. Ja tez od kilku lat polecam wszystkim Dingač i obitelj Daničić. Nie widzę w tym nic złego. Chyba , że działalność na forum tylko do tego się ogranicza.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.07.2008 13:45

Karolina obieca, że już nie będzie siała adresem we wszystkich postach, a Beatusia się uśmiechnie i będzie dobrze :P :wink:
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 22.07.2008 13:51

reklamować bardzo proszę ...jestem jak najbardziej za...... ale po co reklamę przybierać w jakieś drastyczne historie. Zapamiętałam ten adres bo niedawno go szukałam, jakieś dwa lata temu na niego się natknęłam i spodobało mi się miejsce , więc reklamować można a nawet trzeba;-))Teraz nie wiem czy ta historia była prawdziwa czy też nie......napisana po to by "wrzucić" adres. Jeżeli prawdziwa to znowu będę się wpieniać na pseudo-turystów, jeśli wymyślona ...no cóż....zostawiam bez komentarza.
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 22.07.2008 16:39

Ta historia niestety jest prawdziwa... :cry:
Możesz wierzyć lub nie beatusiu -możesz też zadać sobie jeszcze więcej trudu i zadzwonić do Cro- skoro z Ciebie taki detektyw.
A tak wogóle to życzę Wszystkim udanych wakacji, życzliwych ludzi, więcej wiary w człowieka, uśmiechu na codzień, dystansu do świata i niedoszukiwania się spisków i układów-to naprawdę ułatwia życie.
Już się nie odzywam -dla mnie temat zamkniety-znikam.
Pozdrawiam K.N.
Ostatnio edytowano 22.07.2008 17:02 przez Karolina Nowakowska, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.07.2008 17:23

Karolina Nowakowska napisał(a):Już się nie odzywam -dla mnie temat zamkniety-znikam.
Pozdrawiam K.N.

Karolinko nie znikaj , bo Bajcer będzie zły :x :lol:
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 22.07.2008 19:28

Karolina Nowakowska napisał(a):Ta historia niestety jest prawdziwa... :cry:
Możesz wierzyć lub nie beatusiu -możesz też zadać sobie jeszcze więcej trudu i zadzwonić do Cro- skoro z Ciebie taki detektyw.
A tak wogóle to życzę Wszystkim udanych wakacji, życzliwych ludzi, więcej wiary w człowieka, uśmiechu na codzień, dystansu do świata i niedoszukiwania się spisków i układów-to naprawdę ułatwia życie.
Już się nie odzywam -dla mnie temat zamkniety-znikam.
Pozdrawiam K.N.

Karolinko nie masz o co się obrażać.....dzwonić nie będę -bo detektywem nie jestem i nie jest mi to potrzebne do szczęścia;-)) To że prześledziłam Twoje posty to czysty przypadek......szukałam namiarów na tę wyspę parę dni temu....jakoś nie udało mi się znaleść namiarów .... no i za parę dni napisałaś tego posta. Potem chciałam sprawdzić czy to ten sam adres ... no i tak to się potoczyło;-))
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Cromaniacy dają plamę... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone