Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cres w moim obiektywie

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
verus
Croentuzjasta
Cres w moim obiektywie

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 07.12.2009 02:52

Cres

1.

Obrazek

2.

Obrazek

3.

Obrazek

4.

Obrazek

5.

Obrazek

6.

Obrazek

7.

Obrazek
Ostatnio edytowano 07.12.2009 22:18 przez verus, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.12.2009 07:56

A fontanna gdzie :?: :lol: Dramatycznie to przedstawiłeś ale ja akurat tak lubię :wink: Dawaj więcej :lol:

Ps.
Nie wklejaj zdjęcia ani linków szerszych niż 800 pixeli. Konieczność przewijania ekranu w poziomie bardzo utrudnia czytanie.

To fragment regulaminu i choć w wątkach autorskich nie interweniujemy to warto o tym ograniczeniu pamiętać.

Pozdrav.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.12.2009 10:10

Jestem ciekaw jak te same zdjecia wyglądają w kolorze - mz byłoby ciekawiej.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 07.12.2009 10:37

No kurza stopa... jestem pod wrażeniem
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 07.12.2009 12:15

JacYamaha napisał(a):Jestem ciekaw jak te same zdjecia wyglądają w kolorze - mz byłoby ciekawiej.

Jestem za. Te są bardzo artystyczne, ale klimat mają przedmieść Stalingradu późną jesienią... jest szansa na kolor?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 07.12.2009 12:40

Fotograf ze mnie żaden, oglądam i już.
Zastanawiam się po tej prezentacji :roll: czy głównym celem autora było pokazanie zachmurzenia nad Cresem?
Tylko to rzuca się w oczy......
Właśnie tak to wygląda, te budynki i łódki są tylko jakimś niepotrzebnym dodatkiem do hiper artystycznie wyolbrzymionych chmur, pływających zresztą w smole.....
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 07.12.2009 13:26

Hmm... coś w tych zdjęciach na pewno jest, ale powiem szczerze, że to chyba nie mój klimat. Dla mnie to trochę przerysowane 8)

Pozdrawiam
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.12.2009 14:17

parrot napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Jestem ciekaw jak te same zdjecia wyglądają w kolorze - mz byłoby ciekawiej.

Jestem za. Te są bardzo artystyczne, ale klimat mają przedmieść Stalingradu późną jesienią... jest szansa na kolor?

Jestem dokładnie tego samego zdania, Chorwacja w dwóch kolorach nie podoba mi się :cry:
Dawaj kolor-prooooszę :lol:
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 07.12.2009 14:47

Tak żeby nie urazić autora zdjęć powiem: gdyby tak
wygladała Chorwacja w realu, to mało kto chciałby tam pojechać Obrazek
Strach się bać.ObrazekMyślę ,że większość z nas chce w Cro oglądać właśnie piękne kolory nieba ,wody, i całego otoczenia Obrazek

PS. Żaden ze mnie znawca fotgrafii,to tylko moje subiektywne
odczucia
Pozdrawiam
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 07.12.2009 15:34

Verus - mocno, z charakterem. Dla mnie ok - duży plus.

PZDR
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 07.12.2009 17:31

Jakie szczęście ,że wszechobecny okres fotografii czarno-białej minął bezpowrotnie a raczej zostaje wykorzystywany li tylko we wszystkich odmianach fotografii niszowych , artystycznych itp... które chcą wywrzeć na obserwatorze odpowiednie spojrzenie na to co nas otacza poprzez zwrócenie uwagi na inny sposób interpretacji tego co widzimy. Z dość typowych fotek które każdy z nas tu umieszcza zrobiono pseudo-artystyczną interpretację w celu wywarcia wrażenia grozy...Nie podoba mi się taka Chorwacja.... :cry:
A może poprostu nie mam tej wrażliwości i nie potrafię patrzeć na świat tak jak go widzi autor fotek...
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 07.12.2009 21:07

O jak ja się cieszę, że zdążyłam zobaczyć całkiem inny Cres. Nie jak po wybuchu bomby wodorowej, żałosny. Siąść i płakać nad biednym Cresem. Do takiego nie wybrałabym się. Co ten Cres zrobił autorowi zdjęć, że tak go widzi :?

Zdecydowany przerost formy nad treścią.
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 07.12.2009 22:19

jednym się podoba, drugim nie
i o to chodzi 8)
kolorek będzie :D
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 07.12.2009 22:28

kulka53 napisał(a):Właśnie tak to wygląda, te budynki i łódki są tylko jakimś niepotrzebnym dodatkiem do hiper artystycznie wyolbrzymionych chmur, pływających zresztą w smole.....

a słyszałeś kiedyś o filtrze pomarańczowym ? :)

kleeberg napisał(a):Tak żeby nie urazić autora zdjęć powiem: gdyby tak
wygladała Chorwacja w realu, to mało kto chciałby tam pojechać Obrazek
Strach się bać.ObrazekMyślę ,że większość z nas chce w Cro oglądać właśnie piękne kolory nieba ,wody, i całego otoczenia Obrazek

nie mam zamiaru nikogo zdjęciami namawiać do wyjazdu na Cres 8)
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 07.12.2009 22:31

Bardzo ciekawe. Czasami warto popatrzeć z innej strony. To kiedy je pomalujesz? :lol:
Następna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie