Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Covec buduje objazd autostrady w Słowenii.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
a_tomek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) a_tomek » 27.11.2012 23:20

Witajcie,
Znalazłem dziś w necie informację (na oficjalnej stronie avtocesta-ovinek.si), że chińskie konsorcjum Covec wybuduje objazd słoweńskiej autostrady.
Odcinek Mureck - Lenart będzie drogą 4-o pasmową, natomiast odcinek do Ptuja firma wybuduje z wykorzystaniem kostki brukowej.
Od trzech miesięcy trwają konsultacje w sprawie oznaczeń drogowych. Propozycja inwestora zawiera m.in wprowadzenie oznaczeń w języku polskim i czeskim.
Zakończenie prac planowane jest na 31 czerwca 2013.
witia
Cromaniak

Postnapisał(a) witia » 27.11.2012 23:22

:D :D :D
wermar
Croentuzjasta

Postnapisał(a) wermar » 28.11.2012 00:56

Chińskie napisy byłyby również bardzo na miejacu może nie na znakach ale na ulicy już jak najbardziej " krzaczki" zamiast przy drodze wprost na drodze.Jakaż to oszczędność i nowatorstwo
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.11.2012 07:26

8O mam nadzieję że szybko skończą :mrgreen: o ile skończą :oczko_usmiech:
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 28.11.2012 07:38

Nius brzmi primaaprilisowo ;)
marcinbb
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcinbb » 28.11.2012 08:30

Covec nie poradził sobie u nas z drogą 2 pasmową a tam 4-o pasmową chcą robić. Może by jeszcze objazd Czeskich płyt zrobili i wylotówkę z Graz w kierunku Włoch wprost do Florencji aby nie płacić majątku za Włoskie Autostrady najlepiej oznaczenia w języku Węgierskim.
Nie wiem jak Wy ale ja przesunę termin wyjazdu do CRO aby pojechać tym 4 pasmowym objazdem autostrady... oby nie był tam wymagany samochód 4x4 ;)
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 28.11.2012 08:41

A na ch*# poszerzać tą drogę? Jest jeden-dwa fragmenty między Lenartem a Ptujem, gdzie można by wymienić nawierzchnię, bo ostro telepie, ale poszerzać?
faziolot
Cromaniak

Postnapisał(a) faziolot » 28.11.2012 15:19

O Boże a czy wie ktoś czy do Siwej Czapli zjazd będzie?
Bo gdzie tu po drodze obiad zjeść?

:wink:
Koziorożec
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Koziorożec » 29.11.2012 10:25

Na oficjalnej stronie Ministerstwa Infrastruktury Drogowej (http://www.mind.si) jest informacja, że COVEC już się wycofał z wykonawstwa ponieważ ma prowadzić bardziej intratne budowy, między innymi w Polsce, a budowę objazdu będzie realizowała firma Dolnośląskie Surowce Naturalne. :lol:
marcinbb
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcinbb » 29.11.2012 13:12

Na mieście chodzą słuchy chcą zainstalować jeszcze system e-myto, i te nowe fotoradary Straży Miejskiej:
Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.11.2012 13:34

Koziorożec napisał(a):Na oficjalnej stronie Ministerstwa Infrastruktury Drogowej (http://www.mind.si) jest informacja, że COVEC już się wycofał z wykonawstwa ponieważ ma prowadzić bardziej intratne budowy, między innymi w Polsce, a budowę objazdu będzie realizowała firma Dolnośląskie Surowce Naturalne. :lol:

Jak klikam w link, to jakieś karmy dla psów i kotów wyskakują :wink:
hatatitla
Odkrywca

Postnapisał(a) hatatitla » 29.11.2012 20:30

kolega Koziorożec luźno podszedł do tematu i tak trzymać.
Koziorożec
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Koziorożec » 30.11.2012 09:59

Janusz Bajcer napisał(a):Jak klikam w link, to jakieś karmy dla psów i kotów wyskakują :wink:

Ja jak kliknąłem w link avtocesta-ovinek.si, to nic mi się nie wyświetliło. To chyba mój link jest lepszy :lol:
a_tomek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) a_tomek » 30.11.2012 11:32

Koziorożec napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jak klikam w link, to jakieś karmy dla psów i kotów wyskakują :wink:

Ja jak kliknąłem w link avtocesta-ovinek.si, to nic mi się nie wyświetliło. To chyba mój link jest lepszy :lol:

Jest oficjalny komunikat na stronie mind.si:

"Link o objeździe (avtocesta-ovinek.si) jest czasowo niedostępny z powodów technicznych."

Z nieoficjalnych informacji wynika, że jakiś Polski haker zrobił... obejście tego linku :?
Przygotował alternatywną stronę dla oficjalnej wersji (o objeździe) i ma zamiar ją niedługo opublikować."

ehhhh.... :roll:
Ostatnio edytowano 30.11.2012 13:15 przez a_tomek, łącznie edytowano 1 raz
Koziorożec
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Koziorożec » 30.11.2012 12:31

Ahaaaa :la:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone