Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.05.2007 07:59

Dzisiaj po raz pierwszy mój samochodzik usłyszał MPT z CD :D. Wcześniej grał tylko kaseciak :? od dzisiaj gra odtwarzacz CD :!: 8)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2007 09:58

Leszek Skupin napisał(a):Dzisiaj po raz pierwszy mój samochodzik usłyszał MPT z CD :D. Wcześniej grał tylko kaseciak :? od dzisiaj gra odtwarzacz CD :!: 8)

A to coś jak u mnie......no prawie :lol: Wczoraj dostałem info, że mój MPT ("Sve najbolje") na CD został kupiony i jest właśnie w drodze z HR do RP :wink:
Pozdrav :papa:
zawodowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) zawodowiec » 31.05.2007 23:11

Hunter napisał(a):Przygodę z upadkiem przeżyłem w G.Kaczawskich w kamieniołomie. Wspinałem się za agatami.
Do takiej formy już nigdy nie wrócę. Lekarze tą nogę poskładali ale powiedzieli, że na starość laska pewna. :cry: :cry: :cry:

Albo raczej wszystkie laski Twoje ;)
A poważnie to jak będziesz dbał o formę to kto wie czy jej nie zachowasz do późnej starości, czego Ci życzę :D
Hunter
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Hunter » 02.06.2007 23:05

Ostatni zasmuciło mnie to, jak przedstawiciel skarbu państwa PODZIELIŁ zysk KGHM-u.

Tak podzielił, że się NIE PODZIELIŁ :twisted: :twisted: :twisted: . Zabrał wszystko :!: P A Z E R N O Ś Ć. :!:

Ale my się nie damy :lol:
Jak będzie trzeba to sie zrobi wycieczkę do Wa-wy :lol: :lol: :lol:
hrehor
Cromaniak

Postnapisał(a) hrehor » 03.06.2007 06:07

mnie ucieszyło wczorajsze zwycięstwo Polaków nad Azerbejdżanem ,a zasmuciło to w jakim stylu to wygrali.
darrou
Croentuzjasta

Postnapisał(a) darrou » 03.06.2007 12:01

Rysio napisał(a):
darrou napisał(a):
Dzięki za radę.

Kiedyś pojechałem do Niemiec po samochód i byłem zaskoczony cenami jak i przebiegiem tych aut. Dlatego nie wierzę że sprowadzony np. 7-10 letni pojazd ma ok. 100 000 przebiegu i jest oferowany za daną cenę.
Ale ta cytryna ponoć była krajowa i serwisowana.

A tak na marginesie co sądzisz o ogłoszeniach typu "korekta liczników "

Pozdr

Zagubił mi się temat i o nim zapomniałem :oops: Ale co do korekty liczników ... powinno to być karane :evil: zresztą jeśli udałoby Ci się udowodnić, że w samochodzie licznik został cofnięty przed sądem, sprzedający zostałby ukarany a Ty miałbyś możliwość odstąpienia od transakcji, dlatego często nierozsądnym jest spisywanie umowy pod potrzeby urzędu skarbowego z wpisaną niższą ceną, bo w przypadku dochodzenia własnych praw przed sądem cena z umowy będzie traktowana jako Twoje roszczenie. W Niemczech czy innych krajach czasem można kupić coś z małym przebiegiem lecz są to najczęściej starsze pojazdy które w 1 familii służyły wiele lat i nie były intensywnie eksploatowane. Najczęściej jednak wybierając wśród samochodów młodych np 2,3,4 letnich są to auta po leasingowe z firm, co wbrew pozorom nie musi oznaczać złego stanu auta. Samochód często ma nawet grubo ponad 100 tyś km a jego stan nie budzi zastrzeżeń ze względu na to że kosztu przeglądów dla leasingobiorcy są kosztem lub nawet są wliczane w raty leasingowe co powoduje że samochód nie natrafia w swoim życiu ani razu na przygodnego przysłowiowego Cześka, który słyszał jak się auta naprawia i warsztat otwarł. Moją Astrę 2,2 DTI kupiłem właśnie z f. Xerox w Niemczech z przebiegiem 112 tyś km. Obecnie mam 140 tyś przebiegu i w czwartek byłem na przeglądzie rejestracyjnym. Na moje pytanie "jest coś do roboty przy aucie?" padła odpowiedz tankować... :wink:

Wreszcie po dwu miesięcznych poszukiwaniach kupiłem Lagune 1.6 16V, krajowa z salonu. Jeżdżę nią dopiero tydzień ale wydaje mi się że wszystko jest w porządku.

Co do cofania liczników uważam podobnie że powinno to być zakazane i uznane za nielegalne a udowodnione przypadki ostro karane.

pozdr
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2007 12:07

darrou napisał(a):.....Co do cofania liczników uważam podobnie że powinno to być zakazane i uznane za nielegalne a udowodnione przypadki ostro karane.pozdr

Również zgadzam sie z tym stwierdzeniem i wychodzę z założenia, że to jest najzwyklejsze pod słońcem OSZUSTWO :twisted: A jeżeli za oszustwa idzie się pod sąd to........
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Postnapisał(a) *p*a*t*i* » 03.06.2007 14:14

Mnie dziś najbardziej ucieszyło, że obroniłam swą pracę licencjacką :lol: :lol: Za tydzień odbiór dyplomu :lol: :lol: 8)
Tekla
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Tekla » 03.06.2007 14:18

No to gratulacje pati - przenieś się do cro baru i stawiaj... dyplom trzeba uczcić :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.06.2007 14:23

Pati musisz przyznać... obrona to tylko formalność jeśli ktoś sam pisał :D więc myślę, że najważniejszym momentem jest zatwierdzenie pracy przez promotora do obrony :D ;) i wtedy własnie można odetchnąć z dużą ulgą :D GRATULACJE :!:

Pozdrav :papa:
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Postnapisał(a) *p*a*t*i* » 03.06.2007 14:36

Dziękuję :lol: Zgadza się, a pracę napisałam w całosci osobiście, na podstawie tylko i wyłącznie książeki przewodników, na wdzięczny i ciekawy temat, więc poszło bez problemu dzisiaj :)
Annetta
Podróżnik

Postnapisał(a) Annetta » 03.06.2007 14:37

Mimo okropnej pogody za oknem, dzisiaj dla nas świeci słonko - pierwsze zakupy pod kątem wyjazdu do Cro! :D Wszyscy już czujemy tem zapach i smak ..... W N. Targu chyba wszyscy postanowili dzisiaj zrobić zakupy tłok straszny, ale to nic, my mamy czas, jeszcze 10 dni i.... startujemy :D :D :D
Annetta
Podróżnik

Postnapisał(a) Annetta » 03.06.2007 14:39

Pati GRATULACJE :!:
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 04.06.2007 10:52

Ucieszyła ... pocztówka z Opatiji :D

... a zasmucić się nie dam :devil:
kafur
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kafur » 05.06.2007 19:20

Hunter napisał(a):Ostatni zasmuciło mnie to, jak przedstawiciel skarbu państwa PODZIELIŁ zysk KGHM-u.

Tak podzielił, że się NIE PODZIELIŁ :twisted: :twisted: :twisted: . Zabrał wszystko :!: P A Z E R N O Ś Ć. :!:

Ale my się nie damy :lol:
Jak będzie trzeba to sie zrobi wycieczkę do Wa-wy :lol: :lol: :lol:
Hunter i co Ci to da?Przeca nasi "władni" i tak się rządzą swoimi prawami. A wszyscu mówią że PL to kraj demokracji :roll: Tak wiec ci co głosowali na "kachuchy" lepiej niech sie nie odzywają :wink: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone