Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 18.03.2010 16:21

Cholera jaaasna! :evil:
Ukradli mi kartę do bankomatu... mało tego, ktoś wypłacił z niej 900zł!!! :evil: Nie wiem kiedy i jak... dostałam tylko sms-em potwierdzenie transakcji... zaraz potem, patrzę nie ma karty w portfelu, telefon do banku żeby kartę zastrzegli...
Heja na policję, bo potrzebne mi zaświadczenie o fakcie zgłoszenia tej kradzieży do banku. No i zaczynają się schody, zeznania, owszem, przyjęli, ale żeby mi wydać takie zaświadczenie, to oni potrzebują jakąś opłatę kancelaryjną w wysokości 6zł 8O I mam to zaświadczenie sobie w Knurowie (bo tam skurczybyki jedne wypłacili pieniądze) odebrać 8O Jak to w Knurowie, jak zawiadomienie składam w Gliwicach??!!
Jutro z rana do sądu, po opłatę kancelaryjną 8O ,a potem do Gliwic na komisariat prosić :roll: o zaświadczenie
Normalnie koszmar, nie dość, że ktoś mnie okradł, to jeszcze na policji takie szopki :evil:

Musiałam się wyżalić... może jakiś policjant się wypowie, czemu to tak.... :roll:
renatalato
Cromaniak

Postnapisał(a) renatalato » 18.03.2010 16:24

Rano się wyśpię, a później... no nie wiem może mnie coś weźmie na mycie okien :wink: , ale nie obiecuje, bo mogę się strasznie rozleniwić :D :D :D
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 18.03.2010 17:15

renatalato napisał(a):Rano się wyśpię, a później... no nie wiem może mnie coś weźmie na mycie okien :wink: , ale nie obiecuje, bo mogę się strasznie rozleniwić :D :D :D

O kochana ty to masz energię:) .Masz rację opędzlujesz będzie z głowy :) chyba , że sie rozmyślisz . Ja na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie nalać wody do miski;)6 sztuk do przejechania szmatą koszmar;)

Zawsze zapominam taka kołowata jestem Awatarek na wypasie Buziiaczek przesłodki;)

Roksa przykro mi jakoś się poukłada. Rozumiem złość i bezsilność ale główka do góry będzie dobrze.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 18.03.2010 17:28

[quote="Roksa_"][/quote]
Gówniany przypadek. I jeszcze ta bezsilność :(
Jakby człowiek wiedział kto, to by mu nogi z dupy powyrywał, tylko, że za to to mogą posadzić.
Za tę kradzież, nawet jak go/ją złapią, to paluszkiem pogrożą, bo mała szkodliwość ... :evil:

Trzymaj się. Ciepło się robi. :)
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 18.03.2010 17:33

weldon napisał(a):
Jakby człowiek wiedział kto, to by mu nogi z dupy powyrywał, tylko, że za to to mogą posadzić

Mam nadzieję, że przy bankomacie była kamera i że go złapią

weldon napisał(a): Za tę kradzież, nawet jak go/ją złapią, to paluszkiem pogrożą, bo mała szkodliwość ... :evil:

900 zł, to już chyba nie taka mała szkodliwość...
Ciekawi mnie tylko skąd ten ktoś wziął mój PIN:roll:

weldon napisał(a):Trzymaj się. Ciepło się robi. :)

Tylko to mnie dziś przy życiu trzyma :roll:
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 18.03.2010 18:14

A mnie zainteresowała ta przestroga:zawsze zapinaj pasy
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 18.03.2010 19:51

Roksa_ napisał(a)::
Ukradli mi kartę do bankomatu... :roll:

masakra...ale kiedy?jak?...gdzie ją nosiłaś?....portfel też?

biurokracja -taka sama masakra :?
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 18.03.2010 20:58

hajduczek napisał(a):
Roksa_ napisał(a)::
Ukradli mi kartę do bankomatu... :roll:

masakra...ale kiedy?jak?...gdzie ją nosiłaś?....portfel też?

biurokracja -taka sama masakra :?

No właśnie portfel był w torebce, karta w portfelu, wzięli tylko kartę... pewnie żebym się nie zorientowała za szybko :evil: No i podziałało, żyłam w błogiej nieświadomości, aż do informacji, że mi z konta wzięli...
Ehhh jutro ciąg dalszy komisariotowej wędrówki, zobaczymy czy coś załatwię :roll:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 18.03.2010 21:15

8O 8O aż sprawdziłam portfel....... :?
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 18.03.2010 21:17

Roksa_ napisał(a):Cholera jaaasna! :evil:
Ukradli mi kartę do bankomatu...

Przykra sprawa .
Padłaś ofiarą zawodowych złodziei :evil:
Świadczy o tym pozostawiony portfel,
oraz znajomość Twojego pin-u przez złodzieja!
Jest też taka możliwośc, że bank zwróci Tobie utraconą sumę.
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 18.03.2010 21:28

Nie chcecie chyba powiedzieć , że złodziej ukradł kartę i wsadził portfel do torebki ... :) Nie ma takiej opcji jeśli to był doliniarz. Inna sprawa , jeśli to była kradzież w biurze gdzie torebka leżała bez opieki...
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 18.03.2010 21:30

Bocian napisał(a): Inna sprawa , jeśli to była kradzież w biurze gdzie torebka leżała bez opieki...

Dokładnie tak było :(
Pokój akurat mam naprzeciwko biura, gdzie przychodzą ludzie " z zewnątrz" i pewnie ktoś się skusił... ale nie daje mi spokoju ten kod pin.
No nic, nie smęcę już... jutro będzie lepiej :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 18.03.2010 21:33

Widocznie był gdzieś zapisany, złodzieje znają wszystkie miejsca. Jeśli nie był zapisany to być może ktoś go podejrzał w bankomacie czy sklepie...
ja natka
Cromaniak

Postnapisał(a) ja natka » 18.03.2010 21:44

jeśli wypłata była zrobiona przy użyciu kodu PIN, a bank nie pobierał opłaty za zabezpieczenie transakcji, to masz bardzo marne szanse na zwrot tych pieniędzy przez bank
współczuję :(
ANITA:)
Cromaniak

Postnapisał(a) ANITA:) » 18.03.2010 22:19

Roksa_ napisał(a):Cholera jaaasna! :evil:
Ukradli mi kartę do bankomatu...

Znam ten ból. Mnie jakiś czas temu ukradli portfel ze wszystkimi dokumentami. Na szczęście szybko sie zorientowałam i zablokowałam wszystkie karty, ale procedura zgłoszenia kradzierzy też mnie troche wyprowadziła z równowagi :evil: Upierdliwe było też bieganie po urzędach i wyrabianie nowych dokumentów no i czas oczekiwania na nie.
Po tym nieprzyjemnym zdarzeniu nauczkę mam taką żeby nie trzymać wszystkich dokumentów w jednym miejscu. Zawsze jest szansa że coś sie "uratuje".

Roksa życzę cierpliwości w załatwianiu dalej spraw i może uda sie odzyskać utracona kasę. zawsze warto powalczyć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 300
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone