Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.09.2009 20:22

Kościół przegrał 8O :D ... Pojawila się jaskółka ... :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 23.09.2009 20:34

mkm napisał(a):Kościół przegrał 8O :D ... Pojawila się jaskółka ... :D

. . . ale jednak wiosny nie czyni :? :D
Wedera
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wedera » 23.09.2009 21:17

Jutro mam pogrzeb mojego taty , a tak bardzo chciałam go zabrać na Chorwację i ciągle coś nam psuło palny wspólnego wyjazdu. Teraz pozostaje żyć tylko wspomnieniami :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.09.2009 21:26

Wedera napisał(a):Jutro mam pogrzeb mojego taty , a tak bardzo chciałam go zabrać na Chorwację i ciągle coś nam psuło palny wspólnego wyjazdu. Teraz pozostaje żyć tylko wspomnieniami :cry:

Trzymaj się Wedera :!: :!: :!: :idea:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 23.09.2009 22:47

:(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.09.2009 06:13

Wedera napisał(a):Jutro mam pogrzeb mojego taty , a tak bardzo chciałam go zabrać na Chorwację i ciągle coś nam psuło palny wspólnego wyjazdu. Teraz pozostaje żyć tylko wspomnieniami :cry:

[*]
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 24.09.2009 08:13

Z czego tu się cieszyć. Słyszałeś może uzasadnienie wyroku?? W nim można przeczytać, że ogólnie aborcję można nazwać zabójstwem, ale już konkretną osobę która to ucyniła nazwać zabójcą nie można. To tak, jak osobę, która coś ukradnie nie można nazwać złodziejem. Z czego się cieszyć z pokrętnej logiki sądu? Z ograniczeniem wolności słowa?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.09.2009 08:27

arkona napisał(a):

Z czego tu się cieszyć. Słyszałeś może uzasadnienie wyroku?? W nim można przeczytać, że ogólnie aborcję można nazwać zabójstwem, ale już konkretną osobę która to ucyniła nazwać zabójcą nie można. To tak, jak osobę, która coś ukradnie nie można nazwać złodziejem. Z czego się cieszyć z pokrętnej logiki sądu? Z ograniczeniem wolności słowa?

Z tego co wiem wizerunek zawsze jest chroniony - chyba, że wyrok mówi inaczej.
Co na to Kasiulka85?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.09.2009 10:05

JacYamaha napisał(a):Co na to Kasiulka85?

Nie zadawaj aplikantce trudnych pytań :wink:
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 24.09.2009 16:09

mam 3 dni wolnego :P
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.09.2009 17:41

Oby tak dalej to może przestaniemy być Iranem Europy... :)
wielka.woda
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielka.woda » 25.09.2009 09:55

arkona: Strasburg przyznał A. Tysiąc odszkodowanie nie za to, że nie pozwolono jej dokonać aborcji, tylko za złe polskie prawo, które od decyzji lekarza nie pozwoliło jej się odwołać. Ponieważ nie wiadomo na 100%, czy poród wywołał pogorszenie się jej wzroku - nie wiadomo więc, czy aborcja by temu pogorszeniu zapobiegła. Trybunał w ogóle nie rozstrzygał, czy miała ona prawo do aborcji. U nas za to zrobiono z tego jak zwykle w takich tematach sraczkę, obronę Częstochowy i spazmy + skurcze łącznie z gilami z nosa.
Nasz sąd pokierował się logiką prostą: spór o aborcje jest sporem ideologicznym i światopoglądowym (i moim zdaniem zawsze taki pozostanie). Dlatego w ramach sporu światopoglądowego można mówić o aborcji językiem skrajnym, ale nie wolno według sądu powiedzieć o bohaterach takiego sporu per mordercy, a więc powiedzieć tak o A. Tysiąc. Tak, jak, spotkałem się z ciekawym przykładem, odwrotnie, wolno powiedzieć, że Kościół, sprzeciwiając się wobec epidemii AIDS używaniu prezerwatyw w Afryce, skazuje tysiące ludzi na śmierć i ma na swoich rękach ich krew, ale nie wolno powiedzieć konkretnie że dany jeden z drugim np biskup który za tym stoi - to morderca.
Bycie złodziejem nie podpada pod spór światopoglądowy.[/u]
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 25.09.2009 17:09

dałam kupon toto lotka
kto wygra bedzie szczęsliwy :P
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 28.09.2009 14:11

Poniedziałek już za nami. Fuj, nie lubię poniedziałków :evil:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 28.09.2009 20:20

A ja sie ciesze, bo moja kumpela obroniła się dzisiaj na 5 i zapowiedziała, że w weekend będzie masakra ;)
Chyba jej wino z Cro odpalę... i tak otworzy od razu :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 176
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone