napisał(a) wiolek_lp » 21.05.2024 08:42
Trajgul napisał(a):Wiolek oczywiście, że zawsze będzie drożej lot i wypożyczenie auta, niż dojazd swoim autem. Ja Cię nie próbuję przekonać, szanuję, że jeździsz do Cro tak jak lubisz/lubicie. Apartament (z pięknym basenem, niestety otworzyli go dzień po tym jak wyjechaliśmy) kosztował chyba ze 1400zł/4 noce. Samolot podobnie, dla 4 osób. Samochód 35 lub 40e/doba. Ceny pozasezonowe, to wiadomo, że taniej. Głównie chciałem Ci pokazać kamieniste plaże na Sycylii, a sam rezerwat i piesza wędrówka na klifie podejrzewam, że by wam przypadła do gustu, a tam kilka zejść do plaż, o których wspominałem wyżej.
A oczywiście ja zdaję sobie sprawę, że piękne miejsca nawet kamieniste są nie tylko w Cro

ale tak jak zawsze podkreślam, dla mojej rodziny Cro jest dalej najbardziej opłacalnym kierunkiem, i możliwe, że gdybym nie musiała zwracać uwagi na kasę, to posezonowe wypady robiłabym w inne miejsca
Chociaż póki co, totalnie nie odczuwam potrzeby zmiany kierunku, myślę że jednak w poprzednim życiu gdzieś tam był mój dom

)
Więc korzystam z Cro, i myślę, że jeszcze wiele lat by musiało minąć żeby skończyły mi się miejsca docelowe. Życzyłabym sobie co rocznie móc robić tyle wyjazdów, co udało się zeszłego roku ( 5 ) chociaż to raczej nie możliwe, póki cy był kwiecień, i będzie sierpień, ale u mnie nie da się planować, więc może na jesieni jeszcze coś wleci

Kapitańska Baba napisał(a):Miłe
Mnie ucieszyło truskawkowe obżarstwo

I ich cena - 6 zł za kg - można jeść

Łoł wczoraj mój syn kupował za 18 zł /kg