A nie wiedziałam, że obu Twoich to już studenci i studenci+.
W tym roku to z mieszkaniami masakra, więc ta aghowska opcja była idealna. A syn życiem studenckim zachwycony, wybranym kierunkiem studiów też. I co piątek odwiedza mamusię
.png)
.png)
.png)
damianisko5 napisał(a):Moi synowie już po studiach, ja też, ale nie kojarzę co to toeskonra pochodząca z tego okresu.
Anie wiedziałam i O co piątek - o co biega?

.png)
piekara114 napisał(a):Zgadzam się. I każdy by wiedział, gdzie to jest....Bravik napisał(a):W normalnym kraju tunel ten nosiłby nazwę Luboń Mały.
Powinni też przemyśleć nazwy zjazdów z autostrad w Polsce, jakby nie mogły być kolejne numery....
Kiepura napisał(a): Ciekawe czy jakby patronami tunelu był Bolek i Lolek też by się ktoś odezwał ?
Kiepura napisał(a):A patroni. Tak postanowiły miejscowe władze. Nic nadzwyczajnego.
Kiepura napisał(a): Jak komuś nie pasują patroni zawsze może skorzystać ze zwykłej starej Zakopianki.
.png)
Bravik napisał(a):Kiepura napisał(a):A patroni. Tak postanowiły miejscowe władze. Nic nadzwyczajnego.
Władze powiadasz...miejscowe...![]()
![]()
![]()
Bravik napisał(a):Kiepura napisał(a): Jak komuś nie pasują patroni zawsze może skorzystać ze zwykłej starej Zakopianki.
Poważnie???

.png)
Kiepura napisał(a):piekara114 napisał(a):Zgadzam się. I każdy by wiedział, gdzie to jest....Bravik napisał(a):W normalnym kraju tunel ten nosiłby nazwę Luboń Mały.
Powinni też przemyśleć nazwy zjazdów z autostrad w Polsce, jakby nie mogły być kolejne numery....
Ciekawe czy jakby patronami tunelu był Bolek i Lolek też by się ktoś odezwał ?
Tunel Zakopianki (bo chyba tak trzeba pisać, na pewno nie Tunel na Zakopiance) bo jest to jedyny tunel na tej trasie. Przynajmniej przez następne 20 lat tak będzie. W Polsce każdy wie gdzie jest Zakopianka. Jest to jedna z nielicznych dróg w Polsce owianych legendą. Dlatego też przyjęło się mówić Tunel Zakopianki. A Luboń Mały lokalizuje zapewne mniej niż 10 % ludności tego kraju. To nawet nie jest góra z wyraźnym szczytem a już na pewno nie masywjak niektórzy piszą.
A patroni. Tak postanowiły miejscowe władze. Nic nadzwyczajnego. Bez trudu można znaleźć mnóstwo przykładów. W "normalnym" kraju w Karlsruhe jeszcze tunelu nie zdążyli zbudować a już był "imienia". Tunel w Gdańsku ma swego patrona. Czy ktoś o tym pamięta ?
Z tunelu wyjeżdża się na kilometrową estakadę imienia gen. Stanisława Maczka. Jak komuś nie pasują patroni zawsze może skorzystać ze zwykłej starej Zakopianki.
.png)
amatus1 napisał(a):Dziwi mnie obecna sytuacja, te gadanie, krzyki, że nie będą jeździć tunelem czy inaczej wyrażać swoja dezaprobatę do określonej nazwy...władze lokalne zdecydowały i po temacie. jeszcze nikt nikomu nigdy nie dogodził:) Najważniejsze, że wreszcie jest i możemy szybciej i bezpieczniej dojechać do stolicy Tatr.

Kiepura napisał(a): To jest skrócenie czasu przejazdu od 15 minut do nawet godziny, w zależności od natężenia ruchu.
anakin napisał(a):A wszystkim, którym nie pasuje nazwa tunelu, zalecam rumianek.