.png)
w CRO .png)
adamk3 napisał(a):kulka53 napisał(a)::D A mnie spadek wartości Eurasów niezwykle raduje![]()
Właśnie zacząłem je nabywać na przyszłoroczne wyjazdy
Jak zaczniesz coś eksportować będzie inaczej.

.png)
kulka53 napisał(a):Na moje szczęście niczego nie eksportujęi zupełnie się nie zanosi aby kiedyś tak było. Zdaję sobie sprawę, że dla wielu firm spadek wartości Euro to spadek dochodów. To już chyba taka prawidłowość, że w tym jesiennym okresie Euro tanieje, ale jak co roku za jakiś czas pewnie to wróci do normy, a przed wakacjami to na pewno
![]()
Życzę mimo to kontraktu ąycia iw CRO
![]()
PS. ćhyba dołączyliśmy tego samego dnia![]()
Pozdrav
.png)
Fluktus napisał(a):adamk3 napisał(a):kulka53 napisał(a)::D A mnie spadek wartości Eurasów niezwykle raduje![]()
Właśnie zacząłem je nabywać na przyszłoroczne wyjazdy
Jak zaczniesz coś eksportować będzie inaczej.
Hmmmm to trzeba było zastosować kontrakt forward na EURPLN z fizyczną dostawą (krótka pozycja) lub futures na GPW ewentualnie kontrakt typu CFD na EURPLN (potrzebny depozyt) bądź opcję na EURPLN![]()
![]()
.png)
.png)
kulka53 napisał(a):Wiele krajów - mniejszych i "mniej rozwiniętych" czyli z teoretycznie słabszą walutą ma stały kurs wobec Euro np Słowenia (choć oni już niedługo bo sami będą mieć Euro) albo Macedonia w której byłem w tym roku. Ja też z tego względu zazdroszczę tym krajom.
Przynajmniej człowiek wie na czym stoiMniejsza szansa na to że ktoś cię orżnie podczas wymiany. Chociaż na to zawsze trzeba uważać
Np na kantory w Estonii ( Tallin) z niesamowicie bandyckim kursem
- przynajmniej tak było w sierpniu b.r.