Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.09.2020 21:15

lew napisał(a):.......a z prozaicznej przyczyny -nie wybudowali jeszcze kanału Bałtyk -Adriatyk, a przez Gibraltar, Biskaje, Kanał Angielski i Cieśniny Duńskie trochę daleko, ale wszystko przed nami, może w przyszłym roku :lol:

Daleko? Przecież taki rejs dookoła Europy to wspaniały żeglarski czas. A jeszcze jak się płynie po wygraną? Miód na serce każdego żeglarza
Andzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzik » 22.09.2020 13:32

Kicham, smarkam i boli mnie gardło, jednym słowem: przeziębiłam się i to mocno :evil: :evil: :evil:
Podczas zakupów (niezbędne do leczenia czosnek i cebula :mrgreen: ) ludzie patrzyli na mnie jak na trędowatą - aż strach pomyśleć, co będzie w sezonie przeziębieniowo-grypowym :roll:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 22.09.2020 21:47

...dziwisz się im?
Andzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzik » 22.09.2020 22:56

Szczerze? Tak, dziwię się - przy takim podejściu, to po tym sezonie nabawią się poważnej nerwicy.
Trzeba uważać, ale nie popadajmy w paranoję (nie słyszałam aby katar, czy kichanie były objawami covida).
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 23.09.2020 08:21

Wczoraj mój Pan P zdał egzamin na sternika motorowodnego. Może jeszcze w tym roku coś się uda popływać :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.09.2020 09:06

Magda O. napisał(a):Wczoraj mój Pan P zdał egzamin na sternika motorowodnego. Może jeszcze w tym roku coś się uda popływać :D

Brawo brawo!!!!! Stopy wody zawsze dla Was!!! :hearts:
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 23.09.2020 09:12

Kapitańska Baba napisał(a):
Magda O. napisał(a):Wczoraj mój Pan P zdał egzamin na sternika motorowodnego. Może jeszcze w tym roku coś się uda popływać :D

Brawo brawo!!!!! Stopy wody zawsze dla Was!!! :hearts:

Dziękuję :D
To dopiero początki, na razie będziemy ujarzmiać jakieś małe łódki, ale w przyszłości... kto wie? :wink:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 23.09.2020 15:16

Brawo!
Beatko czy jesteś w stanie polecić jakiś kurs -kolonie żeglarską dla dzieci? Moja córka ( 13 lat ) chciałaby spróbować ale nie wie czy nie jest za stara:)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.09.2020 15:22

amatus1 napisał(a):

Brawo!
Beatko czy jesteś w stanie polecić jakiś kurs -kolonie żeglarską dla dzieci? Moja córka ( 13 lat ) chciałaby spróbować ale nie wie czy nie jest za stara:)

Jestem ale u nas w mieście. Nasz klub znam,efekty szkolenia również.
Co do 13-latki - absolutnie nie jest za stara, oszalałeś?
Moja właśnie 13-latka w tym roku zmieniła klasę więc można powiedzieć ze zaczyna od początku :D
Nie każdy człowiek zaczyna żeglować w wieku jednocyfrowym :mrgreen:
Poza moim miastem niewiele wiem.
Dużo jest takich wyjazdów tygodniowych w stylu zielonych szkół na Mazurach - myślę że to fajny sposób własnie na próbę. Jeśli taki rodzaj spędzania czasu podpasowałby córce - wtedy trzeba szukać coś na najblizszym zbiorniku wodnym - na pewno są jakieś kluby :D
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 23.09.2020 16:36

Niedaleko mojego miasta Chojnicki Klub Zeglarski w Charzykowach, od Slupska niedaleko w sumie ,wielu wychowankow jest medalistami roznych mistrzostw.

https://www.chkz.pl/

Konczymy offtop, bo nas wyrzuca...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.09.2020 18:17

Pożegnaliśmy w niedzielę naszą poczciwą Meggi :( która dzielnie 5x zawiozła nas do Cro, dodatkowo 3 inne wielokilometrowe wyjazdy i dziesiątki krótszych weekendowych.
Meggi była zaprzeczeniem wszystkich stereotypów o "francuzach", a niektórym "niemcom" pokazała symbolicznie środkowy palec.
Teraz jeszcze pojeździ lokalnie w okolicach Cz-wy oczywiście z naklejką Cro.pl oraz CroLove.pl, chyba że właściciel je zdejmie :papa:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.09.2020 18:27

te kiero napisał(a):Pożegnaliśmy w niedzielę naszą poczciwą Meggi :( która dzielnie 5x zawiozła nas do Cro, dodatkowo 3 inne wielokilometrowe wyjazdy i dziesiątki krótszych weekendowych.
Meggi była zaprzeczeniem wszystkich stereotypów o "francuzach", a niektórym "niemcom" pokazała symbolicznie środkowy palec.
Teraz jeszcze pojeździ lokalnie w okolicach Cz-wy oczywiście z naklejką Cro.pl oraz CroLove.pl, chyba że właściciel je zdejmie :papa:

Na co wymieniłeś?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.09.2020 19:23

Octavka Mariusz, IIka w kombiku; dokładnie taka jaką mamy dostępną w pracy.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.09.2020 20:14

te kiero napisał(a):Pożegnaliśmy w niedzielę naszą poczciwą Meggi :( która dzielnie 5x zawiozła nas do Cro, dodatkowo 3 inne wielokilometrowe wyjazdy i dziesiątki krótszych weekendowych.

To musiało być ciężkie pożegnanie. :D Meggi pozostanie w relacjach, a Octavka niech wozi was bezawaryjnie. :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.09.2020 20:34

te kiero napisał(a):Octavka Mariusz, IIka w kombiku; dokładnie taka jaką mamy dostępną w pracy.

Życzę żeby spisywała Ci się tak dobrze jak poprzednie :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 999
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone