Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 20.05.2020 14:37

walp napisał(a):"Trójka" rozpadała się na naszych oczach od dłuższego czasu, ale teraz mury runęły i najprawdopodobniej już nigdy nie będzie to takie samo Radio.
Nie mieści mi się w głowie, jak można było na to pozwolić, żeby coś tak ważnego i wartościowego dla setek, a może tysięcy ludzi rozwalić. Nie ogarniam. :cry:

Nikomu, kto był słuchaczem Trójki nie mieści się to w głowie. Teraz mamy czas moralnych karłów, którym się wydaje, że pozbycie się Metza, Kaczkowskiego, Niedźwieckiego, Wrony, Kydryńskiego... i wielu innych, to tylko... powiew świeżości (albo raczej świerzości wg nich). No cóż, są i tacy co mieszają The Macallan M z colą, twierdząc, że to poprawia smak.
Ja wierzę, że Trójka znów się zbierze do kupy i zacznie dla nas nadawać, choć niekoniecznie spod Myśliwieckiej.
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 20.05.2020 14:41

......wreszcie zrobią miejsce dla młodszych; czym różni się madonna promowana przez nich od zenka
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.05.2020 14:48

lew napisał(a):......wreszcie zrobią miejsce dla młodszych; czym różni się madonna promowana przez nich od zenka

Jak by to powiedzieć...właśnie...tą..........świerzością :roll:
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 20.05.2020 14:55

greenrs napisał(a): pozbycie się Metza,
Może wróci do Krakowa i zacznie znowu robić pieczeń ze śliwkami 8)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2020 14:56

lew napisał(a):......wreszcie zrobią miejsce dla młodszych; czym różni się madonna promowana przez nich od zenka

A którzy to są ci młodsi, bo jakoś nazwisk nie kojarzę?
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 20.05.2020 14:59

Właściwie niczym... łączy ich królewskie pochodzenie. Madonna to królowa popu, choć już na sypiącym się tronie, Zenek to król disco polo... tylko, że jakiś taki nagi.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 20.05.2020 15:00

sito_zabrze napisał(a):W szkieletowcu takim do 100mkw nie zapłacisz za grzanie prądem więcej niż 300-400 miesięcznie. Potwierdzone rachunkami które widziałem na oczy. Zakładasz fotowoltaike i praktycznie prąd masz za darmo. Bez kominów, kominiarzy, gazu, kontroli szczelnosci itp a w domu czysto. My też mamy projekt bez kominka :mrgreen:

Rachunek za prąd to ostatni element w łańcuchu pokarmowym.
Pierwsza sprawa, że energia nie bierze się z nieba.
Obojętnie czym grzejesz musisz dostarczyć tą samą ilość kilowatów energii.
A jeden kilowat energii z energii elektrycznej jest w Polsce około trzy razy droższy niż ten z gazu.
Druga sprawa to koszty inwestycyjne. Wypasiona kotłownia gazowa (nie mówię o instalacji grzewczej tylko o kotłowni) to dycha może nieco lepiej.
Kotłownia z pompą to kilkadziesiąt tysięcy.
Z drugiej strony przyłącz gazowy też kosztuje.
Dalej serwis. Kocioł to dwie stówy raz na dwa lata. Czytałem o pompach, że w okresie gwarancyjnym to 1200 zł trzeba wydać.
I na koniec trzeba to wszystko rozliczyć na 20 lat, bo po dwudziestu latach trzeba wszystko zrobić od nowa.
Indywidualne zadanie domowe dla każdego budujące dom. Jednemu wyjdzie lepsze to drugiemu co innego.
Ja liczyłem i ani pompa ani fotowoltaika nigdy by mi się nie zwróciła.

W modnym temacie powiem, że cieszy mnie, że to niszowe obecnie radio nabierze nowego wyrazu.
No ale ja jestem taki moralny karzeł, że brzydzę się np. donosicielstwem.
Z drugiej strony może i trochę żal. Bo wyszło, że mógłbym nagrać jakiś pszebuj i za dwie dychy stać się laureatem :?
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 20.05.2020 15:01

Komentarze ignorantów, którzy nie wiedzą o co chodzi ale za wszelką cenę chcą błysnąć są zawsze najbardziej zabawne :D

Kiepura napisał(a):Z drugiej strony może i trochę żal. Bo wyszło, że mógłbym nagrać jakiś pszebuj i za dwie dychy stać się laureatem :?

Opierasz tą opinię na osobistych doświadczeniach czy na podstawie wynurzeń trzecioligowego wokalisty, którego nikt w Polsce nie zna?
Rozczarowałeś mnie. Zawsze wydawało mi się, że stać Cię na więcej :?
Ostatnio edytowano 20.05.2020 15:09 przez greenrs, łącznie edytowano 2 razy
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 20.05.2020 15:02

Bravik napisał(a):A którzy to są ci młodsi, bo jakoś nazwisk nie kojarzę?
A poznasz po wymowie: yyy...,eee...,yyy...
Dziś już karty mikrofonowej nie trzeba, aby pracować w radiu przed "sitkiem".
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 20.05.2020 15:20

greenrs napisał(a):

Komentarze ignorantów, którzy nie wiedzą o co chodzi ale za wszelką cenę chcą błysnąć są zawsze najbardziej zabawne :D

..........o gustach się nie dyskutuje." Folowersi" tak mają ,że narzucają innym swój punkt widzenia ,co ciekawe narzucany przez
"speców " z 3 i im podobnych.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 20.05.2020 15:21

A tak na koniec tej dyskusji...
Zastanawiam się jakim trzeba być idiotą, żeby myśleć, że usunięcie piosenki z listy przebojów spowoduje, że przestanie ona istnieć :mrgreen:
Dziś na YouTube ma prawie 8 mln wyświetleń. Gdyby nic się nie stało zapewne nie miałaby nawet pół miliona.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 20.05.2020 15:33

lew napisał(a):..........o gustach się nie dyskutuje." Folowersi" tak mają ,że narzucają innym swój punkt widzenia ,co ciekawe narzucany przez
"speców " z 3 i im podobnych.

Masz rację. Dlatego ja nie oceniam stacji RMF Disco Polo czy innych w tym gatunku bo po prostu ich nie słucham. Ale nie przeszkadzają mi i niech sobie puszczają kogo tylko chcą. Na razie nie ma obowiązku słuchania takiej czy innej stacji (jeszcze - bo jest już obowiązek płacenia za takie, których się nie słucha czy ogląda). Dlatego nie rozumiem, że w temacie Trójki głos zabierają ludzie, którzy nigdy tej stacji nie słuchali.
No a właściwie to wiem dlaczego. Powiem inaczej... Nie rozumiem skąd tacy ludzie się biorą.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 20.05.2020 16:27

sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 20.05.2020 18:13

Kiepura napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):W szkieletowcu takim do 100mkw nie zapłacisz za grzanie prądem więcej niż 300-400 miesięcznie. Potwierdzone rachunkami które widziałem na oczy. Zakładasz fotowoltaike i praktycznie prąd masz za darmo. Bez kominów, kominiarzy, gazu, kontroli szczelnosci itp a w domu czysto. My też mamy projekt bez kominka :mrgreen:

Rachunek za prąd to ostatni element w łańcuchu pokarmowym.
Pierwsza sprawa, że energia nie bierze się z nieba.
Obojętnie czym grzejesz musisz dostarczyć tą samą ilość kilowatów energii.
A jeden kilowat energii z energii elektrycznej jest w Polsce około trzy razy droższy niż ten z gazu.
Druga sprawa to koszty inwestycyjne. Wypasiona kotłownia gazowa (nie mówię o instalacji grzewczej tylko o kotłowni) to dycha może nieco lepiej.
Kotłownia z pompą to kilkadziesiąt tysięcy.
Z drugiej strony przyłącz gazowy też kosztuje.
Dalej serwis. Kocioł to dwie stówy raz na dwa lata. Czytałem o pompach, że w okresie gwarancyjnym to 1200 zł trzeba wydać.
I na koniec trzeba to wszystko rozliczyć na 20 lat, bo po dwudziestu latach trzeba wszystko zrobić od nowa.
Indywidualne zadanie domowe dla każdego budujące dom. Jednemu wyjdzie lepsze to drugiemu co innego.
Ja liczyłem i ani pompa ani fotowoltaika nigdy by mi się nie zwróciła.

W modnym temacie powiem, że cieszy mnie, że to niszowe obecnie radio nabierze nowego wyrazu.
No ale ja jestem taki moralny karzeł, że brzydzę się np. donosicielstwem.
Z drugiej strony może i trochę żal. Bo wyszło, że mógłbym nagrać jakiś pszebuj i za dwie dychy stać się laureatem :?

Nie chce żadnej kotłowni, po co mi takie pomieszczenie ? Folia grzewcza pod panele, regulator na ścianę i koniec. Im wszystko jest mniej skomplikowane tym lepiej. Folia to koszt do 10 tys z montażem, kładzie się ją na 80% podłogi. Potem nie ma żadnych czynności serwisowych . Rozważam tez pręty grzejne zalane wylewką , no ale to juz troche komplikuje wszystko bo jak sie spali to trza kuć :mrgreen: . Bardzo tanio wychodzą tez grzejniczki na prąd pewnej firmy na ścianę, biorą 500W i na dom do 100mkw nie potrzeba ich wiecej niz 7-10szt w zależności od układu i wielkości pomieszczeń . Najpierw Notariusz a potem sie zobaczy :wink:
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 20.05.2020 19:10

boboo napisał(a):
Bravik napisał(a):A którzy to są ci młodsi, bo jakoś nazwisk nie kojarzę?
A poznasz po wymowie: yyy...,eee...,yyy...

boboo, dokładnie tak!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 968
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone