Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 01.12.2017 11:42

No tak w kwestii warunków-pieniędzy to się nie będę wypowiadał-jednym za dużo drugim za mało...ja nie narzekam a jeśli chodzi o warunki społeczne to niestety zbytnia liberalizacja w szkolnictwie nie prowadzi do dobrego...jednak patrząc na pracowników to zauważamy niestety, że młodzi przychodzący mają typowo konsumpcyjne podejście ( może to i zdrowe) ale my patrzymy na to troszkę inaczej...po kolejne chyba może to co wspomniałeś-"mała atrakcyjność" zawodu powoduje, że młodzi ludzie wolą wybierać inne kierunki...
A Tobie Jacku życzę powodzenia w szukaniu pracy.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.12.2017 11:47

Pääkäyttäjä napisał(a):Zasmucił mnie ostatni dzień w pracy - nawet pies z kulawą nogą do mnie nie zadzwonił ani nie napisał. Dwa miesiące odsuwania mnie od wszystkiego, za dużo się nie napracowałem. Ale to tylko pokazuje, jakie mieli podejście. Bez żalu się (nie)żegnam. Jutro startuję z nowym wyzwaniem.

Powodzenia. :wink:

Jeżeli chodzi o relacje, o których wspomniałeś, to niestety, ale kultura korporacyjna często ogranicza się do dress code'u i porąbanej
korpomowy w stylu: "kiedy zbliża się dedlajn, trzeba sfokusować się na targecie i kejsie ASAP, bo inaczej... będzie fakap".

Pracownik jako człowiek jest na dalekim planie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.12.2017 16:13

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa wsparcia.

Wisiało to od jakiegoś czasu w powietrzu no i stało się ciałem.
Nerwy są ale z drugiej strony duża firma to straszna hydra i trochę się cieszę, że odchodzę (zostałem zoptymalizowany) z tego syfu korposzczurowego.
Rodzina odetchnie (mam nadzieję) a i ja dłużej pożyję.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.12.2017 17:17

Vjetar napisał(a):Rodzina odetchnie (mam nadzieję) a i ja dłużej pożyję.

Patrząc z boku na gonitwę oraz na różne choróbska, które nas otaczają, to to zdanie trzeba mieć stale w głowie...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2017 18:13

Ucieszyło mnie dzisiejsze losowanie w Moskwie. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2017 19:20

walp napisał(a):Powodzenia. :wink:

Nie dzięki ;) Zostaję w sferze inżynierii systemowej ale umoczę stopy w nixach zaś kiedy wszyscy chodzą z głową w chmurach, ja wrócę po trochu do korzeni, tj. warstwy HW ;)

walp napisał(a):Jeżeli chodzi o relacje, o których wspomniałeś, to niestety, ale kultura korporacyjna często ogranicza się do dress code'u i porąbanej
korpomowy w stylu: "kiedy zbliża się dedlajn, trzeba sfokusować się na targecie i kejsie ASAP, bo inaczej... będzie fakap".

Pracownik jako człowiek jest na dalekim planie.

I tak i nie. O ile mój team Rolls-Royce w UK był spoko i nie przesiąknięty korpo-bełkotem, tak czeski multi-client team skupiony wokół Simatic IT, to już połączenie czeskiego stylu pracy z zarządzaniem... Problemem też było to, że bezpośredni managerowie ekipy z Nového Jičína/Olomouce siedzieli w... UK. Do tego jeszcze dochodzi kultura pracy - polska korpo a zagraniczna. W bourze we Włoszech czy Holandii było zupelnie inaczej...

piekara114 napisał(a):Powodzenia.... A jak nie ma reakcji na odejście, to nie ma co sobie głowy zawracać...

Nie dzięki. Jak tam zaczynałem, to latali w powietrzu, żebym był zadowolony. Ale to też - po chryi, że mnie olewają... No, było minęło.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.12.2017 19:45

Vjetar napisał(a):No i stało się, cały zespół do zwolnienia w związku z likwidacją. Trzeba szukać roboty.

powodzenia Vjetar w znalezieniu czegoś konkretnego i satysfakcjonującego (przerabiałem to ostatnio 2 lata temu), Pääkäyttäjä również, czyli końcówka roku dla wielu pod względem pracy nieciekawa (mówię również o kilku znajomych :( ) to smutne;

ucieszyła... pozytywna decyzja o uzyskaniu podwyżki dla dwóch podwładnych :)
danol148
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) danol148 » 01.12.2017 20:32

Zasmuciło że to już 5 miesięcy od wakacji a ucieszyło że za 9 mcy wyjazd :)
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 02.12.2017 06:18

ucieszyła mnie ze znow wrociłam do pasji gotowania:) :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.12.2017 08:26

Cieszy mnie, że T.Hanks dostał w końcu tego malucha, bo kobita z BB już powoli zaczynała mi z lodówki wychodzić. :roll:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 02.12.2017 20:30

Dziś ucieszyło mnie zwycięstwo "moich" chłopaków w turnieju halowym- 3 mecze z kompletem, stratą jednej bramki i awans na finały. Zasmuciła utrata głosu:(.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.12.2017 20:37

amatus1 napisał(a):Dziś ucieszyło mnie zwycięstwo "moich" chłopaków w turnieju halowym- 3 mecze z kompletem, stratą jednej bramki i awans na finały. Zasmuciła utrata głosu:(.

Gratuluję i życzę dalszych sukcesów w finale :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.12.2017 22:02

amatus1 napisał(a):Dziś ucieszyło mnie zwycięstwo "moich" chłopaków w turnieju halowym- 3 mecze z kompletem, stratą jednej bramki i awans na finały. Zasmuciła utrata głosu:(.

A mnie "moich" 7:2 :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.12.2017 10:02

Vjetar napisał(a):Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa wsparcia.

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale poprzednim razem chyba też dostałeś taki "prezent" na Święta ?

anakin napisał(a):Cieszy mnie, że T.Hanks dostał w końcu tego malucha, bo kobita z BB już powoli zaczynała mi z lodówki wychodzić. :roll:

No mam podobnie :mrgreen:

Ale chyba już jej nie będzie, bo Tomuś wyraźnie zaznaczył, że nie chce już samochodów, maszyn do pisania itp.
Chyba był już zmęczony tym tematem.
:hut:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.12.2017 13:13

Vjetar napisał(a):

A mnie "moich" 7:2 :D

Gratulacje:). My mieliśmy 8:1:). Pierwszy mecz był bardziej nerwowy, poznanie przeciwników, stres i tylko 1:0. Obrona najważniejsza:).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 771
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone