Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Civo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fryzjer007
Globtroter
Civo

Nieprzeczytany postnapisał(a) fryzjer007 » 10.07.2007 07:09

Witam czy ktos moze z szanownych forumowiczów:) był w Ogrug gornij w dzilnicy Planikovica,jezli tak to prosze sie podzielic wiedzą o tym miejscu.dzięki
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2007 07:51

Co to to "Civo" :?: :wink:
Natomiast o miejsce już pytał tu forum/viewtopic.php?t=16002 więc po co kolejny temat :?: :twisted:

Ps.Możesz tam sobie kupić apartament :wink:
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 31.07.2007 11:25

ciovo jest straszne i przestrzegam przed niom wszystkich. to mala wystepka na ktorej sa miliony osob zeby znei wyjechac trzeba stac 3 godziny w korku i tak codziennie. Naprawde jest do du.y
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 31.07.2007 11:59

karen - przesadzasz nieco, albo masz wielkiego pecha.

Ciovo, to faktycznie nie to, czego oczekiwałem po 4 wyjeździe do (i objeździe po) Kro.

Z całego serca odradzam.
Natomiast z 3 godzinami stania się nie zgadzam. Jechałem/ płynąłem do Trogiru z Ciovo z 5 razy (o różnych porach) i liczba samochodów zjeżdżających/ wjeżdżających nigdy nie powodowała wielogodzinnych korków. Szacuję stanie na około 15 minut.

Krystof
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 31.07.2007 15:06

Karen napisał(a):ciovo jest straszne i przestrzegam przed niom wszystkich. to mala wystepka na ktorej sa miliony osob zeby znei wyjechac trzeba stac 3 godziny w korku i tak codziennie. Naprawde jest do du.y

Chyba byłaś na innej wyspie bo w trakcie mojego pobytu nie trzeba było stać trzech godzin w korku codziennie i uważam wakacje tam spędzone za najlepsze z moich trzech pobytów. Nie zniechęcaj ludzi swoim marudzeniem! :evil:
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 31.07.2007 17:42

:D Ludzie, więcej wyrozumiałości dla tych ,którzy już nie mają odwrotu. Wyjeżdżam 13.08 na CIOVO. Nie czytam postów rodzinie , bo by mnie no wiecie co........ To najlepsze miejsce w CRO. Pozdrav :D :D
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 01.08.2007 09:52

A ja nie dam złego słowa powiedzieć o Ciovo. Byłem tam w zeszłym roku i byłem bardzo zadowolony. To był mój piąty wyjazd do Chorwacji i bardzo miło go wspominam. A co do tych 3 godzin... Komuś chyba kukułka w zegarku choruje... To tyle w tym temacie ;)
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 01.08.2007 18:07

:D Dzięki , dzięki za słowa otuchy. POZDRAWIAM wszystkich Cromaniaków i życzę miłych i udanych wakacji . Zostało ma 12 dni........och. :D
beti222
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti222 » 07.08.2007 20:14

Ja wrocilam w poniedzialek z Ciovo i powiem tak-- bylam widzialam ,zero emocji . W Chorwacji bylam 4 raz i moim zdaniem sa o wiela piekniejsze miejsca .
Wyjazd z wyspy -- strasze korki
Plaze-- malo ciekawe
Woda w morzu --tez nie za czysta.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 08.08.2007 07:18

Plaze-- malo ciekawe
Woda w morzu --tez nie za czysta.

... no właśnie ...
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 08.08.2007 08:12

Karen napisał(a):ciovo jest straszne i przestrzegam przed niom wszystkich. to mala wystepka na ktorej sa miliony osob zeby znei wyjechac trzeba stac 3 godziny w korku i tak codziennie. Naprawde jest do du.y

Kurde aż milion?Nie mialam czasu żeby policzyc... :D Ja się przez niom nie zrażę :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2007 08:49

Madziu - nie milion, a nawet miliony jak Karen pisze :wink:
A jeśli tyle ludzi na Ciovo jeździ - to musi tam być pięknie :lol: :papa:
victor1111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) victor1111 » 08.08.2007 11:10

forum/viewtopic.php?t=13738&highlight=
Relacja z zeszlego roku.
W tym roku wybralem sobie za punk "wypadkowy" Brele ale nie wiem czy nie wroce znowu na Ciovo do Dragomira :lol: i Trogiru

a co do tych plaz to jak ktos byl tylko w okrug gornij to fakt plaze cienkie, ale slatine lub bok (tez wyspa ciovo) to juz naprawde rewelacja. woda lazurowa, plaze glownie kamieniste, widok na otwarte moze, super. wiec nie zgadzam sie z opinia ze Ciovo to dramat
victor1111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) victor1111 » 08.08.2007 11:57

Andreas napisał(a)::D Ludzie, więcej wyrozumiałości dla tych ,którzy już nie mają odwrotu. Wyjeżdżam 13.08 na CIOVO. Nie czytam postów rodzinie , bo by mnie no wiecie co........ To najlepsze miejsce w CRO. Pozdrav :D :D

Andreas jedz na Ciovo. Piekna wyspa, widoki, taxi wodne do Trogiru z Okrug Gornji. Super nie zawiedziesz sie.
Wuj Matt z podróży
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wuj Matt z podróży » 08.08.2007 12:33

A ja własnie wróciłem z Ciovo, z Mastrinki (miedzy Arbaniją, a Trogirem) i jestem zachwycony. Cicho, spokojnie, piękne widoki. Plażowaliśmy w dzikich, nieuczęszczanych zakątkach na końcu wyspy (zgodnie z zasadą - jedna rodzina na jednej plaży), woda tak czysta, że mogłaby posłuzyć za wzór transparentności dla posłów koalicj przy wypełnianiu oswiadczeń majatkowych. Niby mielismy plażę 100m od apartamentu, ale wolałem podjechać kilka km i spędzać dnie w zatoczkach otoczonych przez skały, w cieniu drzew i z koncertem cykad w tle. I z jednej strony, blisko do Trogiru (który jest mniejszą kopią Dubrownika), gdzie jest co robić wieczorami, a z drugiej dostatecznie daleko, żeby nie być budzonym w środku nocy przez chóralne "hej, sokoły...", lub odpowiednika w innych językach.
Korki na mostach są rzeczywiście (chociaż nie zawsze i o różnym natężeniu), ale od strony Arbaniji generalnie jest mniejszy ruch, a poza tym 15-20 min. w korku z widokiem na morze, średniowieczna zabudowę, jachty i opalonych, roznegliżowanych przechodniów, to nie jest coś, co mogłoby spowodować moją frustrację. Zwykle spędzam godzinę w korkach jadąc do pracy i oddałbym jeden mały palec i prawego kciuka, żeby mieć codziennie rano takie widoki :D .
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone