Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 22.09.2010 14:45

anakin napisał(a):
PysiaPysio napisał(a): PARAGONIASTYCH CENTUSIÓW

Zgadzam się!
Paragoniastym Centusiom mówimy zdecydowanie : NIE!!! :evil:
Nie pasi Cro,bo drogo???
To siedzieć na d....w kraju, a nie jęczeć na forum! :evil:
ps.
a tak na marginesie...... Pysia Pysio...jaki to rodzaj? :wink:

Przypuszczam, że małżeński
Vesna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vesna » 22.09.2010 14:46

Pudelek napisał(a):Posiłki - za obiad dla dwóch osób nie płacę w Polsce 90 złotych

Eee... pewnie że np. w W-wie znam miejsca, gdzie dwie osoby mogą smacznie zjeść za 40... ale już taka rybka nad Bałtykiem w środku lata... 90 za 2 porcje jak w mordę strzelił ;)

Warzywa i owoce rzeczywiście są w Cro droższe... ale za to na jakiej kwaterze w PL gospodyni codziennie przynosi pomidory, figi i winogrona?! ;) O częstowaniu obiadem nie wspomnę... akurat w Tribunju trafiliśmy do takiej gościnnej pani :)
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 22.09.2010 14:50

Torac napisał(a):ale 2 złote to może być 0,5% i 300% :!:

masz rację :D biorąc ceny BURAKÓW lub MARCHEWKI 2zł to ZBRODNIA...:twisted:
nie mówiąc już o papierze toaletowym:lol:
Nam jeśli chodzi o Chorwację procenty kojarzą się WYŁĄCZNIE z winem Kruškovacem i Rakiją :P :lol:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 22.09.2010 14:50

Vesna napisał(a):
Pudelek napisał(a):Posiłki - za obiad dla dwóch osób nie płacę w Polsce 90 złotych

Eee... pewnie że np. w W-wie znam miejsca, gdzie dwie osoby mogą smacznie zjeść za 40... ale już taka rybka nad Bałtykiem w środku lata... 90 za 2 porcje jak w mordę strzelił ;)

Warzywa i owoce rzeczywiście są w Cro droższe... ale za to na jakiej kwaterze w PL gospodyni codziennie przynosi pomidory, figi i winogrona?! ;) O częstowaniu obiadem nie wspomnę... akurat w Tribunju trafiliśmy do takiej gościnnej pani :)

W przyszłym roku planuję jechać do Tribunj, jakbyś mogła podrzucić namiar na tę gościnną kwaterkę. Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 22.09.2010 14:54

PysiaPysio napisał(a):

Nam jeśli chodzi o Chorwację procenty kojarzą się WYŁĄCZNIE z winem Kruškovacem i Rakiją :P :lol:

To zbrodnia czy oszałamiająca różnica :?:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.09.2010 15:06

anakin napisał(a):

Zgadzam się!
Nie pasi Cro,bo drogo???

I po co te krzyki?

Czy ktoś będzie siedział na d... w kraju czy nie to nie Twoja sprawa (mz) o jęczeniu nie wspomnę.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.09.2010 15:10

Jacek S napisał(a):Czy ktoś będzie siedział na d... w kraju czy nie to nie Twoja sprawa (mz) o jęczeniu nie wspomnę.

Masz rację.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 22.09.2010 15:19

ceny to ceny , nic się nie poradzi...
nie wiem ile kosztuje w polsce obiad w lokalu ponieważ nie chodzę , nie mam potrzeby , więc nie mam porównania. w blato naprawdę bardzo często chodziliśmy do "adriany" która jest tam najdroższą podobno restauracją , ceny dużych dań /kalmary , mięsa , rybne platy/ kształtowały sie na poziomie 250kun z pół litrem dobrego wina , jakieś mniejsze typu mule , risotto , sałatki z ośmiornicy około 150-200 dla 2 osób. czy to dużo ? nie wiem , całe szczęście nie muszę się tym martwić .po prostu szedłem i jadłem :D , a jeść lubię.
od razu mówię , miałem 2 paczki makaronu ,bo również bardzo lubie , słoiczek pesto i wcale sie tego nie wstydzę że 3 razy na 12 dni ugotowałem obiad w domu na wspaniałej ichniej oliwie.

zestaw sushi zamawiam zazwyczaj za 140zł jeżeli to ma być komuś pomocne do obliczeń cen w chorwacji :wink: . też na 2 osoby.
czasami niestety klika razy w miesiącu :roll: .
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 22.09.2010 16:02

Torac napisał(a):
PysiaPysio napisał(a):

To zbrodnia czy oszałamiająca różnica :?:

Oszałamiająca zbrodnia :P
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 22.09.2010 16:04

Allleee.... ooo sssoooo chozzzi?
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 22.09.2010 18:18

witpol napisał(a):
anakin napisał(a):

Zgadzam się!
Nie pasi Cro,bo drogo???
ps.
a tak na marginesie...... Pysia Pysio...jaki to rodzaj? :wink:

Przypuszczam, że małżeński

Zgadza się :D jesteśmy jak szampon z odżywką :wink:
czyli 2 w 1
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 22.09.2010 18:37

aaa...już wiem co nie miało adekwatnej ceny ... kure..ko zimne morze.. :lol:

a najlepszą jakość do ceny - rejs na Korczulę statkiem Felun... , korczula jak to korczula . w 25 minut całą obeszliśmy ..., ale te makrele na statku ..te parę literków winka... te nowe znajomości po nim... , bezcenne :D :!:

nawiasem mówiąc opchnąłem prawie 4szt.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 23.09.2010 08:23

leszekmw napisał(a):ceny to ceny , nic się nie poradzi...
nie wiem ile kosztuje w polsce obiad w lokalu ponieważ nie chodzę , nie mam potrzeby , więc nie mam porównania..

Naprawdę nigdy nie byłeś w "lokalu" nigdy nigdzie nie wyjeżdżałeś?
:D :wink:

Pozdrav.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 23.09.2010 09:02

adamk3 , nie, no wyjeżdżałem , ale wakacje zawsze all , w tamtym roku byłem troche nad naszym morzem , ale po sezonie ... . jeżdżę dużo na narty , ale wtedy zazwyczaj wykupuję obiad na kwaterze.. , no tak jakoś mi się składa że nie za bardzo chodzę.. :?
obiady we wrześniu w białogórze około 50-60zł za 2 osoby , ale ilość mikra w porównaniu do chorwacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.09.2010 09:59

Kolego Leszkumw. widzę, że polskie literki w postach są i to się chwali :D ale dlaczego nazwy miast i krajów małą literą :?: :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone