napisał(a) kaszubskiexpress » 30.10.2014 00:53
maslinka napisał(a):Czekam na Cavtat, bo tam nas jeszcze nie było. Planowaliśmy, ale nie wyszło. Następnym razem

Czasami można zobaczyć turystów, którym zimno w upale.

adamk3 napisał(a):Pewnie przypływają wielkimi "leinerami" - i wysypują się jak "stonka"
Raczej przylatują, ruch na niebie jak na Marszałkowskiej.
czekor68 napisał(a):Apartament twój lokalizacja przecudowna
Nie będę polemizował
Lednice napisał(a):...
Odnośnie moich gospodarzy, to po tak długiej przerwie nie mogłem znaleźć ich strony domowej. Okazało się, że zrezygnowali z niej kilka lat temu. Teraz tylko booking i casamundo i takie tam.
Po prostu tradycyjne rezerwacje się skończyły. Świat nie podróżuje do Cro tak jak nasza część Europy.
Postawili na wygodę. Ich prywatnego adresu mailowego nie miałem, ale pamiętałem, że Nino ma wypożyczalnię samochodów i tam napisałem, może gdybym mu przypomniał o sobie dostałbym lepszą cenę.
Ich cena na tle niektórych apartamentów i tak nie szokuje tak bardzo.
Trudno żeby obniżył cenę, skoro wszyscy dookoła mają ceny z nieba.
Z rozmowy z Ljubicą wynikało, że taka jest polityka władz miasta. Stawiają na ekskluzywność.
Stąd promocja w Korei Płd czy Japonii.
Z tego co mówiła Dubrovnik stał się dla filmowców tym czym byłą Praga 10 lat temu, ciągle latają z kamerami, my tez ich widzieliśmy.
Dubrownik zawsze będzie pełny turystów, ale tak jak powiedziała nam Ljubica oni też muszą kupować po wyższych cenach, przecież nie będą jeździć po mleko i bułki kilkanaście km za miasto. Dlatego woleliby, żeby było taniej. Wszystko.