Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 2014. NIGDY WIĘCEJ !!!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2014 22:55

W Dubrowniku jest bardzo dużo turystów z kasą, przylatujących samolotami na kilka dni,
choćby wspomniani Japończycy i Chińczycy i ceny są "robione" dla nich.

To samo jest w Hallstatt w Austrii, tam też są bardzo drogie noclegi i drogie knajpy,
prawdziwy najazd Azjatów, chyba co trzeci turysta to skośnooki, 8)
a kilkanaście kilometrów dalej ceny są już dużo niższe.

We Wiedniu na starówce nie ma szans zjeść w knajpie sznycla z frytkami za mniej niż 15 euro,
a kilka kilometrów dalej w knajpie dla miejscowych kosztuje 10 :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.10.2014 00:53

maslinka napisał(a):Czekam na Cavtat, bo tam nas jeszcze nie było. Planowaliśmy, ale nie wyszło. Następnym razem ;)

Czasami można zobaczyć turystów, którym zimno w upale. :oczko_usmiech:
Obrazek

adamk3 napisał(a):Pewnie przypływają wielkimi "leinerami" - i wysypują się jak "stonka" :D

Raczej przylatują, ruch na niebie jak na Marszałkowskiej. :wink:

czekor68 napisał(a):Apartament twój lokalizacja przecudowna

Nie będę polemizował :wink:

Lednice napisał(a):...

Odnośnie moich gospodarzy, to po tak długiej przerwie nie mogłem znaleźć ich strony domowej. Okazało się, że zrezygnowali z niej kilka lat temu. Teraz tylko booking i casamundo i takie tam.

Po prostu tradycyjne rezerwacje się skończyły. Świat nie podróżuje do Cro tak jak nasza część Europy.
Postawili na wygodę. Ich prywatnego adresu mailowego nie miałem, ale pamiętałem, że Nino ma wypożyczalnię samochodów i tam napisałem, może gdybym mu przypomniał o sobie dostałbym lepszą cenę.

Ich cena na tle niektórych apartamentów i tak nie szokuje tak bardzo.
Trudno żeby obniżył cenę, skoro wszyscy dookoła mają ceny z nieba.

Z rozmowy z Ljubicą wynikało, że taka jest polityka władz miasta. Stawiają na ekskluzywność.
Stąd promocja w Korei Płd czy Japonii.
Z tego co mówiła Dubrovnik stał się dla filmowców tym czym byłą Praga 10 lat temu, ciągle latają z kamerami, my tez ich widzieliśmy.

Dubrownik zawsze będzie pełny turystów, ale tak jak powiedziała nam Ljubica oni też muszą kupować po wyższych cenach, przecież nie będą jeździć po mleko i bułki kilkanaście km za miasto. Dlatego woleliby, żeby było taniej. Wszystko.
8)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 30.10.2014 08:34

:D oooo ranyyyyy!!! pewnie chciał ukryć skrzętnie "efekt żółtych pięt " :mrgreen:
wukor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wukor » 30.10.2014 08:38

Zapominał do kosmetyczki iść :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.10.2014 09:26

kaszubskiexpress napisał(a):I tutaj pada cena i ja padam.
90 funtów za dzień.

Chore. :roll:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.10.2014 09:37

kaszubskiexpress napisał(a):Czasami można zobaczyć turystów, którym zimno w upale. :oczko_usmiech:
Obrazek

Ale żeby murzyn ubrał kostium bez stóp w kolorze skóry białego i na to jeszcze krótkie spodenki - to w życiu nie widziałem. 8O

:wink:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.10.2014 10:04

romuald22 napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Czasami można zobaczyć turystów, którym zimno w upale. :oczko_usmiech:
Obrazek

Ale żeby murzyn ubrał kostium bez stóp w kolorze skóry białego i na to jeszcze krótkie spodenki - to w życiu nie widziałem. 8O

To na pewno jest polski burak - jeszcze mu tylko sandałów brakuje :roll:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 30.10.2014 10:06

Ja przez te 90 funtów to wnoszę proklamację! CHORWACJA DLA POLAKÓW! i dla Chorwatów, rzecz jasna ;-)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 30.10.2014 10:14

travel napisał(a):
romuald22 napisał(a):
Obrazek

To na pewno jest polski burak - jeszcze mu tylko sandałów brakuje :roll:

Oj tam oj tam...ostatnio jakoś często mam do czynienia z Czechami i uwierzcie, biją nas tym na głowę! Albo...na stopę :mrgreen: :mrgreen:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.10.2014 10:44

CroAna napisał(a):Oj tam oj tam...ostatnio jakoś często mam do czynienia z Czechami i uwierzcie, biją nas tym na głowę! Albo...na stopę :mrgreen: :mrgreen:

I na płetwę na karku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 30.10.2014 11:09

Nie lubię określenia murzyn,burak .....ale apropos skarpet ,to Niemcy (starsi) lubią zakładać do sandałów i podciągnąć pod kolana niemalże :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.10.2014 11:19

andeo napisał(a):Nie lubię określenia murzyn,burak .....ale apropos skarpet ,to Niemcy (starsi) lubią zakładać do sandałów i podciągnąć pod kolana niemalże :oczko_usmiech:

Wynika to ze starych tradycji rodzinnych.
Zmodyfikowanych nieco, bo w tym:
Obrazek
w lecie za gorąco. :mrgreen:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.10.2014 11:58

anakin napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):90 funtów za dzień.

Chore. :roll:

Na ich usprawiedliwienie mogę napisać, że to cena za apartament, w którym mogą spać spokojnie 4 dorosłe osoby i 2 dzieci. Nas było dwoje, więc cena dla nas masakryczna, przy 6 osobach cena spada poniżej stówki za personę.

Jeśli chodzi o kolesia w skarpetach, żeby nie cytować całej dyskusji, to jest to jedna z tych rzeczy, które sprawiają, że lubię ludzi na wakacjach. :wink:

Kolejny przykład z BV. No jak można założyć taki anderłer 8O
A do tego podciągnął prawie pod pachy. :mrgreen:
Obrazek

Do Cavtatu przyjeżdżamy zawsze, gdy tutaj jesteśmy. Ma fajny klimat.
Obrazek

Pobliskie lotnisko Cilpi jakoś mocno nie przeszkadza...
Obrazek

Oczywiście plumkanie się w wodzie...
Obrazek

A potem spacer...
Obrazek

Obrazek

CDN...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.10.2014 12:19

travel napisał(a):To na pewno jest polski burak - jeszcze mu tylko sandałów brakuje :roll:

Albo gość ma jakieś schorzenie skóry na stopach i nie może ich wystawiać na słońce... :roll:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 30.10.2014 12:28

Ten z anderłerami podciągniętymi pod pachy też pewnie ma schorzenie :oczko_usmiech:
Cavtat fajny,zdjęcie samolotu ,pierwsza klasa :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży