napisał(a) Torac » 04.04.2008 22:24
doni napisał(a):Witam.
Wybieram się do Chorwacji od 20.06.2007 r. Pierwszy tydzień spędzam w Slatinie na wyspie Ciovo, chcemy zobaczyć wodospady Krka, Trogir i Split (apartament zarezerwowany dzięki pomocy Madzi – pozdrowienia

) a nastepny tydzień na wyspie Brac w miejscowości Bol, hotel Bonaca. To mój trzeci wyjazd do Chorwacji (poprzednio Zaton oraz Igrane). Czytając jednak Wasze posty o miejscowości Brela i oglądając zdjęcia zamarzyłam, aby pojechać wcześniej i pobyć tam 5 dni.
Wobec powyższego, korzystając z Waszego doświadczenia proszę o pomoc:
1.
Którą dzielnicę Breli polecacie (pięknie jest chyba wszędzie a w czerwcu nie powinno być jeszcze tłoku, więc może bliżej centrum też może być, wtedy byłoby bliżej do Baskiej; ile trwałby spacer z dzielnicy Luka do Baskiej?)
2.Gdzie najlepiej zaparkować szukając apartamentu (nie zakładam, żeby przejść wszystkie dzielnice, wyczytałam że spacer trwa ok. 40 min, plus oglądanie kwater to zajęłoby trochę czasu-jadę z dzieckiem- dlatego wolałabym skupić się na konkretnej dzielnicy )
3.Jeżeli, ktoś może podać
sprawdzone namiary na apartamenty (dwie osoby dorosłe plus dziecko, termin 15-20.06.2007 to będę wdzięczna); strony
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link znam
4.Zależy mi na łagodnym zejściu do morza i ładnym widoku z balkonu czy tarasu apartamentu (schody mogą być) w miarę blisko plaży, klimatyzacja mile widziana
Mój adres:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.plZa wszystkie sugestie dziękuję, pozdrawiam wszystkich (zwłaszcza “Greka” to głównie dzięki niemu chce jechać do Breli) i życzę udanych wakacji
Ja polecam Podraće - jest skałka i urocza zatoczka jakieś 80m do skałki
Blisko również do plaży Punta rata. Niskie numery ap. nie są na stromiźmie i nie schodków do plaży
Fajnie jest również w Jarduli , Stomaricy i Luke - dzielnice spokojniejsze - mniej kwater. Nie podobało mi się w Soline i Ścit - do ok. 6 rzędzów domów - można trafić na kiepski widoczek z balkonu lub drałować na plaże 150m i jeszcze te schodki.
Trasa Luke - Baśka to ok 40min - 1 h zależy od tempa
2. Moim zdanie należy upatrzyć sobie dzielnice tam zajechać i szukać - drogi dojazdowe do dzielnic są różne i jeśli dobrze pamiętam jest ich 3-4