Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BRELA - poszukuję namiarów na apartamenty itp.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.04.2008 22:14

hondac napisał(a):
jovana27 napisał(a): Blisko morza, myślę, ze do 150 m będzie ok.

Masz świadomośc,że 150 m w Breli to bardzo daleko ?
To miejsowość tarasowa więc albo schodami w doł.a z powrotem w góre,albo drogą a wtedy ze 150 robi się 500 ...

Nie znam takich przypadków . Jak ze 150m zrobić 500m? Musialy by byc zakola i kręte drogi , ale tak nie jest . 150 m i tak wariant skrajny. Zobaczcie sobie google Earth nie takiej możliwości . Jest inny problem 100m do morza to niewykluczone że jakieś 200 schodków. Rozumiem że takie rzeczy mogą pisać osoby którym zależy na tym ,aby Brela nie zaroiła się tłumami Polaków. Ale realia są inne . Dalej do morza może być w dzielnicach Ścit i Soline , reszta dzielnic to nad morzem lub w 2 rzędzie do morza . Odsylam do Google - lokalizatora
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.04.2008 22:24

doni napisał(a):Witam.

Wybieram się do Chorwacji od 20.06.2007 r. Pierwszy tydzień spędzam w Slatinie na wyspie Ciovo, chcemy zobaczyć wodospady Krka, Trogir i Split (apartament zarezerwowany dzięki pomocy Madzi – pozdrowienia :) ) a nastepny tydzień na wyspie Brac w miejscowości Bol, hotel Bonaca. To mój trzeci wyjazd do Chorwacji (poprzednio Zaton oraz Igrane). Czytając jednak Wasze posty o miejscowości Brela i oglądając zdjęcia zamarzyłam, aby pojechać wcześniej i pobyć tam 5 dni.
Wobec powyższego, korzystając z Waszego doświadczenia proszę o pomoc:
1.Którą dzielnicę Breli polecacie (pięknie jest chyba wszędzie a w czerwcu nie powinno być jeszcze tłoku, więc może bliżej centrum też może być, wtedy byłoby bliżej do Baskiej; ile trwałby spacer z dzielnicy Luka do Baskiej?)
2.Gdzie najlepiej zaparkować szukając apartamentu (nie zakładam, żeby przejść wszystkie dzielnice, wyczytałam że spacer trwa ok. 40 min, plus oglądanie kwater to zajęłoby trochę czasu-jadę z dzieckiem- dlatego wolałabym skupić się na konkretnej dzielnicy )
3.Jeżeli, ktoś może podać sprawdzone namiary na apartamenty (dwie osoby dorosłe plus dziecko, termin 15-20.06.2007 to będę wdzięczna); strony zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link znam
4.Zależy mi na łagodnym zejściu do morza i ładnym widoku z balkonu czy tarasu apartamentu (schody mogą być) w miarę blisko plaży, klimatyzacja mile widziana

Mój adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Za wszystkie sugestie dziękuję, pozdrawiam wszystkich (zwłaszcza “Greka” to głównie dzięki niemu chce jechać do Breli) i życzę udanych wakacji

Ja polecam Podraće - jest skałka i urocza zatoczka jakieś 80m do skałki
Blisko również do plaży Punta rata. Niskie numery ap. nie są na stromiźmie i nie schodków do plaży
Fajnie jest również w Jarduli , Stomaricy i Luke - dzielnice spokojniejsze - mniej kwater. Nie podobało mi się w Soline i Ścit - do ok. 6 rzędzów domów - można trafić na kiepski widoczek z balkonu lub drałować na plaże 150m i jeszcze te schodki.
Trasa Luke - Baśka to ok 40min - 1 h zależy od tempa
2. Moim zdanie należy upatrzyć sobie dzielnice tam zajechać i szukać - drogi dojazdowe do dzielnic są różne i jeśli dobrze pamiętam jest ich 3-4
brela
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brela » 05.04.2008 10:51

Ja polecam plażę przy hotelu Berulia-łagodne zejście do samej plaży,apartamenty-"do wyboru do koloru",najważniejsze-plaża wyjątkowo niezaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkzatłoczona!
brela
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brela » 05.04.2008 10:53

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
brela
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brela » 05.04.2008 11:01

bietka1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bietka1964 » 05.04.2008 11:26

Szukając apartamentów jak tam trafić?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 05.04.2008 12:06

bietka1964 napisał(a):Szukając apartamentów jak tam trafić?

Jadąc Jadranką mijamy Tablicę z info że jesteśmy w Breli , obserwujemy zjazdów na poszczególne dzielnice
Podraće i Ścit są na jednym zjeździe . Luke , Jardula i Stomarica chyba na osobnym tzn. na wcześniejszym i Centrum ( Soline ) na osobnym tzn ostatnim.

Jeśli chodzi o poszukiwanie apartamentów przez internet w większości pisze jaka dzielnica , jeżeli nie pisze trzeba zrócić uwagę na ulicę po mapce

bietka1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bietka1964 » 05.04.2008 12:41

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link w Tucepi znalazłam takie oferty a czy Brela ma podobną stronę?
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 10.04.2008 12:44

Witaj. Oto webside Breli :

A propos szukam informacji jak się parkuje auto w Breli. Niektóre apartamenty nic nie wspominają w swojej ofercie o parkowaniu? Słyszałam że w centrum Breli jest ogólnodostępny parking, ile się płaciło za dobę? Można parkować tylko w wyznaczonych miejscach czy można wzdłuż ulicy?
chudy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chudy » 13.04.2008 15:51

Witam szukam Apartamenty, hotele, pokoje w Breli jest to pierwszy wyjazd do Chorwacji prosilbym o namiary na noclegi sprawdzone wiadomo jakto pierwszy wyjazd dzieki i adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

BRELA - poszukuję namiarów na apartamenty itp. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone