Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bratysława - Wiedeń (przewodnik)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 25.05.2007 08:56

Sporządziłem na potrzeby innego forum FOTOSTORY przejazdu przez Bratysławę w kierunku Wiednia - dziele się z Wami. Może komuś się przyda. Na zdjęciach zaznaczone Stacje oraz Stację + LPG

Trik polega na tym, że w stosownym momencie należy zjechać w Bratysławie z autostrady i trzymać się ulicy równoległej ale lokalnej, która prowadzi do CH AuPark, stacji benzynowych oraz LPG.

1. Przejeżdżamy przez most nad Dunajem i zaraz za nim zjeżdżamy z autostrady, kierując się znakami na CH.
Obrazek

2. Kiedy już zjedziemy, jedziemy powoli ulicą Eisenstadową bo ruch spory, uważnie obserwując znaki.
Obrazek

3. Po drodze mamy stację benzynową z LPG
Obrazek

4. Po prawej mijamy spore centrum handlowe. Za chwilkę będziemy skręcać z Eisenstadowej w prawo i zaraz potem Viedenską Cestę w lewo.
Obrazek

5. Skręcamy z Eisenstadowej w Viedenską Cestę Obrazek

6. Jedziemy dalej Viedenską Cestą odbijając lekko w prawo w kierunku przejścia granicznego SK-AUT
Obrazek

7. Przejeżdżamy nad autostradą. W tym momencie widać, że jeżeli byśmy trzymali się w pierwszym etapie autostrady to węzeł nie uwzględnia zjazdu na przejście graniczne SK-AUT w kierunku Wiednia.
Obrazek

8. Punkt charakterystyczny - Wiener Tor w jednym z miasteczek po drodze do Wiednia.
Obrazek

9. Z drogi lokalnej wieżdżamy na autostradę
Obrazek

10. Jadąc autostradą widzimy nad pasami ruchu koniec pasa startowego
Obrazek

11. Po lewej stronie mijamy zakłady chemiczne - to znak, żeby przygotować się do zjazdu z autostrady w prawo na obwodnicę Wiednia
Obrazek

13. Jesteśmy na obwodnicy Wiednia i kierujemy się na Graz / WienerNeustadt
Obrazek

14. Kilka zakrętów, krótszych i dłuższych tuneli i dojeżdżamy do węzła...jesteśmy na autostradzie na Graz
Obrazek
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 25.05.2007 10:15

EKSTRA już teraz będę wiedzieć jak trafić na to przejście graniczne bo jadąc do Cro jeszcze mi się nie udało a wracając zawsze. :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 25.05.2007 12:24

Super opracowanie 8O
Dzięki :D W tym rejonie ja jestem pilotem, więc bardzo mi się przyda
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2007 12:38

Brawa dla kolegi za pomysł i opracowanie :papa:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 26.05.2007 05:04

Świetny pomysł i super realizacja.

Mam jednak pytanie za 100 punktów:
Jak z tej bocznej drogi, spod stacji benz., wyjechać na drogę D2 prowadzącą do przejść Rajka i Jarovce/Kitsee???

Jeżeli wymaga to kluczenia po Petrżalce to jadący na Węgry może powinni szukać stacji benzynowej na wjeździe do Bratysławy albo już w Mosonmagyarovar.
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 26.05.2007 08:28

el_guapo rewelacyjny pomysł i opracowanie :D
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 26.05.2007 09:08

gospodarz napisał(a):Świetny pomysł i super realizacja.

Mam jednak pytanie za 100 punktów:
Jak z tej bocznej drogi, spod stacji benz., wyjechać na drogę D2 prowadzącą do przejść Rajka i Jarovce/Kitsee???

Jeżeli wymaga to kluczenia po Petrżalce to jadący na Węgry może powinni szukać stacji benzynowej na wjeździe do Bratysławy albo już w Mosonmagyarovar.

Po wyjezdzie z stacji benz. po ok 1km droga lączy się z D1 lub odbijasz na Berg jak jest zaznaczone

Obrazek

faktycznie na początku Bratyslavy na D1 jest stacja benzynowa + LPG
(Slovnaft )
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 26.05.2007 17:57

szunaj11 jesteś pewien, tzn. czy jechałeś tamtędy i wjechałeś?

Plan miasta na http://www.bratislava.sk/ tego nie potwierdza, viamichelin też pokazuje jakieś kluczenie.
Jak jechałem tamtędy w ub. roku to przegapiłem zjazd na moście do opisywanej na początku stacji, a później Wiedenską cestą jedzie się jak w tunelu i nie widziałem żeby coś tam z prawej dochodziło :? .
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 26.05.2007 18:34

Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 26.05.2007 18:35

Turystyka samochodowa...zapomnialem dodac...
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.05.2007 18:41

a nie można by tak ? podano na zdjęciu numer 10 :wink:
na pas startowy i fru :wink:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 26.05.2007 18:41

Coś mi nie idzie szukanie. Może jakaś cytata :)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.05.2007 19:07

gospodarz napisał(a):Coś mi nie idzie szukanie. Może jakaś cytata :)

cytata
,,10. Jadąc autostradą widzimy nad pasami ruchu koniec pasa startowego ''
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 26.05.2007 19:16

gospodarz napisał(a):to przegapiłem zjazd na moście do opisywanej na początku stacji, a później Wiedenską cestą jedzie się jak w tunelu i nie widziałem żeby coś tam z prawej dochodziło :? .

Wiedenska Cesta to inna ulica - Ty jechałeś po prostu D1.
Wg viamichelin i google jest połączenie drogi równoległej i D1 za wiaduktem nad którym wiedzie właśnie Wiedenska Cesta. Tejk a luk

Obrazek

Obrazek
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 26.05.2007 19:38

/\/\/\ OK
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone