znalazłem historyczne zapiski z dawnych wypraw. Przepisuję z pożółkłych kartek. Zapraszam do przeczytania : Prehistoria - Grecja 1987.
Pozdrawiam JBo
.png)
Jolanda napisał(a): Witaj myszko
Brać...
może kiedyś zawitam na tej cudownej wyspie ...
na razie jednak muszą mi wystarczyć same fotki i super relacja/e![]()
Pozdrawiam
Jolka
.png)
.png)
ines napisał(a):Mysza, wreszcie dotarłam do relacjiFoteczki cudne
Czyżby Brac górowała nad Peljesacem?
Pamiętam jak w 2008 r. pisałam relację z Braci, nieśmiało zaznaczyłam, że wolę ją od Hvaru, to dużo forumowiczów pisało, że Brac nie dorównuje Hvarowi...doszło nawet do konfliktówa jednak chyba cześć osób zmieniło zdanie będąc tam
Dla mnie ta wyspa jest pełna pięknych widoków, ciepła i urokliwych miejsc
My do Cro zawsze jeździliśmy we wrześniu, także miasteczka, które w sezonie tętniły życiem jak właśnie Supetar czy Orebic na Peljesacu to już były smętne mieściny...także ja mam inny ogląd miejsca niż pewnie osoby wypoczywające w Cro w szczycie sezonu
Moje ulubione na Braci to:
Pucisca - wyjątkowe miasteczko, szalenie mi się podobało, klimatyczne.
Murvica - jakie widoki ...
Sutivan - po prostu zrobił miłe wrażenie
W głębi lądu Nerezisca i Dol,
no i Supetar bo tam mieszkalismy
Czyli za rok znów witasz się z wyspą?
..png)
mysza73 napisał(a):ines napisał(a):Mysza, wreszcie dotarłam do relacji ....
Już nie za rok, za 227 dni
,
ale widzę, że Ty nocny Marek-Ines jesteś.
A Brac jeszcze nie góruje nad Peljesacem, bo Peljesac dla mnie jest niepowtarzalny i wyjątkowy.
Ale Splitska jest równie cudna, więc w nadchodzące wakacje wracam tam jeszcze raz z przyjaciółmi
.
No i nie zajrzałam jeszcze wszędzie,
np nie byłam w Murvicy, bo mężowi nie pasowała szutrowa droga,
podobno wszystko naszykowane do położenia asfaltu, więc może dojedziemy autem, a jak nie to pojedziemy na skuterakach.
Pucisca też bardzo mi się podobała, ale gdy tam byłam pogoda kaprysiła i mam niedosyt.
Wybietam się też do pustelni,
no i Supetar znam właściwie tylko z okolic portu,
więc jest jeszcze sporo do zobaczenia.
Fajnie, że tu zajrzałaś.
.png)
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):ines napisał(a):Mysza, wreszcie dotarłam do relacji ....
,
A Brac jeszcze nie góruje nad Peljesacem, bo Peljesac dla mnie jest niepowtarzalny i wyjątkowy.
Ale Splitska jest równie cudna, więc w nadchodzące wakacje wracam tam jeszcze raz z przyjaciółmi
.
podobno wszystko naszykowane do położenia asfaltu, więc może dojedziemy autem, a jak nie to pojedziemy na skuterakach.
Pucisca też bardzo mi się podobała, ale gdy tam byłam pogoda kaprysiła i mam niedosyt.
Fajnie, że tu zajrzałaś.
A Postirunia to co?![]()
..png)
mysza73 napisał(a):ines napisał(a):
,
.
Fajnie, że tu zajrzałaś.
.png)
krombocher napisał(a):Skoro tak, to czas najwyższy dołączyć do Klubu klub-milosnikow-wyspy-bra-t33626.html
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży