Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Borac na półwyspie Peljesak

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Midunia
Globtroter
Borac na półwyspie Peljesak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midunia » 17.01.2007 18:38

czy ktoś był w miejscowości Borak. chce tam jechać jestem ciekawa jak tam jest czekam na wiadomości o tym miejscu naGG 10094083 lub maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.01.2007 18:58

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.01.2007 19:03

censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 17.01.2007 19:33

Byłem w Boraku na przełomie sierpnia i września 2006 w tym apartamencie http://www.willa-dingacz.izet.pl/. W pierwszym tygodniu miejscowość dosłownie nabita turystami, drugi tydzień już pustawo aż dziwnie. Generalnie spokojnie i cicho, jedna Kanoba jeden sklepik z napojami, dwie plaże i wspaniałe winogrona. Dojazd do miejscowości przez tunel Dingacz z Potomje?, droga za tunelem generalnie gruntowa i bardzo stroma na jeden samochód, co jakiś czas mijanki. Jak jechałem tam pierwszy raz to o tym nie wiedziałem i przyjazd wypadł mi już po zmierzchu, jazda po ciemku (mimo włączonych długich) nie należy do przyjemności tym bardziej, że zdarzają się zakręty prawie o 180 stopni.
A jeszcze trafiłem busa jadącego pod górę efekt obdarte lusterko. Dodatkowy efekt tej drogi to oberwane chlapacze. Jeszcze jedna informacja jadąc nocą można łatwo przeoczyć zjazd z drogi Ston Orebic do tunelu bo drogowskaz ma szare tło a litery czarne w nocy g.... widać
przejeżdżałem koło niego trzy razy nim go zobaczyłem, cóż taka lokalna chorwacka ciekawostka. Generalnie bardzo fajna miejscowość, do plaż blisko, plaże – żwirkowe z łatwym dostępem do wody. Kanoba też bardzo sympatyczna bardzo polecam miejscowe wino, hobotnice, kozice a szczególnie risotto z mątwy i mięsko zapiekane z ziemniakami pychota, ryby też ekstra tylko w porównaniu do poprzednich specjałów koszmarnie drogie dlaczego?
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 18.01.2007 08:49

A tu moja plaża w Boraku :

Obrazek

Na przełomie września i października Borak świecił pustkami. Nie spotkałam ani jednego turysty, a wszyscy miejscowi codziennie byli na zbiorach winogrona od rana do wieczora. Cała plaża tylko na nasz użytek, raj na ziemi :D Jeśli lubisz totalny spokój, to polecam Ci w tym terminie odwiedzić Borak, jak i cały półwysep Peljesac.
micho77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) micho77 » 16.02.2007 21:41

Witam-mam pytanko do Angie- czy przypadkiem nie ma namiarów na dom uwieczniony na zdjęciu nad plażą-bardzo proszę o informację. Ponadto o informacje na temat pokoi do wynajęcia w innych domkach ( oprócz Dingac i Nico... www.jablonskimich@gazeta.pl
Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 19.02.2007 13:26

micho77 napisał(a):Witam-mam pytanko do Angie- czy przypadkiem nie ma namiarów na dom uwieczniony na zdjęciu nad plażą-bardzo proszę o informację. Ponadto o informacje na temat pokoi do wynajęcia w innych domkach ( oprócz Dingac i Nico... www.jablonskimich@gazeta.pl

Niestety nie posiadam namiarów na domek nad plażą. Szczerze mówiąc nie wiem, czy to przypadkiem nie był zupełnie prywatny dom, nie do wynajęcia. Pewna jednak nie jestem. My nocowaliśmy w Boraku zaledwie jedną noc. Przyjechaliśmy dość późno i braliśmy w zasadzie to, co było i gdzie w ogóle byli jeszcze jacyś mieszkańcy. To był już początek października. Nocowaliśmy w villi Maslina - nie polecam, mieliśmy STRASZNIE skrzypiące łóżko ;)
micho77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) micho77 » 21.02.2007 00:56

Dziękuję Angie za informacje-pozdrawiam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.02.2007 18:34

micho77 napisał(a):Witam-mam pytanko do Angie- czy przypadkiem nie ma namiarów na dom uwieczniony na zdjęciu nad plażą-bardzo proszę o informację. Ponadto o informacje na temat pokoi do wynajęcia w innych domkach ( oprócz Dingac i Nico... www.jablonskimich@gazeta.pl

Mam namiary na ten dom. Info mogę posłać tylko na e-mail.
Na podany adres www.jab...... nie można wysłać poczty. :?
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 21.02.2007 19:50

mkm napisał(a):

Mam namiary na ten dom. Info mogę posłać tylko na e-mail.
Na podany adres www.jab...... nie można wysłać poczty. :?

Bardzo proszę o te namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.02.2007 23:50

m82m potraktuj to jako zagadkę :?:
Dla ułatwienia dodam że dom nazywa się HANIJA. :D
Pozdrav.
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 22.02.2007 15:45

Obiecałeś namiar .Myślałem że masz ich stronę lub adres internetowy,tel.
Nie mysle tam jechać za posrednictwem czechów.
:D :wink:
POZDRAV!!!
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 21.05.2007 21:34

mam pytanie czy jest jakiś namiar na ten domek Hanija jeżeli tak toproszę o info na mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne